Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ ΠΡΟΣ ΚΚΕ:ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ


Ανοιχτή επιστολή της «Νέας Σποράς» προς την ΚΕ του ΚΚΕ Από το κακό στο χειρότερο…

Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αυτό που συμβαίνει αυτήν την περίοδο στο Κόμμα μας είναι πρωτοφανές! Μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο εμφανίστηκε μια πολύ ισχυρή και μαζική αμφισβήτηση των Θέσεων της ΚΕ και του προτεινόμενου Προγράμματος στο 19ο Συνέδριο.

Η αμφισβήτηση αυτή, παράλληλα, καταγράφει μια σθεναρή επιμονή μεγάλου τμήματος των κομματικών μελών στην υπεράσπιση του ισχύοντος Προγράμματος, που ψηφίστηκε στο 15ο Συνέδριο, με αξιοσημείωτα επιχειρήματα, που φανερώνουν υψηλό επίπεδο ιδεολογικοπολιτικής κατάρτισης. Θα μας επιτρέψετε να πούμε, μάλλον υψηλότερο από αυτό που διαθέτουν ορισμένα μέλη της ΚΕ του Κόμματος!

Ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις των συντρόφων, που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο, «βγάζουν» πόνο ψυχής και άφατη αγάπη για το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, αλλά και στέρεη προσήλωση στα ιδανικά και τις θεμελιακές αρχές του Κομμουνισμού!

Εμείς το θεωρούμε υγιές αυτό το φαινόμενο, μια ακόμη απόδειξη πίστης των μελών και οπαδών του ΚΚΕ στον ιστορικό και επαναστατικό ρόλο του Κόμματος, γενικότερα, μια επίκαιρη υπενθύμιση των ισχυρών δεσμών του Κόμματος με την ελληνική κοινωνία.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια νέα κατάσταση στο Κόμμα, που η ηγεσία του Κόμματος, τα μέλη της ΚΕ, δεν μπορείτε να την αγνοείτε, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του Κόμματος εμφανίζεται και με τέτοια οξύτητα ένα ανάλογο φαινόμενο.

Και πράγματι δεν την αγνοείτε, όπως δείχνει η αντίδρασή σας, παρ’ όλο που, θα μας επιτρέψετε να σας το πούμε επί το λαϊκότερο, πιαστήκατε στην κυριολεξία «στον ύπνο», γιατί, όπως φάνηκε, δεν το αναμένατε! Απόδειξη πως η επαφή σας με την πραγματικότητα, όχι μόνο σε ότι αφορά στην κοινωνία αλλά και στο ίδιο το Κόμμα, είναι ανύπαρκτη! Το αποτέλεσμα ήταν να πανικοβληθείτε. Πολύ κακό σημάδι για την επαναστατική επαγρύπνηση και ετοιμότητα της ΚΕ!

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά. Θα σας αναφέρουμε άλλη μία, από τις πολλές που υπάρχουν, που, κατά τη γνώμη μας, ήταν καθοριστική για την πορεία του Κόμματος. Ήταν η περίπτωση της περιόδου πριν τις εκλογές της 6ης του Μάη του 2012, που και εκεί, κατά δική σας ομολογία, δεν πήρατε είδηση για την κατάρρευση του δικομματισμού, παρά τα σαφή μηνύματα που σας έστελνε η κομματική βάση, ακόμη και όλες οι αστικές δημοσκοπήσεις.

Το θέμα, όμως, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, είναι το πώς αντιδράτε και μάλιστα σε συνθήκες πανικού. Και ενώ στην περίπτωση των εκλογών του 2012 δείξατε, κακώς, το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τους αποδώσατε κοινοβουλευτικές αυταπάτες, στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που βλέπουμε είναι ότι καταφύγατε στο γνωστό μοτίβο του εσωτερικού εχθρού, που σε ρόλο πράκτορα εξυπηρετεί τον ταξικό αντίπαλο. Ξαναπαιγμένο έργο.

Αυτόν τον εσωτερικό εχθρό τον είχαμε γνωρίσει με άλλη μορφή με τα γνωστά σημειώματα περί «κομματικής αντιπολίτευσης», που «αξιοποιείται από τον αντίπαλο». Καταφύγατε, επίσης, στη συνέχεια, στο αναγκαίο για την πολιτική σας επιβίωση «Σκοπεύσατε… Πυρ…», για να πέσουν κατάχαμα οι «επώνυμοι» παραδομένοι στην καθοδηγημένη από «τα πάνω» κομματική σκύλευση!!!
Δηλαδή τι ακριβώς κάνατε…

Προχωρήσατε σε δημόσια, συντονισμένη και κατ’ επιλογήν διαπόμπευση και σπίλωση συντρόφων έξω και πέρα από κάθε τήρηση, στοιχειωδώς, των κανόνων του προσυνεδριακού διαλόγου και γενικότερα των κανόνων του Κόμματος.

Η διαπόμπευση αυτή ισοδυναμεί με δημόσια προγραφή και καταγγελία, που ούτε καν υλοποιήθηκε από κάποιο όργανο του Κόμματος για να αναλάβει την ευθύνη αυτής της ενέργειας. Δειλία ή έπαρση; Πάντως έτσι κι αλλιώς η πράξη σας αυτή συνιστά την αποθέωση της αυθαιρεσίας και του μεσσιανισμού! Το επιχείρημα ευκολοχώνευτο και τετριμμένο. «Σώζουμε το Κόμμα από τον οπορτουνισμό»! Τον κραυγαλέο και πασιφανή δικό σας οπορτουνισμό δεν τον βάλατε ποτέ στο ζύγι!
   
Με αυτόν τον τρόπο ανώτατα στελέχη του Κόμματος, συμπεριλαμβανομένης και της Γενικής Γραμματέως του Κόμματος, μας επαναφέρουν σε αλήστου μνήμης εποχές, καταδικασμένες από επίσημα Κομματικά Σώματα, αναλαμβάνοντας να «καθαρίσουν» το Κόμμα από τον οπορτουνισμό, που, υποτίθεται, ότι αντιπροσωπεύουν οι επώνυμοι, με έναν τρόπο αήθη, δεσποτικό, υβριστικό, αλαζονικό και θρασύτατο, καταχρώμενοι των κομματικών λειτουργιών και των σελίδων της εφημερίδας του Κόμματος, φερόμενοι σαν να ήταν το Κόμμα δικό τους οικόπεδο. Δυστυχώς έχετε πολύ δυνατό το αίσθημα της ιδιοκτησίας, έστω και εάν αυτή αφορά στο ίδιο το Κόμμα.

Την ίδια στιγμή, μπροστά στη γενική κατακραυγή από τη μεγάλη πλειοψηφία των κομματικών μελών, που συνάντησε η δημόσια επίθεση ενάντια στα επώνυμα πρώην στελέχη του Κόμματος,  εμφανίζονται «από τα κάτω» κρούσματα δικαιολόγησης αυτής της αυθαιρεσίας στο όνομα ότι «τα μέλη της ΚΕ μπορούν να τοποθετηθούν ως μέλη του οργάνου», κατά παρέκκλιση των κανόνων του προσυνεδριακού διαλόγου!

Μερικοί, μάλιστα, καλοθελητές από κεκτημένη ταχύτητα το «παρατραβάνε» μέχρι το «ότι η ΚΕ, ως ανώτερο όργανο, μπορεί να κάνει ότι θέλει»! Μιλάμε για υπαρκτές απαντήσεις ορισμένων στελεχών σε αιτιάσεις κομματικών μελών. Με λίγα λόγια αναγνωρίζεται, στις κομματικές λειτουργίες, ως «δικαίωμα» στα μέλη της ΚΕ να παρεμβαίνουν κατά το δοκούν. Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχετε, πολύ περισσότερο δεν σας το παραχώρησε κανένα όργανο του Κόμματος.

Και τα μέλη της ΚΕ οφείλουν να σέβονται τους κανόνες του προσυνεδριακού διαλόγου, που, στο «κάτω - κάτω της γραφής», τους όρισε η ίδια η ΚΕ. Αλλά και εάν ήταν έτσι, δηλαδή τα μέλη της ΚΕ διέθεταν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν έξω από τους κανόνες του προσυνεδριακού διαλόγου, εμείς πρέπει να σας πούμε ότι αγνοούμε την ύπαρξη μέλους της ΚΕ με το όνομα Στάθης Σταθόπουλος. Για να μην πούμε ότι αγνοούμε παντελώς την ύπαρξή του ως στελέχους του Κόμματος.

Όπως γίνεται φανερό η αξιοπιστία σας και οι πολιτικές σας προθέσεις τελούν, ήδη, υπό αμφισβήτηση. Δεν είναι μόνον οι πράξεις σας που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία σας. Είναι και τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιείτε για να δικαιολογήσετε τις αντικομματικές σας πράξεις.

  Πως είναι δυνατόν να πείσετε, ακόμη και ένα απληροφόρητο μέλος του Κόμματος, όταν ομαδοποιείτε διαφορετικές απόψεις «διαφωνούντων» μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε την εξαπόλυση αυτής της επονείδιστης επίθεσης ενάντια σε επώνυμα πρώην στελέχη του Κόμματος;
  Πως είναι δυνατόν να ομαδοποιείτε αυθαίρετα τις απόψεις που κατατίθενται, όταν πρόκειται για μια ατομική κατάθεση προβληματισμού;
  Πως είναι δυνατόν η συμφωνία με τις Θέσεις και το προτεινόμενο Πρόγραμμα, που θα προκύψει φυσιολογικά και συνιστά την έννοια της πλειοψηφίας, να αποτελεί μια υγιή «ωρίμανση της μακροχρόνιας θεωρητικής δουλειάς του Κόμματος», ενώ η διαφωνία, που συνιστά την έννοια της μειοψηφίας ή και των μειοψηφιών ακόμη, να αποτελεί μια πράξη εχθρότητας προς το Κόμμα και απόδειξη του πρακτορικού ρόλου και του οπορτουνισμού των διαφωνούντων;
  Πως είναι δυνατόν η υποστήριξη στο προηγούμενο ΕΠΙΣΗΜΟ Πρόγραμμα του Κόμματος να αποτελεί απόδειξη οπορτουνισμού;
  Πως είναι δυνατόν, τότε, και με ποιους όρους, να διεξαχθεί η εσωκομματική διαπάλη, την οποία, παρεμπιπτόντως, την ενθαρρύνετε για άλλα ΚΚ, ενώ την καταδικάζετε για το δικό μας Κόμμα;
  Πως είναι δυνατόν να εκκρεμεί τόσα και τόσα χρόνια η απάντηση στο ερώτημα «εάν η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική»;
Πως είναι δυνατόν τόσα και τόσα χρόνια να δίνετε μια μεσοβέζικη απάντηση, που στην προέκτασή της να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική και τώρα που εμφανίστηκε η μαζική αμφισβήτηση από τις παρεμβάσεις στον προσυνεδριακό διάλογο εσείς να επιστρατεύετε τον Παναγιώτη Μεντρέκα να απαντήσει: «Πού έχει διατυπώσει αυτή την άποψη το ΚΚΕ; Πουθενά»!!!
  Πως είναι δυνατόν να δίνεται στο ίδιο κείμενο, από τον ίδιο συντάκτη η ακριβώς ανάποδη επιχειρηματολογία, που οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα; «Ας αφήσουν, λοιπόν, τα τεχνάσματα και τα μαγειρέματα λέξεων και εννοιών για να μπερδέψουν καθαρά πράγματα. Ποια κριτήρια για τον ιμπεριαλισμό, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, που έχει θέσει ο Λένιν δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας; Ας απαντήσουν αν τολμούν. Το ΚΚΕ απαντάει ότι ισχύουν όλα και με το παραπάνω»!!!
  Πως είναι δυνατόν να κατηγορείτε τους διαφωνούντες ότι μαγειρεύουν με τις λέξεις και τις έννοιες, όταν για τη θέση της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα αναγνωρίζετε ότι ισχύουν όλα τα κριτήρια που έθεσε ο Λένιν «και με το παραπάνω»!!!
  Πως είναι δυνατόν το συμπέρασμα για την Ελλάδα να είναι, όταν ισχύουν όλα τα λενινιστικά κριτήρια για τη θέση της στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, ότι αυτή ΔΕΝ είναι ιμπεριαλιστική; Γιατί αυτό ακριβώς υποστηρίζει στο  άρθρο - λιβελλογράφημα ο Παναγιώτης Μεντρέκας. Δηλαδή τώρα, εξ αναστροφής, θα πρέπει να πούμε, όταν ΔΕΝ ισχύουν τα λενινιστικά κριτήρια για τη θέση μιας χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, ότι αυτή είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ;
  Τελικά, πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε το αδιέξοδο που έχετε περιέλθει με τέτοιου είδους παραλογισμούς και αντιφάσεις;


Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι για την Ελλάδα και τον μονοπωλιακό της καπιταλισμό δεν ισχύουν όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ιμπεριαλισμού που καθόρισε ο Λένιν. Η Ελλάδα ως χώρα και τα μονοπώλια που διαθέτει δεν μπορούν να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν την παγκόσμια αγορά. Αν εσείς, ως ΚΕ, πιστεύετε το αντίθετο ας το αποδείξετε, να το γράψετε (και να το υπογράψετε) ευθέως και ανοιχτά για να υπάρχει ως ιστορική μαρτυρία.

Εμείς, βέβαια, δεν θα το δεχτούμε ως διάψευση των απόψεών μας. Πάντως εσείς θα έχετε αποσαφηνίσει τις απόψεις σας και δεν θα παίζετε ταυτόχρονα σε δύο ταμπλό: Από τη μια να υποστηρίζετε ότι εσείς δεν ισχυριστήκατε ποτέ ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική και από την άλλη να υποστηρίζετε ότι τα χαρακτηριστικά που καθόρισε ο Λένιν ισχύουν όλα για την Ελλάδα και με το παραπάνω (τι το ήθελε ο έρμος αυτό το «παραπάνω», πόσο παραπάνω;)!!! Έτσι θα ξεκαθαρίσει και το ποιος μαγειρεύει με τις λέξεις και τις έννοιες. Ποιος παίζει με τη νοημοσύνη των μελών του Κόμματος και ποιος τα εμπαίζει.

Αυτή η δημόσια τοποθέτηση για σας είναι υποχρεωτική πλέον. Προβήκατε σε μια δημόσια προγραφή και καταγγελία. Λοιδορήσατε συντρόφους μόνο και μόνο επειδή έγραψαν τη γνώμη τους στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο. Παραβήκατε τους κανόνες του προσυνεδριακού διαλόγου, όλη η ηγεσία του Κόμματος προέβη σε καταγγελίες σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Είστε πολλαπλώς εκτεθειμένοι.

Εκεί, όμως, που «δίνετε τα ρέστα σας» είναι που υποκρίνεστε ότι ΤΩΡΑ, τάχα, οι διαφορετικές απόψεις των επώνυμων συνιστούν οπορτουνιστική και επικίνδυνη, για το Κόμμα, παρέκκλιση που πρέπει να απαντηθεί. Αυτό είναι ένα ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ. Γνωρίζατε αυτές τις απόψεις από καιρό πολύ.

Το συγκεντρωτικό και φασαριώδες πυρ που εξαπολύσατε αφορά στο γεγονός ότι τα ίδια τα μέλη του Κόμματος ανέλαβαν να υπερασπιστούν το Πρόγραμμα, που ψηφίστηκε στο 15οΣυνέδριο, αφορά στο γεγονός ότι τόσα χρόνια κατευθύνετε τα μυαλά των μελών του Κόμματος στο αδιέξοδο και τώρα διαπιστώνετε ότι τόση προσπάθεια που καταβάλατε κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα! Αφορά στο γεγονός ότι πανικοβληθήκατε μήπως και γενικευτεί η αμφισβήτηση της πολιτικής που προτείνετε.

Είναι πολύ απλό για να το αντιληφθείτε και εσείς. Δεν πείσατε. Δεν πείθετε. Και το γιατί είναι και αυτό απλό. Τα μέλη του Κόμματος δεν παίρνουν τις απαντήσεις που θα τους λύσουν τα ερωτήματα, που τους βάζει η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Τόσα χρόνια κυριάρχησε μια ασπόνδυλη γενικολογία, ένας καταστροφικός βερμπαλισμός. Δυστυχώς και εσείς είστε θύματα του καταστροφικού βερμπαλισμού σας. Με μια προσεκτικότερη ματιά στο «κλείσιμο» της Γενικής Γραμματέως του Κόμματος στη Συνδιάσκεψη της ΚΟΑ θα το διαπιστώσετε και εσείς, παρά την όποια απόπειρα για συγκεκριμενοποίηση!

Γιατί και μέσα από τα συγκεκριμένα αναδεικνύεται ο βερμπαλισμός σας:

  Όταν σας ειπώθηκε ότι η οικονομική κρίση δεν είναι προσχηματική εσείς  απαντάγατε ότι το κεφάλαιο τη χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να παίρνει προαποφασισμένα μέτρα!!!
  Όταν σας ειπώθηκε ότι δεν είναι αρκετό το σύνθημα «να μην πληρώσει ο λαός», γιατί ο λαός έτσι κι αλλιώς πληρώνει εσείς διατρίβατε πάνω στον (υποτιθέμενο) οπορτουνισμό των επώνυμων, τώρα ομολογείτε ότι υπήρξε «ένα κενό»!
  Όταν σας ειπώθηκε ότι δεν συλλάβατε το λαϊκό μήνυμα για αριστερή κυβέρνηση και ότι δίνετε τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να σπεκουλάρει πάνω στο ατελές, πολιτικά αδιαμόρφωτο συναίσθημα του λαού εσείς όσους σας προειδοποιούσαν τους αποκαλέσατε Συριζαίους και τους απαντήσατε ότι «αυτά τα λένε οι χειρότεροι εχθροί του Κόμματος».
  Όταν σας ειπώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζετε σωστά την έννοια της Αριστεράς εσείς απαντήσατε ότι όσοι διαμαρτύρονται κλείνουν το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα λέτε ότι το είπατε «κοφτά»!!!
  Όταν σας ειπώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζετε σωστά τις πλατείες εσείς  απαντάγατε ότι όλοι αυτοί που μαζεύονται στις πλατείες είναι κατεστραμμένοι μικροαστοί που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, μανιπουλάρονται από το ΠΑΣΟΚ, από την ακροδεξιά και από τους αριστεριστές και κάνατε επίδειξη «λενινιστικής» ανάλυσης για τα «πολιτικά οικόπεδα» της Πλατείας Συντάγματος! Αλλά Λενινισμός είναι: «Ας φωνάζουν κι’ ας βρίζουν απ’ αφορμή αυτά τα γεγονότα οι εκούσιοι και ακούσιοι υπηρέτες της αστικής τάξης, κατηγορώντας τους μπολσεβίκους για ¨ενθάρρυνση του αυθόρμητου¨ κτλ, κ.ο.κ. Εμείς, σαν εκπρόσωποι του Κόμματος του επαναστατικού προλεταριάτου, θα πούμε ότι το Κόμμα μας ήταν και θα είναι πάντα μαζί με τις καταπιεζόμενες μάζες, όταν οι μάζες αυτές εκφράζουν τη χίλιες φορές σωστή και δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για την ακρίβεια της ζωής, για την αδράνεια και την προδοσία των ¨σοσιαλιστών¨ υπουργών, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την παράτασή του. Το Κόμμα μας εκπλήρωσε το επιτακτικό του χρέος, βαδίζοντας στις 4 του Ιούλη μαζί με τις μάζες που ήταν με το δίκιο τους αγανακτισμένες και προσπαθώντας να προσδόσει στο κίνημά τους, στις εκδηλώσεις τους όσο το δυνατό πιο ειρηνικό και οργανωμένο χαρακτήρα» (Β. Ι. Λένιν, Άπαντα, Τόμος 34, σελ. 25).
  Όταν σας ειπώθηκε πάμε να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μετά από τις συγκεντρώσεις στην Ομόνοια εσείς πηγαίνατε τις πορείες στο Γκάζι και στα στενά της Πλάκας για να τις κοιτάνε με ορθάνοιχτα τα μάτια οι τουρίστες και οι μαγαζάτορες!
  Όταν σας ειπώθηκε σηκώστε το γάντι που σας έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και προβάλετε την κυβέρνηση του ΑΑΔΜ, καλέστε τον να πάρει θέση για να ξεσκεπαστεί, εσείς απορρίψατε «το μισό» του 15ου και ισχυριστήκατε ότι η κυβέρνηση αυτή «είναι ενδεχόμενο»!
  Όταν σας είπαμε μην τροφοδοτείτε την ακυβερνησία με εκείνο το περίφημο τηλεοπτικό «ο λαός δεν πρέπει να φοβάται την ακυβερνησία», προβάλετε συγκεκριμένα την κυβέρνηση του 15ου Συνεδρίου εσείς μιλήσατε αφηρημένα για «το άλλο μισό» του 15ου, την κυβέρνηση της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας και για το τι θα κάνει το ΚΚΕ στο σοσιαλισμό. Τώρα λέτε ότι «με το 15ο πήγαμε και χάσαμε»!!! Ναι χάσαμε (ευτυχώς που παραδέχεστε ότι χάσαμε, γιατί μέχρι τώρα έχανε ο λαός), γιατί επιλέξατε το μισό που δεν ταίριαζε στις συγκεκριμένες συνθήκες. Ο Λένιν, όμως, μας διδάσκει: «Να υποκαθιστά κανείς το συγκεκριμένο με το αφηρημένο είναι ένα από τα κυριότερα αμαρτήματα, ένα από τα πιο επικίνδυνα αμαρτήματα στην επανάσταση» (Β. Ι. Λένιν, Άπαντα, Τόμος 34, σελ. 17). Το ενδεχόμενο, όμως, δεν σημαίνει απραγματοποίητο, πολύ περισσότερο δεν σου απαγορεύει κανείς να το προβάλεις ως πρόταση για πραγματοποίηση. Εσείς, όμως, το θεωρούσατε οπορτουνιστικό ενδεχόμενο ευθύς εξ αρχής, από το 1996, γιατί, δήθεν, περιείχε κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Αυτή είναι η αλήθεια. Το να ζητάτε, όμως, να ψηφίσει ο λαός για το σοσιαλισμό στις εκλογές αυτό τι είναι; Επαναστατικός ρεαλισμός ή καραμπινάτος οπορτουνισμός, αφού εσείς αποκλείετε το πέρασμα στο σοσιαλισμό με κοινοβουλευτικές διαδικασίες «γιατί η αστική εξουσία δεν θα ταλαντευτεί καθόλου στο να ακυρώσει με κάθε τρόπο αυτό το ενδεχόμενο» (Θέσεις, Θέση 28 Ε, σελ.22);…

Παρεξηγήσατε. Παρεξηγήσατε και πολύ και πολλά. Πιστέψατε ότι μπορείτε, χωρίς κόστος,  με την αρρωστημένη σας έπαρση, να ελέγξετε τη συνείδηση των κομματικών μελών, την ανεπιτήδευτη και ανιδιοτελή τους αγάπη, την αδιάπτωτη και αυθεντική τους αγωνία για το Κόμμα και την πορεία του. Επιχειρείτε την ίδια τη θεωρία μας να την περάσετε σαν θηλεία που να πνίγει τη δράση τους, τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, αντί να τους χρησιμεύει σαν προωθητική δύναμη στην αγωνιστική τους διαμόρφωση και διαπαιδαγώγηση.

Κάνετε τραγικό λάθος. Διαπράττετε αντιμαρξιστική - αντιλενινιστική παρέκκλιση  σε βάρος του Κόμματος. Είναι απολύτως καθαρό ότι κινείστε σε αντικομματική ρότα. Παραβιάζετε αυθαίρετα το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, την κομμουνιστική πρακτική,  δεοντολογία και ηθική. Δυσφημείτε το Κόμμα και το σοσιαλισμό. Τη δοξασμένη ιστορία του, τις θυσίες των κομμουνιστών. Το Κόμμα, το ΚΚΕ, δεν είναι αυτό που  εσείς παρουσιάζετε, αυτό που προβάλλετε ως πρότυπο. Αυτό είναι το αντεστραμμένο είδωλο του ΚΚΕ.

Δεν θα σας επιτραπεί να θέσετε υπό αίρεση και αμφισβήτηση την κομμουνιστική ταυτότητα των κομματικών μελών μόνο και μόνο επειδή λένε και γράφουν ελεύθερα τη γνώμη τους για τα κομματικά ζητήματα. Δεν θα σας επιτραπεί να εμβαπτίζετε στο κατράμι της συκοφαντίας και του οπορτουνισμού τα κομματικά μέλη που υπερασπίζονται τον Μαρξισμό - Λενινισμό, που εσείς έχετε εγκαταλείψει για να κολυμπάτε στον αριστερισμό, στην (αντ)επαναστατική δημοκοπία. Δεν θα σας επιτραπεί να διασύρετε κομματικά μέλη με τον ψιθυρισμό διαδίδοντας ανυπόστατες συκοφαντίες και ανήθικους χαρακτηρισμούς. Δεν θα σας επιτραπεί να συνδυάζετε τα γεγονότα του ’89 - ’91 με όσα τώρα συμβαίνουν στο Κόμμα. Τότε τα στελέχη του Κόμματος που αποχώρησαν από το ΚΚΕ επεχείρησαν να διαλύσουν το Κόμμα. Τώρα το διαλύετε εσείς. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, γιατί και ο δεξιός και ο «αριστερός» οπορτουνισμός οδηγεί τελικά στα ίδιο τέρμα.

Τα κομματικά μέλη τα γνωρίζετε. Και τα γνωρίζετε πολύ καλά. Δεν διεκδικούν τίποτα εκτός από το να συμμετέχουν στην πάλη του Κόμματος για το σοσιαλισμό, για την κοινωνική απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων από το κεφάλαιο. Δεν γράφουν και ξεγράφουν. Δεν έχουν προσωπικές διαδρομές και επιδιώξεις. Υποτάσσονται στη συλλογική δράση του Κόμματος αλλά δεν είναι υποταγμένα και δουλοπρεπή για να μην έχουν γνώμη και να μην την εκφράζουν, έστω και εάν εσείς καραδοκείτε στη γωνία για να εξαπολύσετε τους μύδρους της συκοφαντίας και του δημόσιου χλευασμού.

Εσείς κάνετε το λάθος. Εσείς πρέπει να το διορθώσετε. Εμείς, ως «ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ», σας καλούμε να μην φέρετε το διχασμό και τη διάλυση.

Έχετε, τελικά, συναίσθηση της μεγάλης ιδεολογικοπολιτικής καταστροφής που προκαλείτε στο Κόμμα; Δίνετε άλλοθι στην πολιτική αντίδραση να παρουσιάζεται ως ιστορικά επαληθευμένη.

Τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι του, οι οπαδοί του, οι ψηφοφόροι του, σε μια περίοδο που οι οργανώσεις του Κόμματος είναι σμπαραλιασμένες (και εσείς αυτό το γνωρίζετε) και πριμοδοτείτε τη διάλυση, την ολοκληρωτική απαξίωση του Κόμματος, αυτό δεν θα το επιτρέψουν. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να υπάρχει, γιατί θα πάρουν την υπόθεσή του, την υπόθεσή τους στα δικά τους χέρια.


Το ΚΚΕ είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία για να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ύπαρξή του. Το ΚΚΕ είναι το πολυτιμότερο κόσμημα της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας και εμείς είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε στις τάξεις του, που γαλουχηθήκαμε στους κόλπους του, που διαπαιδαγωγηθήκαμε από τους αγώνες του και την αιματόβρεχτη ιστορία του, που συμβάλλαμε έστω και με ένα λιθαράκι στην πορεία του. Δεν ζητάμε αντίτιμο. Ζητάμε να μην το γκρεμίσετε.

Αναρτήθηκε από Νέα Σπορά 

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου