Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΑΡ:ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η Δημοκρατική Αριστερά μπαίνοντας στην κυβέρνηση, συνεισέφερε το Ηθικό Αποθεματικό της Αριστεράς. Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να το κατασπαταλά. Η Δημοκρατική Αριστερά αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική οφείλει, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια μελών της, να επανεκτιμήσει τη στάση της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κείμενο.
Το Αριστερό Δίκτυο συμπεραίνει πως «κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης ακυρώνεται από τους μηχανισμούς που διαμορφώθηκαν από τις κυβερνήσεις που φέρανε τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα» και διαπιστώνει ότι «η ΝΔ δεν αποτελεί στρατηγικό μας εταίρο και φαίνεται πως μαζί με τους μηχανισμούς του παρελθόντος να αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και αλλαγών που οφείλουμε να κάνουμε».

Ακολουθεί πλήρης η ανακοίνωση των «αντιφρονούντων» της ΔΗΜΑΡ:
Η τελευταία ευκαιρία για Μεταρρυθμίσεις χάνεται…

Πολιτικές οι οποίες εξέφρασαν και υπηρέτησαν το «συνεπή» πυρήνα του οικονομικού και κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, διαμόρφωσαν καταστροφικά καταναλωτικά πρότυπα, εξάντλησαν τις αντοχές του λαού μας και διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό είναι παρούσες και στη σημερινή  κυβέρνηση .

Η εξέλιξη  των διαπραγματεύσεων σχετικά  με τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank  επιβεβαιώνει  την πολιτική  ανεπάρκεια του Γιάννη Στουρνάρα να οργανώσει  το οικονομικό επιτελείο της χώρας  για την επόμενη μέρα με βάση την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Οι επιλογές του θέτουν σε άμεσο κίνδυνο  τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού. Ο Γιάννης Στουρνάρας, ανεξέλεγκτος και απρεπής, εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του,  αν δεν παραιτηθεί πρέπει να παυτεί, για να περιοριστεί η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες αυτού του τόπου.

Κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης ακυρώνεται από τους μηχανισμούς που διαμορφώθηκαν από τις κυβερνήσεις που φέρανε τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα.

Η ΝΔ δεν αποτελεί στρατηγικό μας εταίρο και φαίνεται πως μαζί με τους μηχανισμούς του παρελθόντος να αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και αλλαγών που οφείλουμε να κάνουμε.

Το χαράτσι έγινε χαρατσάκι. Όλα όσα τόσο καιρό υποσχόμασταν στον Ελληνικό Λαό πάνε στράφι από την ανεπάρκεια του συστήματος.

Ο κ. Μανιτάκης  φαίνεται να ματαιοπονεί παρουσιάζοντας εναλλακτικά σχεδία και προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Δεν θα μπορέσει να έχει αποτέλεσμα, όχι γιατί δεν είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις του αλλά γιατί δεν εξυπηρετούνται οι πολιτικές των εταίρων μας. Το κομματικό κράτος  είναι διάχυτο σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Η αντίληψή για την επιβολή μέτρων οριζοντίου χαρακτήρα είναι ασύμβατη και με την συμφωνία των τριών κομμάτων και με τις προγραμματικές αρχές της Δημοκρατικής  Αριστεράς.

Η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει άμεσα να πρωτοστατήσει στην αποκομματικοποίηση του κράτους. Με έναν νόμο που δεν θα έχει κόστος ούτε ένα ευρώ για τον Έλληνα πολίτη.

Βέβαια οι κόκκινες γραμμές, όταν αδυνατούν να επηρεάσουν την ασκούμενη πολιτική, τροφοδοτούν ...τις θεατρικές επιθεωρήσεις.

Η Δημοκρατική Αριστερά μπαίνοντας στην κυβέρνηση, συνεισέφερε το Ηθικό Αποθεματικό της Αριστεράς.

Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να το κατασπαταλά.

Η Δημοκρατική Αριστερά αν συνεχιστεί  αυτή  η πολιτική  οφείλει, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια  μελών  της,  να επανεκτιμήσει τη στάση της.

9/4/2013


Δημοκρατική Αριστερά

Αριστερό  Δίκτυο

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου