Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΠΙ ΜΑΝΩΛΑΔΙΚΟΥ-(ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ)


Δεν είναι μόνο η Μανωλάδα, δεν είναι μόνο οι φράουλες και δεν είναι μόνο επί "παράνομων μεταναστών".

Ο γράφων έχει ακούσει πολλάκις ιστορίες "περήφανων Ελλήνων" για "χρυσαυγίτες που έδειραν τους μετανάστες στην Μανωλάδα (που ...ζητούσαν λεφτά)", έχει δει ανθρώπους (και όχι μόνο λαθρομετανάστες παρακαλώ, μιλάμε και για νομιμότατους κατοίκους της ΕΕ - Βούλγαρους  εν προκειμένω) να μένουν χειμώνα καλοκαίρι μέσα σε τολ, θερμοκήπια και παράγκες, "ιδιοκτησίας" του οικείου τους (μικρο)τσιφλικά, "δεμένοι" με τη γη, έχει ακούσει από πρώτο χέρι παραγωγούς που θέλανε να βρούνε εργάτες για τη γη τους πως "έπρεπε να συνεννοηθούν με τους μαφιόζους πρώτα", οι οποίοι κανονίζουν κεντρικά τη διαθεσιμότητα των εργατικών χεριών, πληρώνονται "εκ μέρους τους" οι ίδιοι ή τέλος πάντων κανονίζουν οι ίδιοι τα της πληρωμής χωρίς ο εργάτης να τολμά να μιλήσει επί του θέματος, έχει από πρώτο χέρι πάρει χαμπάρι φορείς της αιρετής και μη εξουσίας να τρομοκρατούν μετανάστες και να τους απειλούν πως αν δεν συμμορφωθούν "γενικώς" (σε θέματα άσχετα με τις καθαυτο καλλιέργειες) θα τους απελάσουν κτλ κτλ. Δεν έχει  όμως δει κανένα από τα παιδιά τους να πηγαίνει σε σχολείο, ενώ τα έχει δει όμως να δουλεύουν στα χωράφια ή "να προσέχουν το κτήμα" σαν σύγχρονοι δουλοπάροικοι. Και αυτά είναι οι καλές όψεις του νομίσματος. Δεν έχω δει πχ βιαιοπραγίες, βιασμούς ή δεν έχω μάθει τα ωράρια εργασίας. Και μην σκάτε για τις φράουλες που λόγω ευπάθειας το μεροκάματο είναι 6-7 ώρες. Για πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται στα καρπούζια πχ όπου το μεροκάματο μπορεί να είναι "ήλιο με ήλιο".

Δεν είναι μόνο η Μανωλάδα λοιπόν και δεν είναι 1-2 μεγαλοπαραγωγοί. Τα σκατά στο κεφάλι τα έχουμε όλοι μας. Και τώρα ειδικά και ιδιαίτερα οι μεγαλοπαραγωγοί που κλαίγονται διότι "τσουβαλιάζονται όλοι" ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να απαντήσουν στην πιο απλή ερώτηση: Γιατί δεν ασφαλίζατε/ασφαλίζετε ομαδικά τους εργάτες σας στον φτηνότατο ΟΓΑ, έτσι ώστε να έχουν και οι ίδιοι το συμφέρον να δουλεύουν για λιγότερα, αλλά και να θέλουν να επιστρέψουν μιας και η ασφάλιση είναι δρόμος προς την νομιμοποίηση;

Θυμάμαι πρόπερσι είχα δει μια ομάδα Βούλγαρων να μένει σε τολ ενώ έξω έκανε ακόμα κρύο, δεν είχε καλομπει η άνοιξη. Λογικά έμεναν εκεί από τον χειμώνα. Κουζίνες, μπάνιο κτλ άγνωστα πράγματα. Μια ξυλόσομπα ήταν μέσα στο θερμοκήπιο, το μπουρί έβγαινε από μια τρύπα στο νάιλον. Δίπλα στα τολ ήταν ένα σπίτι του "αφεντικού" παλιό, εγκαταλειμμένο και ...διπλοκλειδωμένο. Ούτε για την τουαλέτα δεν τους άφηνε να το χρησιμοποιήσουν. Πιο δίπλα ήταν ένα...κτιστό και κλειστό γκαράζ που είχε το αμάξι, τα ...ξύλα και ένα δεμάτι σανο (;) αν θυμάμαι καλά. Κι αυτά όχι στα ...εξωτικά χωράφια της Μανωλάδας αλλά μέσα σε ένα χωριό. 

Αν λοιπόν ο γράφων, που έχει ελάχιστη σχέση με κάθε είδους καλλιέργεια και χωράφια και τέτοια έχει δει και ακούσει αυτά, όπως γνώστες είναι και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μην κοροϊδευόμαστε, τί δικαιολογία έχουν οι σχετικοί με το αντικείμενο; 


Καλα, δεν τα μάθανε το 2007 (μάλιστα κάπου στα 2007 - 2008 που είχε κατέβει το ΠΑΜΕ για στήριξη των εργατών έφαγε χοντρό κράξιμο -και σφαλιάρες- από τους ντόπιους φραουλοπαραγωγούς και μη)
Δεν τα μάθανε το 2011.
Δεν ίδρωσε κανενός τ' αυτί το 2012, ε δεν είναι παράλογο να  υποθέσεις πως μερικοί από τους ...τεξανούς της Μανωλάδας το έπιασαν σιγά σιγά το υπονοούμενο πως έχουν ασυλία.

(Update: Ενα συντομο χρονικό εδώ http://konstantinosdavanelos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4119.html?spref=fb)
Υ.Γ.1: Ο Κεδίκογλου αποδεικνύεται γίγαντας πολιτικής βλακείας. Με τέτοια ανακοίνωση που έβγαλε:  "....Η πρωτοφανής και επονείδιστη αυτή ενέργεια είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων...." θα ήταν καλύτερο να μην έλεγε τίποτε. Πότε θα μάθουν στην ΝΔ πως δεν μπλέκουμε τα ....ήθη με τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Πως δεν μπλέκουμε τις ...ράτσες με τα ανθρώπινα δικαιώματα; Πότε θα μάθουν στην ΝΔ πως η εκμετάλλευση δεν είναι ....εθνικό προσόν ή κατάρα; Πότε θα μάθουν να κοιτάνε τα γεγονότα έστω με όρους του 1900;

Υ.Γ.2: Μερικά πράγματα είναι απλά: 
" Επομένως, δεν φταίει ο τόπος (Καλιφόρνια ή Μανωλάδα, Αλμερία ή Κολομβία), ούτε το προϊόν (μπανάνες ή φράουλες ή κηπευτικά ή ροδάκινα) -αυτά αλλάζουν, αλλά η εκμετάλλευση παραμένει." 

Το θέμα μας είναι πως το ζητούμενο είναι "να έχουμε ανάπτυξη". Με  κάθε κόστος. Ότι παθαίνει ο (σχετικά προστατευμένος) Έλληνας πολίτης στο εργασιακό του περιβάλλον είναι αναμενόμενο να το πάθει στο πολλαπλάσιο ο απροστάτευτος μετανάστης εργάτης γης, ειδικά αν είναι παράνομος, αλλά μην νομίζετε, και οι νόμιμοι τα ίδια τραβάνε (η τρέχουσα ειδησεογραφία λέει πως η πλειοψηφία των εργατών στην Μανωλάδα είναι πλέον νόμιμοι)

Υ.Γ.3: Προσυπογράφω το κείμενο της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππα, και υπενθυμίζω πως δεν έχω διαβάσει τίποτε από κανέναν βουλευτή του νομού Ηλείας σχετικά με το θέμα, αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Υ.Γ.4: Αναδημοσιεύεται απο εδώ με επιφύλαξη μιας και πουθενά δεν βρήκα λινκ που να έχει τις ψήφους σε δημοτικά διαμερίσματα:

Διευκολύνω υπενθυμίζοντας πως στην Ηλεία ο Σύριζα βγήκε 2ο κόμμα, ενώ στην Μανωλάδα δείχνει να είναι τρίτος και καταϊδρωμένος, αλλά και πως γενικά τα ποσοστά της ΧΑ ήταν πάνω από τον εθνικό μέσο όρο
 ΠΗΓΗ:BLOG "ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ"
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου