Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 :ΟΤΑΝ Ο ΚΟΝΤΟΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΦΕΛΑΙ


Τι έγινε και έφαγε την μπούφλα στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός; Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις για τα προβλήματα των Πρωταθλητών.


πηγή:

Κώστας Καίσαρης


Και γιατί ο κανονικός Ολυμπιακός να είναι αυτός με την Ατλέτικο και όχι αυτός με τον Ατρόμητο (ή τον Παναιτωλικό);

Η μήπως τελικά υπάρχουν δύο Ολυμπιακοί; Ο Ολυμπιακός του Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός μακριά από αυτό;

Ο,τι και να λέει ο καθένας από εμάς, οι απαντήσεις θα δοθούν από την ίδια την ομάδα. Στο γήπεδο. Την Τετάρτη στη Σουηδία με τη Μάλμε και την Κυριακή στο Καραϊσκάκης με τον ΠΑΟΚ.

Αρχίζοντας το ματς στο Περιστέρι, ο Σα Πίντο είχε δείξει την πρόθεσή του, ότι πάει να κάνει τη ζημιά. Ότι δεν πάει για το μηδέν - μηδέν, αλλά για να σκοράρει. Δεν ήταν μόνος του στην επίθεση ο Παπάζογλου. Δεξιά κι αριστερά του, είχε Ναπολεόνι και Καραμάνο. Δεν ήταν μόνος του στα χαφ ο Ούμπιντες. Δίπλα του είχε και τον Δημούτσο. Άμυνα έπαιζε ο Ατρόμητος, αλλά με πολλούς επιθετικούς παίκτες.

Αντί όμως όσο περνούσε ο χρόνος να πιέζει ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έβγαζε τη μια φάση μετά την άλλη: Μια, δύο, τρεις, κάνει ο Καραμάνος στο 30' το 1-0. Και τι έγινε; Ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του μία ώρα για να το γυρίσει.  Και τι έκανε σε αυτά τα 60 λεπτά; Τίποτα. Ούτε μία ευκαιρία.

Το εύκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πεις ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι με τη Μάλμε που έρχεται. Ότι αυτό που τους εξιτάρει και τους φτιάχνει είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρωτάθλημα το θεωρούν εύκολο, τον Ατρόμητο τον υποτίμησαν και μύρισαν το κρίνο.

Αν το δεις έτσι, καθαρίζεις και πας παρακάτω. Δεν φαίνεται να είναι ακριβώς έτσι όμως. Δεν ήταν αυτό το πρώτο παιχνίδι στο οποίο φρακάρει ο Ολυμπιακός εκτός έδρας. Ήταν το δεύτερο. Είχε προηγηθεί το 1-1 στο Αγρίνιο. Με τα κουράγια του Παναιτωλικού να μην είναι σαν του Ατρομήτου και να φτάνουν μέχρι την ισοπαλία. Και τον Ολυμπιακό, που έχει κόψει ταρίφα τα 3 γκολ στο Καραϊσκάκης, να μην έχει κάνει σεφτέ σε δύο εκτός έδρας ματς. Να έχει πετάξει στη θάλασσα πέντε βαθμούς.

Στο Καραϊσκάκης δηλαδή το γκολ είναι εύκολο και μακριά από αυτό, δύσκολο;
Έτσι φαίνεται. Αν ψάξεις τις λεπτομέρειες, θα βρεις και κάτι ακόμα. Ότι ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ ανοίγει το σκορ με αυτογκόλ και με τη Βέροια με πέναλτι. Ένα προβληματάκι στο γκολ φαίνεται πως υπάρχει: Ο Μήτρογλου δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100%. Στα πλάγια, είτε από δεξιά, είτε από αριστερά επιθετικοί που να είναι ικανοί στο "ένας με έναν", για να κάνουν διεμβολισμούς, δεν έχουμε δει ακόμα. Αν γίνει κάτι σωστό, θα γίνει από τον Τσόρι ή από κάποια προσπάθεια του Κασάμι. Σε διαφορετική περίπτωση η μπάλα σηκώνεται στον αέρα και παίζουμε το σύστημα "αεροπορία". Με τον Κασάμι σε κακή βραδιά στο Περιστέρι και τον Αφελάι, για ακόμη μία φορά, στα ρηχά νερά, οι αμυντικοί του Ατρόμητου έβγαλαν ξεκούραστο μεροκάματο. Για να κερδίσει το ματς ο Ατρόμητος, έτσι κι αλλιώς, κάποιες πιθανότητες τις είχε. Ότι θα το έπαιρνε τόσο εύκολα, δεν το περίμενε κανείς.

Κάπως έτσι λοιπόν γράφτηκε το έργο "όταν ο Κοντοές σταμάτησε τον Αφελάι". Ετσι όπως ήταν εγκλωβισμένος ο Ολυμπιακός στα δικά του προβλήματα, δεν είχε καμία τύχη να γυρίσει το ματς. Τι θα μπορούσε να αλλάξει με τις αλλαγές; Σωστή σαν σκέψη η πρώτη κίνηση με τον Ντουρμάζ στο 60'. Μπας και μπορέσει και προκαλέσει ρήγματα. Δεν τα κατάφερε. Στο 70' βγαίνει ο Κασάμι για να μπει δεύτερος φορ, ο Μπενίτες. Χωρίς την κάθετη πάσα, όμως από τον άξονα και ρήγματα από τα άκρα, δουλειά δεν μπορούσε να γίνει. Και γι' αυτό δεν έγινε.

Σαφώς και δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου από αυτή την ήττα. Θα ξαναγράψω για ακόμη μία φορά, Σεπτέμβριο μήνα στο ποδόσφαιρο ούτε να κερδίσεις κάτι μπορείς, ούτε να χάσεις. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα. Όπως κανείς δεν έπρεπε να πετάει στα σύννεφα για τη νίκη επί της Ατλέτικο, έτσι αντίστοιχα δεν είναι για να βάζει τα κλάματα για την ήττα στον Περιστέρι.
Όπως δεν έγινε σούπερ ομάδα ο Ολυμπιακός με μία νίκη, έτσι δεν έγινε κακή στην πρώτη ήττα. Σε ένα ματς μάλιστα, που έψαχνες να βρεις διακριθέντα με το φανάρι του Διογένη. Δύσκολο να επαναληφθεί τέτοια καθολική καθίζηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα προβλήματα που προαναφέραμε, είναι δεδομένα. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα μπορέσουν να ανεβάσουν την απόδοσή τους οι επιθετικοί σε ατομικό επίπεδο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα περιοριστούν τα λάθη και οι αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας. Το στραπάτσο στο Περιστέρι, δίνει ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον στα ματς που έρχονται για τον Ολυμπιακό.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου