Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ; Έ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ........


του Θανάση Καρτερού

Από το:

Στην Ελλάδα των μνημονίων ζητείται επειγόντως από τους εταίρους της συγκυβέρνησης Πρόεδρος. -της Δημοκρατίας, όχι του Ολυμπιακού, ή του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια ζητείται υποψήφιος κατάλληλος να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται, ώστε να εκλεγεί από τη σημερινή Βουλή. Και τις ψήφους αυτές τα δύο κυβερνώντα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν τις διαθέτουν, προς μεγάλη ανησυχία της τρόικας, της Μέρκελ, και των δανειστών. Λογική συνεπώς η εντολή των επιτηρητών προς τον Σαμαρά και η συνακόλουθη εντολή του Σαμαρά προς όλους: Φέρτε μου την κεφαλή ενός Προέδρου, έστω κι αν είναι μοσχαρίσια! 

Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα δεν είναι ο εν πολλοίς διακοσμητικός Πρόεδρος, αλλά ο απολύτως ουσιαστικός ΣΥΡΙΖΑ. Διότι μη εκλογή Προέδρου σημαίνει αυτομάτως διάλυση της Βουλής και εκλογές. Και καθώς το "καταραμένο κόμμα" της Αριστεράς έλαβε στις ευρωεκλογές τέσσερις μονάδες πάνω από το "ευλογημένο κόμμα" της Δεξιάς, δικαιολογούνται η πρόβλεψη και ο φόβος, ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα κληθεί από τους Έλληνες να σχηματίσει κυβέρνηση ο Τσίπρας, όσο κι αν μας απειλεί ο Σόιμπλε, και μας προειδοποιούν σοβαροί δημοσιογράφοι, των σοβαρών ΜΜΕ.


Εδώ λοιπόν μπαίνει ο Φώτης Κουβέλης. Τον οποίο θυμήθηκαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος όχι ακριβώς ως μοσχαροκεφαλή, αλλά πάντως ως κομμένη κεφαλή. Πράγμα που γνωρίζουν καλά, αφού οι ίδιοι την έκοψαν, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σήκωσε ανάστημα στο λουκέτο της ΕΡΤ και τον ξεφορτώθηκαν με τον πιο ιταμό τρόπο. Ιδιαιτέρως εκείνος ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος, που το πρωί τον διαβεβαίωνε ότι αν φύγει από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ θα φύγει και το ΠΑΣΟΚ. Και το βράδυ τσέπωσε το ποθητό υπουργείο εξωτερικών, έγινε αντιπρόεδρος του Σαμαρά, και εκτόξευσε τις πιο χυδαίες διαρροές και δηλώσεις για τον αδελφό του τον Φώτη.


Και γιατί τον Κουβέλη; Μα γιατί υπολογίζουν ότι η υποψηφιότητά του θα φέρει πολύτιμες ψήφους από τη ζαλισμένη ΔΗΜΑΡ. Γιατί επίσης η αριστερή του, έστω για πολλούς light, διαδρομή θα δώσει κάποιους πόντους προοδευτικότητας στην κυβέρνηση Μπαλτάκου. Γιατί τέλος ο Κουβέλης διαθέτει μεγαλύτερες πιθανότητες να ψηφιστεί από τους "ενδιάμεσους" δραπέτες των κομμάτων εξουσίας, από ότι παραδείγματος χάριν ο Μεϊμαράκης. Τον οποίο πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης -ναι, ναι, τείνει να απογαλακτιστεί και να μας θαμπώσει με την πολιτική του σκέψη αυτός. 


Τούτων υπολογισθέντων έγινε η σχετική διαρροή, για να μετρηθούν αντιδράσεις. Βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ δήλωσαν έτοιμοι να σφάξουν το μόσχο τον σιτευτό. Μεγάλα ΜΜΕ εξήγησαν την ιστορική σημασία της εκλογής Κουβέλη. Γενικώς το μνημονιακό μπλοκ αναθάρρησε στην πιθανότητα να  φράξει με τον Κουβέλη ως κουβαλητή το δρόμο προς τις εκλογές. Και ποιος μόνο τηρεί σιγή σφίγγας; Ο ίδιος ο υπό συζήτηση. Ο οποίος αντί να ξεκαθαρίσει ότι δεν πωλείται αφήνει να του κρεμούν πωλητήρια. Και να τον κυνηγάει η υποψία ότι μπορεί και να δεχτεί να γίνει υποχείριο και τζουτζές εκείνων με την πολιτική των οποίων διαφωνεί. Και να προσυπογράφει ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτά που καταγγέλλει ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 


Ρεζιλίκια πράγματα, ε; Και αν ο μη γένοιτο γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι η χειρότερη υπηρεσία που θα μπορούσε ένας πολιτικός σαν τον Φώτη Κουβέλη να προσφέρει στη δημοκρατία. Σε μια χώρα μάλιστα που γέννησε τη ρήση, ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα...
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου