Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Στη ΔΗΜ.ΑΡ. υπάρχουν στελέχη που μπορούν να συνυπάρξουν μια χαρά με τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι οι ίδιοι πάνω-κάτω που διαφώνησαν ανοιχτά με την αποχώρηση από την κυβέρνηση του Σαμαρά. Ο Ψαριανός, επί παραδείγματι, έχει σχεδόν πανομοιότυπες απόψεις με τον Λοβέρδο, απλώς τις εκφράζει πιο μοντέρνα δήθεν και πιο προβοκατόρικα, σε αντίθεση με τον Ανδρέα, που ως συνταγματολόγος ομιλεί υποχρεωτικώς εις τον υπερσυντέλικο και αδυνατεί να βάλει στο στόμα του κακόηχες λέξεις, όπως το τουρκικής προελεύσεως «ρουσφέτι». Το ρουσφέτι δεν μπορεί να το προφέρει ο συνταγματολόγος, μπορεί όμως άνετα να το κάνει στη σύζυγό του, που τη μετέφερε από την Ο.Α. στο υπουργείο Εσωτερικών, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη υπουργός. Ήταν η περίοδος που είχε δηλώσει ότι «1 εκ. δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ. Έλληνες», βγάζοντας στη φόρα τα οικογενειακά του προβλήματα.
Στην ΔΗΜ.ΑΡ., ευτυχώς, δεν υπάρχουν μόνο Ψαριανοί, υπάρχουν και στελέχη με αριστερή ευαισθησία, που είναι σχεδόν αδύνατο να συνυπάρξουν με τον Λοβέρδο, ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω. Τους είναι αδύνατον να συμπράξουν με τον άνθρωπο που δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα ζουν πολύ, που αποκάλεσε τους απεργούς πείνας της Υπατίας υγειονομική βόμβα, που δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο μαζικό κίνημα, που τάχθηκε ομού μετά του Βορίδη υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής. Με τον άνθρωπο που διαπόμπευσε τις οροθετικές για να εκλεγεί βουλευτής και όταν το δικαστήριο τις αθώωσε πανηγυρικά, δεν είχε την τσίπα να βγει να τους ζητήσει μια συγγνώμη. Κι αν δεν είναι αδύνατον για τα στελέχη να συνυπάρξουν με τον Λοβέρδο, σίγουρα είναι αδύνατον για πολλούς από τους ψηφοφόρους που έχουν απομείνει στην ΔΗΜ.ΑΡ.
Και ο Φώτης Κουβέλης, που πριν από τρεις μήνες αποχώρησε από τη μνημονιακή κυβέρνηση, γιατί ετοιμάζεται τώρα να συμπράξει με τον Λοβέρδο, τον μνημονιακότερο του Μνημονίου; Τι καλύτερο έχει ο Λοβέρδος από τον Βενιζέλο, που ο Κουβέλης τον έχει πετάξει στο πυρ το εξώτερον; Τα κίνητρα του Κουβέλη ήταν προσωπικά όταν ίδρυσε τη ΔΗΜ.ΑΡ. και παραμένουν προσωπικά ακόμη και σήμερα. Ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, να γίνει πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να γίνει ακόμη και Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τώρα που οι προσδοκίες κατέρρευσαν με πάταγο, προσπαθεί να διασωθεί, συνεργαζόμενος ακόμη και με τον διάολο. Με τον δεξιό διάολο όμως, διότι η βαθύτερη επιλογή του είναι να παραμείνει εντός του μνημονιακού συστήματος, με διαρκές μέτωπο προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουβέλης καλείται να επιλέξει αν η ΔΗΜ.ΑΡ. θα τελειώσει πολιτικά μόνη της, παίρνοντας 2%, ή αν θα τελειώσει πολιτικά μαζί με τον Λοβέρδο, παίρνοντας 2,9%. Αν και το πιθανότερο είναι ότι μαζί με τον Λοβέρδο θα πάρουν 1,5% και πολύ τους είναι.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου