Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΔΙΚΗ MARFIN:
ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
"Όλοι ούρλιαζαν. Ήταν χαμένοι. Ανέβαιναν στους πάνω ορόφους σαν τα ποντίκια. Δεν ήταν το πρόβλημα η μολότωφ. Ήταν ότι δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Ο χρόνος υπήρχε..."
Ο Σωτήρης Παπατζίκης, υπάλληλος της τράπεζας Marfin, που βίωσε την τραγωδία του εμπρησμού τον Μάιο του 2008, ξεδίπλωσε χθες ενώπιον των δικαστών που δικάζουν τους υπευθύνους της τράπεζας την προσωπική του μαρτυρία.
"Θέλαμε μόνο ν' ακούσουμε ένα 'συγγνώμη' κι ένα 'γιατί'. Τόσα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα από την τράπεζα" είπε ο υπάλληλος και πρόσθεσε: "Αντ' αυτού, στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ο άνθρωπος για τον οποίο δουλεύαμε μας είπε γιατί δεν πήραμε την πρωτοβουλία να φύγουμε, παρά τις εντολές που είχαμε για να μείνουμε. Ποιος θα τολμούσε εν μέσω κρίσης να κάνει του κεφαλιού του, αναρωτιέμαι..."
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, "η ασφαλιστική εταιρεία της τράπεζας θέλησε να κάνει μια προσφορά στον ιδιοκτήτη, όμως τελικά δεν μπορούσε να το ασφαλίσει, γιατί ζητούσαν πυροπροστασία και σύστημα πυρόσβεσης που δεν υπήρχαν..."
Την απουσία των μέτρων πυρασφάλειας επεσήμανε στο δικαστήριο και ο Γιώργος Σταυρογιαννάκης, που εργάζονταν στον τρίτο όροφο του μοιραίου κτηρίου. "Ήταν σαν να ήμασταν στο εσωτερικό μιας καμινάδας. Είχα την τύχη να βγω από την ταράτσα, γιατί ένας συνάδελφος έσπασε μια καταπακτή. Το κτήριο δεν είχε άλλη έξοδο εκτός από την κύρια είσοδο", είπε χαρακτηριστικά.
Ένας άλλος υπάλληλος, ο Γιώργος Γκολιάς, περιέγραψε στους δικαστές τη μοιραία μέρα που βίωσε στο κτήριο: "Άκουσα συναδέλφους ν' ανεβαίνουν τη σκάλα και να μας φωνάζουν, 'μας καίνε, μας καίνε'. Δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε να αναπνεύσουμε. Βγήκα σ' ένα πολύ μικρό μπαλκόνι, περίπου 30 πόντους, και μέσα στον πανικό μου πήδηξα. Έπεσα στο κενό, γιατί το σημείο που προσπάθησα να πηδήξω υποχώρησε. Δεν είχα άλλη επιλογή. Θα έσκαγα ή θα πήδαγα...".
Τραγική φιγούρα στη χθεσινή διαδικασία, ο σύζυγος της άτυχης υπαλλήλου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εγκύου στο πρώτο της παιδί όταν έχασε τη ζωή της στη φωτιά. Όπως είπε στους δικαστές, εκείνη τη μέρα η σύζυγός του θα τέλειωνε τη δουλειά και θα πήγαινε στον γυναικολόγο της, αλλά δεν πρόλαβε. Όπως είπε ο Χρήστος Καραπαναγιώτης, "η μοναδική είσοδος-έξοδος του καταστήματος ήταν κλειδωμένη, κανείς δεν βγήκε με ορθόδοξο τρόπο. Τους εξανάγκασαν να ζήσουν έναν φριχτό θάνατο"...

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου