Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ



του Μάκη Αξιώτη*
(* Πολίτης του Αιγαίου)
από την:
15/9/2014
Η Λέσβος, ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο Γιοχάνες Χαν, οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και οι Έλληνες μισθωτοί εντολοδόχοι που τις εφαρμόζουν 

Λέξεις-κλειδιά: Ειδική Οικονομική Ζώνη, Φούχτελ, διομολογήσεις. Γιατί αλήθεια αρχίζω το άρθρο σαν επιστημονική εργασία; Μα γιατί ο νεοφιλελευθερισμός της κλοπής και της ισοπέδωσης πάντα καλυπτόταν από «επιστημονικά ιδεολογήματα πανεπιστημιακής κατά παραγγελία σοφίας». Όπως αυτή η απίθανη μελέτη του ΕΜΠ, κατά παραγγελία της εταιρείας Ρόκας-Iberdrola, που χαρακτήρισε τα νησιά-μπαταρίες των τεράτων ανεμογεννητριών «ενεργειακά επισκέψιμα τοπία με την αρχαιολογία του 21ου αι.»! Κάτι τέτοια εύκολα εκμαιεύονται στον καιρό της δραχμοποίησης των αξιών. Ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο υφυπουργός Εργασίας της Μέρκελ, είναι εδώ σαν επιτηρητής της ελληνικής αυτοδιοίκησης, με αναφερόμενο σκοπό την παροχή «τεχνογνωσίας» στον χειμαζόμενο, από την πολιτική των λύκων, Ελληνα! Μαζί του και ο Αυστριακός επίτροπος Γιοχάνες Χαν. Όλοι αυτοί, μαζί με πληθώρα «επιστημονικών και καλοπροαίρετων ελληνογερμανικών ιδρυμάτων» και ΜΚΟ «επιμόρφωσης» των δύστυχων άνεργων νέων ανθρώπων ελέγχουν, κρίνουν «επιλέξιμους ευνοούμενους» προγραμμάτων που θα απορροφήσουν τα νέα φιλέτα του ΕΣΠΑ της «Κρίσης για λίγους». Επίσης διδάσκονται από τους «έξυπνους επιλεγμένους νέους» (άραγε πώς θα τους χαρακτήριζαν σε άλλους καιρούς δίσεκτους οι Έλληνες;) χιλιάδες άνεργοι «βλάκες της πλέμπας και της αγωνίας» νέοι, την άχρηστη δραχμοποιημένη γνώση. Ένα τίποτα του φαίνεσθαι.

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ "ΔΙΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ"
Όλα αυτά όμως κρύβουν πίσω τους το απώτερο, καλά οργανωμένο σχέδιο του νεοφιλελευθερισμού της μετατροπής της χώρας σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, την προετοιμασία των ντόπιων εφαρμοστών και την εκπαίδευση των δούλων εργαζομένων «των 12 ωρών εργασίας, χωρίς Κυριακές, αργίες και διακοπές με αμοιβή μισό ευρώ την ώρα» (Κινέζικο μοντέλο, Περικλής Κοροβέσης, «Εφ.Συν.»). Στη Θράκη, πριν από καιρό το διάβασα, ζήτησαν να στέλνουν παιδιά στη Γερμανία να μαθαίνουν τη γλώσσα, ώστε να είναι έτοιμοι οι γκασταρμπάιτερ στη χώρα τους. Γιατί εκεί τα πράγματα προχωρούν πιο γρήγορα! Τα νησιά, και κυρίως η Λέσβος και η Κρήτη, που έχουν λάδι, είναι μέσα στο άμεσο ενδιαφέρον των «επενδυτών», όταν ξεπουληθούν όλα από τον Ελληνα αγρότη που θα του δημεύουν την περιουσία οι φοροεπιδρομές των ξενοκίνητων φορόσκυλων.

Έτσι, το γερμανικό πολιτικό ίδρυμα Friedrich Naumann, μαζί με την απαραίτητη ΜΚΟ «Ιωάννης Καποδίστριας» εγκατέστησαν το καλοκαίρι «Θερινή Ακαδημία» (sic) για φοιτητές, όπου διδάχτηκαν μαθήματα νεοφιλελευθερισμού (καθηγητές Πανεπιστημίου και Γερμανοί βουλευτές με τον Φούχτελ) με ειδικό αντικείμενο -τι άλλο;- το «Βιώσιμη Ανάπτυξη Νησιώτικης Χώρας και Οικονομική Κρίση». Και έμαθαν τα παιδιά τόσο καλά το μάθημα, ώστε ο βουλευτής του CDU να αναφωνήσει ενθουσιασμένος: «Ανυπομονώ αυτοί οι νέοι να πάρουν την εξουσία (της ρημαγμένης από αυτούς) χώρας»! Τι διδάχτηκαν αυτά τα παιδιά το κατάλαβαν, για ποιο τόπο το διδάχτηκαν το κατάλαβαν; Και οι καθηγητές τους τι τους είπαν; Ότι η πρόταση ανάπτυξης των αποικιοκρατών είναι οι Ειδικές Ζώνες Ανάπτυξης που προϋποθέτουν αποικιοκρατική προσφορά στους χρήστες δωρεάν κτιρίων, νερού, ηλεκτρικού, απουσία φορολογίας και δυνατότητα εξαγωγής των κερδών στο εξωτερικό, με αντάλλαγμα θέσεις εργασίας οι οποίες αντιστοιχούν σε σύγχρονους δούλους! Όπως άλλωστε κατάντησαν με την ελαστική, ανασφαλή εργασία χιλιάδες Έλληνες σε όλη τη ρημαγμένη επικράτεια του «πρωτογενούς πλεονάσματος». Το σχέδιο προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Τώρα η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» (τι είναι αυτό πια, ρε παιδιά;) έστειλε στους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες ερωτηματολόγιο όπου ζητά τα πάντα! Ποιος; Μα ο Φούχτελ και όλοι οι παρατρεχάμενοι, ξένοι και ντόπιοι, που βιάζονται να εφαρμόσουν τις ΕΟΖ, τώρα που θα ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων. Ζητάνε τις γεωμορφολογικές, πληθυσμιακές, κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους της κάθε περιοχής (αποικίας θα ’λεγα), τις υποδομές (ακόμα και τις μάντρες μάλλον), την πολιτιστική δραστηριότητα και τα απορρίμματα! Ολα προχωρούν γρήγορα, οι εντολές έρχονται απευθείας από τη Γερμανία και οι μισθωτοί εντολοδόχοι τις εφαρμόζουν κατά γράμμα!

Τι μας θυμίζουν όλα αυτά; Μα την τρίτη λέξη-κλειδί: τις διομολογήσεις! Βαθιά στον χρόνο, τότε που η κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία άρχισε να παρακμάζει, στο πτώμα της οι Μεγάλες Δυνάμεις (και η Γερμανία) είχαν πετύχει ευνοϊκές απαλλαγές στα λιμάνια και στις πόλεις για τους υπηκόους τους, που λυμαίνονταν τον πλούτο της ενδοχώρας! Φοροαπαλλαγή, εξευτελιστική χρήση της εργατικής ντόπιας τάξης, εξαγωγή των κεφαλαίων, ακόμα και ολόκληρων αρχαίων ναών για τα μουσεία τους! Και μάλιστα αμέτρητες εκπολιτιστικές αποστολές που δίδασκαν τη γλώσσα του αποικιοκράτη! Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά σε σχέση με αυτά που είπαμε; Μόνο στον Παρθενώνα δεν έβαλαν ακόμα χέρι! Γιατί αυτά δυστυχώς αφορούν την Ελλάδα μας του 21ου αιώνα! 
Βέβαια, η δική μου άποψη και πίστη είναι ότι δεν θα προκάνουν!
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου