Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΥΠΑΚΗ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ*
“Κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε σκληρός άνθρωπος;”, ρώτησε με το γνωστό φαρισαϊκό του ύφος την προσκεκλημένη του ο τηλεαστέρας Νίκος Ευαγγελάτος.
“Τι ερώτηση είναι αυτή;” αντέτεινε αυτή έκπληκτη για μερικά δευτερόλεπτα. Διότι αμέσως μετά έδωσε μια απάντηση που θα σας αποκαλύψω στο τέλος αυτού του σημειώματος και που την κατανόησα πλήρως αφού διάβασα, λέξη προς λέξη, τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης της επιτροπής Λαγκάρντ. Μου βγήκανε τα μάτια, αλλά άξιζε τον κόπο.
Είναι, βεβαίως, λεπτομέρεια να αναρωτηθούμε πώς και δημοσιεύθηκαν αυτά τα απόρρητα πρακτικά στο “Βήμα” - έχουν λαγωνικά εκεί, όχι ποντικοκούραδα, που έλεγε η γιαγιά μου. Και πίσω απ’ τα λαγωνικά έρχονται κυνηγοί “τεράτων” που πυροβολούν επαναληπτικά ό,τι τολμάει να κινηθεί και να πετάξει έξω και πάνω απ’ τους βασιλικούς βάλτους - κατά προτίμηση γυναίκες.
Μου βγήκανε τα μάτια, λοιπόν, και σταχυολόγησα μια σειρά εκφράσεις του εξεταζομένου ως μάρτυρα Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, διακοπτόμενη κατά ριπάς, επέμενε να ρωτά το πώς, το πότε και από ποιον τελικά παρελήφθη η διαβόητη λίστα.
Δείγμα Μαρκογιαννάκη: “Για κόντυνε τη γλώσσα σου!” - “Ποια είσαι του λόγου σου;”.
Δείγμα Βενιζέλου: “Βρε, άντε από 'δώ! Άντε από 'δω πέρα” (καμιά δεκαριά φορές επανέλαβε τη φράση ακριβώς με την οποία εξερράγη και εξεδιώχθη ο Κασιδιάρης). “Είσαι Ιαβέρης - είσαι Μανιαδάκης”, “είστε χυδαία”, “είναι φανερό ότι πρόκειται για ασθένεια”, “αυτό το χυδαίο υποκείμενο δεν θα μ’ εξετάσει” (όταν τον ρωτούσε αν γνωρίζει τον Φώτη Μπόμπολα και τον Λαυρεντιάδη), “ελπίζω να κυοφορήσετε κι εσείς” και πολλά άλλα. Με κορυφαίο, βέβαια, το “εμένα πάντως οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μ’ έχουν κατηγορήσει για υπεράσπιση βιαστών”.
Κι ερχόμαστε στο θέμα μας: Από την πρώτη στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα η Ζωή Κωνσταντοπούλου σερνόταν η οργίλα αντίθεση των “γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ”, επειδή υπήρξε συνήγορος κατηγορούμενου ως βιαστή. Ας αφήσω κατά μέρος το ποιες και πόσες είναι αυτές οι “γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ” και γιατί θεωρούν ότι μας εκπροσωπούν όλες όσες κινούμαστε στον χώρο αυτό. Αν πρόκειται, όμως, να γυρίσουμε δυο αιώνες πίσω, να ξανασυζητήσουμε για τα στοιχειώδη μιας δίκαιης δίκης και να ορίσουμε κατηγορίες ενόχων που δεν δικαιούνται υπεράσπισης, έχω κι εγώ, ως “γυναίκα του ΣΥΡΙΖΑ”, να προτείνω μια κατηγορία: Αυτούς που συνειδητά και κατ’ εξακολούθησιν βιάζουν την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, την ελπίδα, την περηφάνεια μας. Ανδρών και γυναικών, κοριτσιών και αγοριών.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει μια μάχη εξ ονόματος όλων μας, με απίστευτη προσωπική προσπάθεια, επιμονή και αποτελεσματικότητα. Και είναι απολύτως πολιτικοί οι λόγοι για τους οποίους υφίσταται τη χυδαιότερη σεξιστική επίθεση που έχει ποτέ καταγραφεί στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Oι “φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ”, όμως, εξακολουθούν να την αποκαλούν “η εν λόγω κυρία”, βουτυρώνοντας το βρόμικο ψωμί των κυνηγόσκυλων και των αφεντικών τους.
Κατανοώ, λοιπόν, πλήρως και σας μεταφέρω την απάντησή της στον Ευαγγελάτο: “Είμαι απλώς ανθεκτική στη σκληρότητα των άλλων”...

* Τίτλος ταινίας του Αντώνη Καφετζόπουλου

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου