Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΟΥΝΤΑ-ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μονταζιέρα και στη Βουλή; 

Αποκαλυπτικό video για το ναό της 

δημοκρατίας


ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ

ΠΕΡΑΣΑΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ! ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, ΜΕ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ
 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-ΤΖΑΚΡΗ


Μονταζιέρα και στη Βουλή! Άκυρη και πλασματική διαδικασία ψηφοφορίας στην Επιτροπή για τον Κώδικα Δικηγόρων, έκδοση πλαστών πρακτικών». Έτσι περιέγραψε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη στην επιτροπή της Βουλής για την ψήφιση του νέου Κώδικα των Δικηγόρων.



Το περιοδικό UNFOLLOW αποκάλυψε την ίδια ημέρα το email που απέστειλε ο επίτροπος της τρόικας πιέζοντας την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει τον νέο Κώδικα Δικηγόρων ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η δόση του Οκτωβρίου – κοινοποιώντας το σε υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το email διέψευσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος μέχρι και την προηγούμενη ημέρα ισχυριζόταν με σθένος ότι η απόφαση για το νομοσχέδιο ήταν πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και όχι επιβολή της τρόικας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στη συνεδρίαση της επιτροπής ισχυρίστηκε ότι όλη η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν άκυρη, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν μόνον τρεις βουλευτές, οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, εισηγητής Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδώρα Τζάκρη, εισηγήτρια ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμειναν σιωπηλοί σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν τόλμησαν να πουν "ναι" (αναλαμβάνοντας  και την ευθύνη) ούτε σε ένα άρθρο από τα 166 του Νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βιρβιδάκης, επέμενε να εκφωνεί ότι "το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία".

«Παρενέβην κατ’επανάληψη και δια μικροφώνου, διαμαρτυρόμενη για την ψευδή εκφώνηση θετικού αποτελέσματος και κατ’επανάληψη ρώτησα "ποιος λέει "ναι’;" αμφισβητώντας ευθέως το εκφωνούμενο αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμεναν σιωπηλοί μην τολμώντας ούτε στο στάδιο εκείνο να ψηφίσουν θετικά οποιοδήποτε συγκεκριμένο άρθρο. Ούτε ένα από τα 166», ανέφερε στη δήλωση της η βουλευτής.

Η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έκανε επισημάνσεις για τη διαδικασία από το μικρόφωνο λέγοντας ότι κανένα άρθρο του νομοσχεδίου δεν έχει ψηφισθεί και δεν μπορεί να εισαχθεί στην ολομέλεια και προσθέτει: «Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν από το εσωτερικό κύκλωμα πάμπολλοι μάρτυρες και, φυσικά, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Παρά το γεγονός αυτό, τα πρακτικά της συνεδρίασης παραποιήθηκαν με τρόπο που να φαίνεται ότι δήθεν "πολλοί βουλευτές" έκαναν "δεκτό" το κάθε άρθρο ξεχωριστά.»

Το βίντεο που ακολουθεί είναι εξόχως αποκαλυπτικό και δείχνει την ξεκάθαρη παραποίηση της διαδικασίας και μαζί με αυτή τον εξευτελισμό της ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος και του βασικότερου του θεσμού, του κοινοβουλίου. Η εικόνα του προέδρου Βιρβιδάκη να ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία» χωρίς κανείς να χει ψηφίσει όχι μόνο δεν παραπέμπει σε πολιτικό που κόπτεται για την "ευρωπαϊκή πορεία της χώρας" αλλά απεναντίας δείχνει ότι ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός...πέρασε και δεν ακούμπησε από τη Νέα Δημοκρατία.
************************************

ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΙΝΝ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ.


Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! 
ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ Ο ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
Αυτό είναι το κατάντημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας! 
UNFOLLOWmagazine
Ούτε κι εμείς οι πολέμιοι αυτού του ακατάλληλου και επιζήμιου για την ελληνική πραγματικότητα πολιτικού συστήματος (της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας) δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να πέσει σε τέτοια χαμηλά επίπεδα. Δείτε το βίντεο. Προσοχή οι μη έχοντες γερά νεύρα συνιστάται να μην δουν αυτό το βίντεο.

Αφορά τον νέο κώδικα των δικηγόρων. Προκειμένου λοιπόν να εισαχθεί ο σχετικός νόμος στην Ολομέλεια της Βουλής, έπρεπε προηγουμένως να υπερψηφιστεί στην αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης από 13 τουλάχιστον βουλευτές. Μέσα στην αίθουσα της επιτροπής ήταν...  
μόνο τρεις βουλευτές και μάλιστα κανένας από αυτούς δεν υπερψήφισε. Όμως παρόλα αυτά το νομοθέτημα πέρασε με τον τρόπο που θα δείτε και που θα σας σπάσει τα νεύρα.
Προχθές ο καθηγητής κ. Κοτζιάς είπε πως στην ουσία δεν υπάρχει πλέον ελληνικό Σύνταγμα και ότι οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται πλέον στο «ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» αλλά εκτελούνται απευθείας «ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ». Στο όνομα λοιπόν των δανειστών ψηφίζονται τυπικά και οι εντολές τους.Ήρθε επιτέλους η ώρα να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχει κάποιο Σύνταγμα που παραβιάζεται και το οποίο δήθεν θα πρέπει να βελτιωθεί, αλλά ότι δεν έχουμε καθόλου Σύνταγμα και χρειαζόμαστε καινούργιο, φτιαγμένο από τους ίδιους τους πολίτες.

Εκείνο που μας απασχολεί έντονα, δεν είναι το τι δεν κάνουν οι πειθήνιοι βουλευτές, οι οποίοι ως άχρηστοι γι’ αυτή τη «δημοκρατία», απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, αλλά το τι κάνουν οι δικηγόροι της χώρας και πως ανέχονται αυτή την κατάσταση; Τι κάνει ο κατ’ ευφημισμόν μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας (ΔΣΑ) όταν σιωπά στην πλήρη κατάργηση του Συντάγματος;

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου