Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ:ΦΥΓΕΤΕ


Από την:
2/9/2014

Στο κύριο άρθρο του Σαββάτου με τον τίτλο "Κόκκινες γραμμές" γράφαμε: "Στην προπαγανδιστική πεπατημένη των 'κόκκινων γραμμών' που υποτίθεται ότι βάζει στην τρόικα επιστρέφει η κυβέρνηση εν όψει των συναντήσεων στο Παρίσι. Η επικοινωνιακή αυτή τακτική όμως έχει ξεθωριάσει, καθώς οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνον η τρόικα βάζει 'κόκκινες γραμμές' και η κυβέρνηση υποχρεώνεται να συμμορφωθεί".

Την ίδια μέρα σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωνε ότι "δεν υπάρχουν 'κόκκινες γραμμές'" στη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι. Προφανώς ο υπουργός Οικονομικών είχε στο μυαλό του τη δήλωση του τότε πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου (του οποίου υπήρξε οικονομικός σύμβουλος) σύμφωνα με την οποία "'κόκκινες γραμμές' βάζουν μόνον οι πιστωτές".

Ο τεχνοκράτης υπουργός απευθύνεται, όπως και ο τραπεζο-τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός, στο ιερατείο της τεχνο-εξουσίας, στην τρόικα, και λέει αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν. Το έχει, άλλωστε, πει αυτό, δηλαδή ότι λέμε στους πιστωτές όσα θέλουν να ακούσουν, ο Ευ. Βενιζέλος όταν "διαπραγματευόταν" για το καταστροφικό PSI.

Δεν πρωτοτυπεί, λοιπόν, ο Γκίκας Χαρδούβελης. Αντιθέτως μιλάει με ειλικρίνεια. Απλώς αποδεικνύει ότι τόσον αυτός όσο και συνολικά η κυβέρνηση Σαμαρά δεν εννοούν τα περί διαπραγμάτευσης και "επικείμενου τέλους" της τρόικας. Πρόκειται για θέατρο μεταμφιέσεων, όπου οι "κόκκινες γραμμές" γίνονται πολύχρωμα περιτυλίγματα για νέο πακέτο μέτρων, που συζητούνται παρασκηνιακά και θα κρατηθούν στο σκοτάδι διά τον φόβον του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κάποιος υπάρχει ωσεί παρών, στο Παρίσι, αν κάποιον υπολογίζουν οι τροϊκανοί, αυτός είναι ο λαός και η ανερχόμενη πολιτική εκπροσώπησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό η παραπαίουσα κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, ακόμα κι αν το ήθελε για λόγους πολιτικής επιβίωσης. Οι πιστωτές δεν έχουν κανένα λόγο να υποχωρήσουν, όταν γνωρίζουν ότι η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί πολιτικά παρελθόν και ότι θα είναι αναγκασμένοι να διαπραγματευτούν ουσιαστικά με την επικείμενη κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Όπως γράφαμε και το Σάββατο, με αφορμή τη δημοσκόπηση που κατέγραφε προβάδισμα δέκα μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, "οι πολιτικές εξελίξεις έχουν πάρει κατεύθυνση. Ο λαός βάζει τις δικές του 'κόκκινες γραμμές': Φύγετε!".

Δεν θέλουμε να απαξιώσουμε ούτε τα ελάχιστα που πιθανώς να δώσουν οι τροϊκανοί ως φιλοδώρημα στην κυβέρνηση. Ο λαός βρίσκεται σε τέτοια απελπισία, ώστε έχει ανάγκη και τα ελάχιστα. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντιστρέψει την πορεία της οικονομικής - κοινωνικής καταστροφής, αν η χώρα δεν βγει από τη μέγκενη του Μνημονίου και της λιτότητας, αν δεν αναζητήσει νέες ευρωπαϊκές συμμαχίες, αν δεν ακουστεί στις Βρυξέλλες η λαϊκή οργή και αποφασιστικότητα. Η δημοκρατική ανατροπή, η κυβέρνηση της Αριστεράς, θα καταστήσει σαφές ότι ένα νέο δημοκρατικό - αγωνιστικό φρόνημα απλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Κι αυτό, όταν μάλιστα προσλαμβάνει συγκεκριμένες μορφές λαϊκής συμμετοχής, θα αποδειχθεί ο καθοριστικός παράγων για να τεθούν και να επιβληθούν οι "κόκκινες γραμμές" στους πιστωτές.
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου