Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ:ΤΟ "ΜΠΑΤΣΟΙ" ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

Η διαδήλωση του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη ήταν ίσως η πιο ειρηνική της τελευταίας δεκαετίας. Και είχε ενδιαφέρον ότι έλειψε η συνήθως προκλητική παρουσία ΜΑΤ και άλλων «δαρτών» από τους δρόμους που διέσχισαν οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Η εκτίμηση ότι η απουσία των ΜΑΤ ήταν συνέπεια εντολών διαψεύστηκε λίγο μετά. Τα καμάρια του Δένδια, οι φτιασιδωμένοι χρυσαυγίτες, που όταν είδαν το μέγεθος της πορείας του Εργατικού Κέντρου αποσύρθηκαν, την «έπεσαν» σε μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών και άλλων οργανώσεων του ακροαριστερού χώρου. Βρίζοντας χυδαία, χτυπώντας όποιον είχαν σε απόσταση ροπαλιάς. Τα υπόλοιπα τα μεταφέρω όπως τα κατήγγειλαν συλληφθέντες ή «προσαχθέντες» και καταγράφηκαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή πόλη»:
«Τρία μέλη του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) (...) συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία όπου μετέφεραν τα πανό τους και προσήχθησαν στη ΓΑΔ-Θ. Παρ' όλο που ήταν κλειστές οι σημαίες και τα πανό, οι άνδρες των ΜΑΤ προπηλάκισαν τα μέλη του ΕΕΚ: 'Εσείς είστε του ΕΕΚ του βρωμοπ... του Εβραίου', εννοώντας προφανώς τον εβραϊκής καταγωγής γενικό γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ, που αθωώθηκε πανηγυρικά την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου (EMΠ) Kων. Mουτζούρη από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η Χρυσή Αυγή. Ένας άλλος άνδρας των ΜΑΤ, απευθυνόμενος σε μέλος του ΕΕΚ που φορούσε μπλούζα της ΒΙΟΜΕ, του είπε: 'Α... είσαι με τη ΒΙΟ.ΜΕ που γλύφει τα αρχ... του βρωμοεβραίου'».
Αυτά τα λογάκια, όπως και άλλα που έλεγαν οι ευγενείς αστυνομικοί, απευθυνόμενοι κυρίως σε γυναίκες, προφανώς και αποτελούν μέρος της εκπαίδευσής τους, όπως και το να αναγκάζουν τους συλληφθέντες - προσαχθέντες να μπαίνουν σε φάλαγγα κατ' άτομο. Αυτή η ναζιστικής έμπνευσης συμπεριφορά, που όμοια της είχαμε να δούμε από τα χρόνια της χούντας και οι Εβραίοι από το μάζεμα του '43 στην πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης, προφανώς και δεν ενοχλεί τον πολιτικό προϊστάμενο των ματατζήδων, δελτατζήδων κ.λπ. με το ακροδεξιό παρελθόν ούτε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Καταστολής που διετέλεσε -ως καλός δικαστικός- βασιλικός επίτροπος στα χουντικά στρατοδικεία της Θεσσαλονίκης.
Απ' αυτούς μόνο επαίνους στους φασίστες υποτακτικούς τους περιμένω.
Αλλά εκείνες οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών που μας ξεκούφαναν την περασμένη Παρασκευή διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους, τι έπαθαν; Αφωνία, προσωρινή τυφλότητα, κώφωση;
Αυτοί που απειλούσαν να μηνύσουν τον Νίκο Βούτση για τη λέξη «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε, έχουν να πουν κάτι; Εννοώ το σωματείο ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., που έλεγε σε ανακοίνωσή του:
«Είμαστε αναγκασμένοι, προασπιζόμενοι την τιμή και την υπόληψη όλων μας, να στραφούμε ποινικά σε βάρος του κ. Βούτση για τις συκοφαντικές και πάντως προσβλητικές δηλώσεις του σε βάρος όλων των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας».
Δηλαδή, όταν αυτοί βρίζουν τις μάνες μας, τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας, είναι οι ανάγκες της υπηρεσίας; Έτσι θα τους πλησιάσει ο πολίτης;
Τελικά, το πρόβλημα δεν είναι οι μπάτσοι, είναι τα υπόλοιπα που συγκροτούν το γνωστό σύνθημα. Και αυτά τα κατέκτησαν επαξίως ως κοσμητικά επίθετα όσοι φέρονται όπως αυτοί οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη και όλοι όσοι τους καλύπτουν με την ανοχή και τη σιωπή τους.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"-10/9/2013
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου