Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

του Κλέαρχου Τσαουσίδη


Κάποια γεγονότα των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν πλέον ξεκάθαρα το τέλος της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, έστω κι αυτής της καθοδηγούμενης, που ωστόσο παρουσίαζε τα γεγονότα μέσα από τους φακούς του κ. Πρετεντέρη ή της κ. Στάη.

1. Βενεζουέλα: Λύσσαξαν, παγκοσμίως, τα ΜΜΕ ενάντια στο διάδοχο του Τσάβες, Νίκολας Μαδούρο. Ο Μαδούρο πήρε το 50,7% και ο δεξιός Ενρίκε Καπρίλες (που αν κέρδιζε θα έδινε πάλι όλες τις εταιρίες εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου στις πολυεθνικές) 49,6%, διαφορά 230.000 ψήφων δηλαδή.
Ο Καπρίλες ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στους δρόμους. Έγινε λοιπόν -σε μια αριστοκρατική συνοικία του Καράκας- μια διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων που φώναζαν ανοησίες για νοθεία. Το μετέδωσαν πάραυτα όλα τα διεθνή Mega, ξεχνώντας να δείξουν τους φράχτες με τους οποίους οι πλούσιοι της Βενεζουέλας απομονώνουν τις βίλες τους από τους πληβείους...
Να θυμίσω ότι στις αμερικανικές εκλογές του 2000 ο Δημοκρατικός υποψήφιος Αλ Γκορ πήρε μισό εκατομμύριο περισσότερες ψήφους από τον Τζορτζ Μπους, αλλά πέντε λιγότερους εκλέκτορες. Ο κ. Τζεμπ Μπους, αδερφός του προέδρου και κυβερνήτης της Φλόριντα, αρνήθηκε επανακαταμέτρηση λίγων δεκάδων ψήφων και έδωσε τους 25 εκλέκτορες της Πολιτείας στον αδερφό του.
Πόσα από αυτά μας θυμίζουν οι ντόπιοι τελάληδες των χρυσοθηρών, πετρελαιάδων και τραπεζιτών; Τίποτα. Αδικήθηκε ο Καπρίλες, λένε!
2. Υπόθεση Σκουριών: Πότε άλλοτε, σε ποιαν ιστορική περίοδο αυτής της χώρας, δικαστές δέχονται να πάνε να ανακρίνουν κρατούμενους μέσα σε αστυνομικό κτήριο;
Ποιος από τους τέσσερις επιφανείς Έλληνες νομικούς που στηρίζουν ή συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να στηρίξει νομικά αυτές τις μεθοδεύσεις;
Από πότε ένας υπουργός (ο κ. Δένδιας) μπορεί να αποφαίνεται ότι δυο άνθρωποι είναι ένοχοι όταν συλλαμβάνονται με την όποια κατηγορία και οι τέσσερις (Βενιζέλος και Μανιτάκης, κορυφαίοι συνταγματολόγοι, και Κουβέλης, Ρουπακιώτης, πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κορυφαίοι ποινικολόγοι) δεν σαλτάρουν;
Από πότε η σύλληψη ενός ανθρώπου στις 3 τα ξημερώματα γίνεται έστω με εισαγγελική άδεια, αλλά χωρίς την παρουσία εισαγγελέα (εκτός και αν φορούσε κι αυτός κουκούλα) από πάνοπλους τύπους με σκεπασμένα πρόσωπα που δηλώνουν αστυνομικοί και σπάνε πόρτες;
Εξ όσων γνωρίζω, ουδείς εκ των τεσσάρων έχει υποστεί νυχτερινή έφοδο στο σπίτι του. Ούτε στα χρόνια εκείνα που κάποιοι ισχυρίζονται ότι αντιστάθηκαν (εξαιρείται ο ανήλικος τότε κ. Βενιζέλος).
Να περιμένω από τους δημοσιογράφους - εκδρομείς, υπαλλήλους αυτών που θα εκτελέσουν τα έργα (και των αφανών εταίρων τους), να δείξουν τα γεγονότα; Ή να μεταδώσουν ότι οι επικεφαλής των αγιορειτών έχουν ταχθεί με δυο ανακοινώσεις κατά της χρυσοθηρίας; Μπα. Μόνο τη βόλτα της Αγίας Ζώνης στα δώματα των κυριών των μεγαλοεργολάβων προβάλλουν.

3. Απολύσεις στο Δημόσιο: Ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης που σήμερα δηλώνει ότι οι απολύσεις 15.000 δημόσιων υπαλλήλων είναι μνημονιακή υποχρέωση (ασχέτως του τι έλεγε η ΔΗΜ.ΑΡ.), έως χθες τάχα μου αντιστεκόταν ακόμη και στην απόλυση έστω και ενός υπαλλήλου πλην των «επιόρκων». Οι οποίοι επίορκοι ήταν 700, 1.700 ή 2.000, όχι πάντως 15.000. Και παρουσιάζουν ως επιτυχία την πρόσληψη άλλων 15.000 υπαλλήλων (διότι θα βολέψουν και δυο-τρεις χιλιάδες δικούς τους).
Βέβαια, ο «παρών» κ. Φώτης Κουβέλης άφησε αιχμές για τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν είμαι ευχαριστημένος όσο θα ήθελα»! Και: «Δεν κόβουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως». Προφανώς κόβουν 15.000 ορισμένα και ειδικά κεφάλια.
Ο εξουσιομανής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, συμφωνεί στα πάντα, αρκεί να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο και να αυξήσει τα ποσοστά του στην κυβέρνηση.
Ποιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο εθνικής εμβέλειας υποσημείωσε έστω αυτές τις συνεχείς κωλοτούμπες; Ποιος δημοσιογράφος ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς πόσο σύννομα είναι όλα αυτά;
Ο άγιος Βουλπιώτης: Μετά την αποκατάσταση του Ιωάννη Μεταξά στο σχολικό βιβλίο Ιστορίας, έρχεται η κυβερνητική (και βενιζελική και κουβελική) τηλεόραση να αποκαταστήσει έναν από τους κορυφαίους συνεργάτες των Γερμανών επί Κατοχής.
Ο κ. Μ. Κοττάκης παρουσίασε την αγιογραφία που κάνει η κόρη τού Ιωάννη Βουλπιώτη, ο οποίος «δεν ήταν δωσίλογος», αλλά υπήρξε -επί Κατοχής!- γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ένας από τους πρωτοστάτες για την ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας.
Άκρα του τάφου σιωπή από τους παπαγάλους.


Πηγή-εφημερίδα ¨ΑΥΓΗ"

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου