Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ,Ο ΣΟΙΜΠΛΕ κ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΕΜΠΡΟΣ"
7/3/2012

Η συνταγματοποίηση της τοκογλυφίας

Αντιγράφω την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του Eurogroup: «Τέλος, το Eurogroup καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας να εισαγάγει μέσα στους επόμενους δύο μήνες το νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους. Η πρόβλεψη αυτή θα κατοχυρωθεί στο Ελληνικό σύνταγμα όσο το δυνατόν συντομότερα». Την υποχρέωση αυτή ανέλαβαν οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος κατά την συνεδρίαση στο Eurogroup και φυσικά την προσυπογράφει και ο Σαμαράς . Και καλά να δεχτούμε ότι ο Παπαδήμος λόγω επαγγελματικής ιδιότητας συμπεριφέρεται ως τραπεζίτης. Ο Βενιζέλος όμως, που είναι συνταγματολόγος και μάλιστα ο βασικός εισηγητής της πλειοψηφίας στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, τι είδους διαπραγμάτευση έκανε και αποδέχθηκε αυτόν τον έσχατο πολιτικό εξευτελισμό της χώρας; Πολλοί θεωρούν τον Βενιζέλο υπερεκτιμημένο ως συνταγματολόγο λέγοντας ότι «στείλαμε έναν αποτυχημένο συνταγματολόγο να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη ως οικονομολόγος». Μάλλον μετά από αυτή την διαπραγμάτευση που έκανε, τους δικαίωσε απόλυτα. Άλλωστε ο Βενιζέλος ήταν επί έτη πρωταγωνιστής στην πορεία της χώρας προς τον πολιτικό της εκφυλισμό και την χρεωκοπία. Και ας μην κρυβόμαστε, η συνταγματοποίηση της προτεραιότητας των τοκοχρεολυσίων στην πράξη αποτελεί το προοίμιο της συνταγματοποίησης του νεοφιλελευθερισμού. Άσε πού καταργεί το δικαίωμα επιλογής μέσω των εκλογών διαφορετικών πολιτικών και υποχρεώνει την όποια κυβέρνηση εκλεγεί να λειτουργήσει με βάση τα συμφέροντα των πιστωτών. 

Τελικά το σύνθημα «πρώτα οι τοκογλύφοι» θα γίνει όρος του Συντάγματος μας αντικαθιστώντας το άρθρο 120 που αποτελούσε ύμνο στον πατριωτισμό των Ελλήνων, στον οποίο επαφίεται η τήρησή του. Κατάντια με σφραγίδα και υπογραφή Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά και όλων όσων στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. Κρίμα . 

Ο Σόϊμπλε και τα μαύρα ταμεία.

Ας δούμε ποιος είναι ο πολύς κ. Σόϊμπλε που συνεχώς μας νουθετεί με αυστηρές κριτικές και πολλαπλές παρατηρήσεις. Στη Γερμανία υπάρχει το κόμμα της CDU (στα Γερμανικά: Christlich Demokratische Union Deutschlands), δηλαδή το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα,  που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο κόμμα  στη Γερμανία. Η CDU είναι κατά βάση ένα συντηρητικό κόμμα που οι πολιτικές του προέρχονται από τον πολιτικό Προτεσταντισμό αλλά και τον Οικονομικό και Εθνικό συντηρητισμό. Έτσι για την ιστορία να πούμε ότι πατέρας αφέντης της CDU ήταν ο Χέλμουτ Κολ, που μετά την εκλογική του ήττα το 1998 παραιτήθηκε και τον διαδέχτηκε ο Βόλφκανγκ Σόϊμπλε. Το 1999 ξεσπά το περιβόητο οικονομικό σκάνδαλο της CDU στο οποίο διαπιστώθηκαν πολυάριθμοι σκοτεινοί λογαριασμοί για να πηγαίνουν παράνομα χρήματα στο κομματικό ταμείο. Ένας από αυτούς τους λογαριασμούς ήταν του Γερμανού μεγαλέμπορου όπλων Καρλ Χάιντς Σράιμπερ. Για το σκάνδαλο κατηγορήθηκε και ο Χέλμουτ Κολ, ενώ παραιτήθηκε ο Σόϊμπλε από ηγέτης του κόμματος μαζί με την ταμία της CDU Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ. Λόγω των μαύρων λογαριασμών κόπηκε η κρατική χρηματοδότηση στη CDU.  Το κόμμα μετά τον Σόϊμπλε εξέλεξε την Μέρκελ. 
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΑΠΛΩΜΕΝΟ ΧΕΡΙ ,
ΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ
Όλα αυτά «ξεχάστηκαν» (σας θυμίζει κάτι από Siemens στη χώρα μας;). Ας μην μας κουνάει λοιπόν το δάκτυλο ο κ. Σόϊμπλε, αφού ο ίδιος δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα για τα οικονομικά. Πως το λέμε εμείς εδώ; . «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Οι εργολάβοι της σωτηρίας
Ο Σαμαράς έσωσε (αν τον πιστέψουμε) τον δέκατο τρίο και τον δέκατο τέταρτο μισθό. Ο Παπανδρέου έσωσε την Ελλάδα. Ο Βενιζέλος μάχεται να σώσει και την Ελλάδα αλλά και το Πασόκ. Ο Παπαδήμος παλεύει με νύχια και δόντια για να σώσει ότι σώζουν οι υπόλοιποι. Ο Καρατζαφέρης δίνει μάχη να σώσει εκτός από την Ελλάδα και το Ελληνικό φρόνημα. Αναλύοντας όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ο ένας εμφανίζεται σαν σωτήρας, μήπως σώσει την αυτοδυναμία της ΝΔ, ο άλλος μήπως και σώσει τον εαυτό του, ο τρίτος μήπως και σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από το Πασόκ αλλά και την εικόνα του και ούτω καθεξής. Εν κατακλείδι όλες αυτές οι δήθεν αντιφατικές περί σωτηρίας  πολιτικές είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
ΥΓ 1. Να τιμωρηθούν οι μαθητές που μούντζωσαν τους επίσημους στα Γιάννενα. Όπως πρέπει να τιμωρηθεί και ο μαθητής στη Λάρισα που έκανε το ίδιο. Να αποβληθούν από όλα τα σχολεία της χώρας και να πάν να σπουδάσουν στα ίδια σχολεία που θα πάνε τα παιδιά της υπουργού Παιδείας στο εξωτερικό. Να δουν τι θα πει ξενιτιά.
ΥΓ 2. Ο Βενιζέλος, όπως λένε, δεν ξέρει και πολύ καλά Αγγλικά. Όταν λοιπόν η Λαγκάρντ του λέει «Pay», αυτός καταλαβαίνει το ομόηχο Ελληνικό και γυρνάει στην Ελλάδα να το εφαρμόσει.       
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου