Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εργατική Πρωτομαγιά
 με τρεις απολύσεις στον "Ριζοσπάστη"
«Κυριαρχούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, αυτούς που βιώνουν καθημερινά ό,τι η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. [Κυριαρχούν οι δυνάμεις που] τους στηρίζουν στο νέο μοντέλο ενημέρωσης που θα σημάνει τη βίαιη εξώθηση μιας ακόμη μεγάλης μερίδας εργαζομένων, όχι απλά στην ανεργία, αλλά εκτός επαγγέλματος, και στην αντικατάσταση της μισθωτής εργασίας με τη σχέση 'ελευθεροεπαγγελματία' με 'μπλοκάκι'. Τα αστικά ΜΜΕ [...] επιφυλάσσουν για τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις τη ζωή του σκλάβου του 21ου αιώνα».
Το απόσπασμα από τον «Ριζοσπάστη» της Κυριακής, σε δημοσίευμα με τίτλο «ΕΣΗΕΑ: η Πρωτομαγιά δεν είναι απεργία, είναι αργία», όπου η ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος Δ. Τρίμης και η γραμματέας Μ. Αντωνιάδου εγκαλούνται ότι «υποκριτικά τιμούν την Πρωτομαγιά αλλά δεν μπορούν να κρύψουν ότι την αντιμετωπίζουν ως μια αργία όπως όλες οι άλλες».
Την αμέσως επόμενη μέρα, χθες Δευτέρα, μετά την υψηλή κριτική προς την ΕΣΗΕΑ για "υποκρισία", μετά το μάθημα του πραγματικού συμβολισμού της Πρωτομαγιάς και ιδίως μετά την ανάλυση για το ζοφερό μέλλον της δημοσιογραφικής εργασίας στα αστικά ΜΜΕ, ο «Ριζοσπάστης» έδωσε την απάντηση του ΚΚΕ στην πράξη: απέλυσε τρεις ακόμη δημοσιογράφους, υλοποιώντας τον σχεδιασμό για απόλυση 40 δημοσιογράφων από τους 80 που απασχολούσε πριν από τα Χριστούγεννα και τη λειτουργία της εφημερίδας με χαμηλά αμειβόμενους και ανειδίκευτους. Με την απόλυση των Παναγιώτη Κακαλή, Γιώργου Μιχαηλάρη και Γεράσιμου Χολέβα το ΚΚΕ βρίσκεται πλέον σχεδόν στα μισά του πλάνου, καθώς οι απολύσεις συνολικά έχουν φτάσει τις 17. 
Οι τρεις απολυθέντες ήταν στη «μαύρη λίστα» του Περισσού, καθώς οι δύο πρώτοι ήταν μεταξύ εκείνων που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της εφημερίδας για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα 7 μηνών, ενώ ο τρίτος είχε διαφωνήσει με τη γραμμή της ηγεσίας κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου.
ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"-30/4/2013
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου