Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ Η SIEMENS

“Πώς λέγονται εκείνοι οι δήμαρχοι οι οικογένειες των οποίων έχουν σχέση με την SIEMENS, έστω και στο πλαίσιο... κοινωνικών εκδηλώσεων και υποχρεώσεων;”

Εμφανώς ενοχλημένος από τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τους εκλεκτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διεφθαρμένους «τοπικούς άρχοντες», ο γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφθεί την πόλη του για να καταλάβει «τι σημαίνει πραγματική Ελλάδα». Μάλιστα προκειμένου να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να απαντήσει από κοντά και επί του ευρυτανικού εδάφους στον Αλέξη Τσίπρα βρήκε την ευκαιρία να εμφανιστεί και σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου σε... φιλικό περιβάλλον εξήγησε πως θα πείσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να... αλλάξει γνώμη. Όπως έγινε γνωστό ο Κώστας Μπακογιάννης έδειξε πρόθυμος να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρυτανία. 

Λογικό είναι κανείς να έχει στο μυαλό του τα πληρωμένα έξοδα, ειδικά όταν… γνωρίζει από χορηγίες. Προφανώς ο Κώστας Μπακογιάννης, θεώρησε ότι αυτό που αποτελεί κανόνα στην "άλλη Ελλάδα" των μεγάλων τζακιών, και όχι βέβαια στην πραγματική Ελλάδα της φτώχειας, είναι φυσιολογικό. 

Και εξηγούμαστε.

Δεν είναι ο κάθε δήμαρχος γόνος μιας πολιτικής οικογένειας, όπως είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία έχει μακρά ιστορία και διαδρομή στην πολιτική ζωή του τόπου, στις δεκαετίες μετά την Κατοχή, όπως και τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα. Φυσικά γνωρίζει ο κάθε ένας πόσα πολλά χρήματα έχει ξοδέψει ο ελληνικός λαός για την οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία έχει βγάλει (όχι προς Θεού μη πάει ο νους του ανθρώπου σε νεποτισμό) πρωθυπουργούς, υπουργούς, προέδρους κομμάτων, αποστάτες και Δημάρχους. Αυτή είναι, όμως, μία άλλη ιστορία με την οποία θα ασχοληθούμε προσεχώς.

Στην πραγματική Ελλάδα, η πλειοψηφία των νιόπαντρων ζευγαριών, ακόμη και των δημάρχων, σίγουρα δεν δέχεται πανάκριβα δώρα από τη Siemens. Toν Ιούλιο του 2006 ο Κώστας Μπακογιάννης είχε παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του κα Κάλλια Καμπουρίδου και ο γάμος, όπως επίσης και η γαμήλια τελετή είχαν τελεστεί στην Ευρυτανία, στην πρωτεύουσα της οποίας έμελλε στη συνέχεια ο υιός της Ντόρας Μπακογιάννη να γίνει Δήμαρχος.

Στις 14 Ιουλίου 2006, μία ημέρα πριν από τον γάμο του ζεύγους, μία θυγατρική εταιρεία της Siemens Γερμανίας, Christ Hellas, η οποία εκπροσωπούσε στην Ελλάδα τον γνωστό γαλλικό οίκο Christofle, είχε εκδώσει τιμολόγιο χορηγίας 600 ευρώ στον υιό στον Κώστα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνη την εποχή το τιμολόγιο επιβεβαίωνε «Τις στενές επαφές της οικογένειας Μητσοτάκη - Μπακογιάννη με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο».


Με το τιμολόγιο (αριθμός παραστατικού 00133), το οποίο είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Siemens Ελλάδος (με διεύθυνση έδρας επί της οδού Αρτέμιδος 8 στο Μαρούσι) πιστώνε 600 ευρώ για λογαριασμό του κ. Μπακογιάννη και της μέλλουσας (τότε) συζύγου του κυρίας Καμπουρίδου.

Η κατάθεση του ποσού των 600 ευρώ, μόλις μία μέρα πριν από τον γάμο του γιου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στο Νόστιμο Ευρυτανίας, δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι επρόκειτο για δώρο, και μάλιστα επίσημο, από τη Siemens.   Υπενθυμίζεται ότι στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη είχε δώσει το παρόν ο πρώην ισχυρός άνδρας της SIEMENS-HELLAS μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των μαύρων ταμείων του γερμανικού Κολοσσού, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος είχε διαφύγει από την χώρα όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, εξαιτίας της αμέλειας... των αρχών.     Πάντως, τότε, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι η γαμήλια δεξίωση, που είχε πραγματοποιηθεί στους Κορυσχάδες, είχε πληρωθεί από τη SIEMENS, όπως τουλάχιστον ανέφεραν οι φήμες, αλλά όπως και να το κάνει κανείς, πόσο ζευγάρια «στην πραγματική Ελλάδα», δέχονται γαμήλια δώρα, από εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και έχουν προσλάβει διεθνείς διαστάσεις; Όπως λένε ακόμη οι κακές γλώσσες, ανεξάρτητα από το επίσημο δώρο, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε προικίσει το ζευγάρι, όπως συμβαίνει σε όλους τους γάμους εξάλλου, αλλά όχι με ποσό που συναντά κανείς στην "πραγματική Ελλάδα".  Εξαιρετικό είναι και το σχόλιο της εφημερίδας "Η Αυγή" που σημειώνει: "Μάθαμε ότι εθίγη για το "βλαχοδήμαρχοι" και την έπεσε στον Τσίπρα ο κ. Κ. Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου, και έχει δίκιο. Διότι αν έχεις παππού πρωθυπουργό, μαμά υπουργό, αδερφό της μαμάς υπουργό και έχεις κατορθώσει να προσελκύσεις στο Καρπενήσι κοτζάμ πολυεθνική, τη Siemens του Χριστοφοράκου, να κάνει πάρτι, τότε ο χαρακτηρισμός "βλαχοδήμαρχος" πραγματικά σε αδικεί. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα..."   Αν κάποιους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο ελληνικός λαός τους ονομάζει "βλαχοδημάρχους", τότε πως λέγονται εκείνοι οι δήμαρχοι οι οικογένειες των οποίων έχουν σχέση με την SIEMENS, έστω και στο πλαίσιο... κοινωνικών εκδηλώσεων και υποχρεώσεων;  
Αναδημοσίευση από το Periodista
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου