Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΛΕΞΙΚΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Δεν φτάνει που ζούμε μέσα σ' έναν καθημερινό βομβαρδισμό σκληρών μέτρων και απειλών για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπομένουμε και μια προπαγάνδα της συμφοράς, να πλέουμε σε έναν ωκεανό της μπαρούφας, να εντρυφούμε θέλουμε δεν θέλουμε σε ένα λεξικό της κρίσης, ειδικά κατασκευασμένο για να κρύβει πίσω από λέξεις και φράσεις την ουσία των πραγμάτων. Να μασουλάμε, βρε αδελφέ, κι ένα καρότο, έστω χάρτινο, μετά το μαστίγιο των μέτρων.
Θέλετε ένα τελευταίο παράδειγμα; Ο πρωθυπουργός αυτοπροσώπως, αμέσως μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ξεφούρνισε μεταξύ άλλων: Το μήνυμα στους πολίτες είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι θεσμικοί μας εταίροι έχουν έως τώρα δείξει με πολύ σαφή τρόπο την υποστήριξή τους στην Ελλάδα, τη χρηματοδοτική υποστήριξή τους στην Ελλάδα, αλλά επίσης και την υποστήριξή τους με τεχνική βοήθεια και άλλους τρόπους προκειμένου να συνεχίσει τη γιγάντια προσπάθεια που κάνει τα τελευταία δύο χρόνια για την ανόρθωση της οικονομίας.
Τα είδατε; Όταν οι εταίροι, οι Γερμανοί για παράδειγμα, δανείζονται με αρνητικά επιτόκια και μας δανείζουν με 5%, αυτό είναι σύμφωνα με το λεξικό Παπαδήμου υποστήριξη -και μάλιστα σαφής. Όταν στέλνουν την τρόικα να σαβουρώνει μισθούς, συντάξεις, δώρα και επιδόματα ανεργίας, αυτό κατά το ίδιο λεξικό είναι τεχνική βοήθεια. Όταν ζητούν να εγκαταστήσουν γκαουλάιτερ στην Αθήνα για να βάλει μυαλό στους σπάταλους Έλληνες, αυτό δεν είναι παρά βοήθεια «με άλλους τρόπους». Εν γένει κανένα δικό τους συμφέρον δεν έχουν οι εταίροι, καμιά ιδιοτέλεια δεν υπηρετούν, όταν... στηρίζουν την Ελλάδα. Όλα για μας τα κάνουν.
Αναρωτιέται κανείς: Είναι δυνατό με τέτοια μυαλά να διαπραγματευτείς με οποιονδήποτε; Γιατί, άντε, δεν βλέπεις στο πρόσωπο των εταίρων και των δανειστών τον εκμεταλλευτή και τον εκβιαστή που βλέπει ο κοινός άνθρωπος, αλλά τι διαπραγμάτευση να κάνεις όταν βλέπεις τον ευεργέτη, τον προστάτη, τον υποστηριχτή της Ελλάδας; Πώς να ορθώσεις ανάστημα στον ευεργέτη; Πώς να υψώσεις φωνή στον υποστηριχτή; Και ποιες κόκκινες γραμμές να διαφυλάξεις όταν απέναντί σου βλέπεις αθώες περιστερές;
Άσε που εδώ υπάρχει κι άλλο ένα ζήτημα. Καλά να μας θεωρούν κατάλληλους να ζούμε με μισθούς Βουλγαρίας και δικαιώματα Κίνας. Αλλά να μας θεωρούν και τόσο βλάκες; Εκτός πια κι αν τους έχουμε δώσει εμείς δικαιώματα...
                                     "ΑΥΓΗ"-(1/2/2012)
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

1 σχόλιο:

  1. Οτι τους τα δώσαμε ,τους τα δώσαμε.
    Το θέμα είναι τώρα να τα πάρουμε πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή