Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ

του Γ.Ανανδρανιστάκη από την "Αυγή"
Παραθέτουμε ατόφια αποσπάσματα από τα όσα διημείφθησαν προχθές ανάμεσα σε δύο κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες, προέδρους ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων και υποστηρικτών, με όλες τις σημασίες της λέξεως, της ελληνικής Δεξιάς. Ο διάλογος παρατίθεται με όλο τον σεβασμό προς τα δύο μέρη και το διευκρινίζω, για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση και χαντακωθώ.
Ξεκινάμε από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και του ΟΠΑΠ Δ. Μελισσανίδη, που εδήλωσε τα εξής για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη: «Αυτοί τελειώσανε! Εγώ ανοίγω βεντέτες μόνο με άνδρες και όχι με κάποιους που φοράνε φουρό και δεν έχουνε πάει στον στρατό!». Το φουρό, αν δεν το γνωρίζετε, ήταν ένδυμα που φοριόταν μέσα από τη φούστα και έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Το πιθανότερο, άρα, είναι ότι ο κ. Μελισσανίδης αφήνει υπονοούμενα για την ηλικία του κ. Μαρινάκη, ότι είναι δηλαδή της εποχής του φουρό και δεν υπαινίσσεται κάτι πρόστυχο, όπως θα φαντάστηκαν κάποια βρώμικα μυαλά. Για τα περί στρατού θα ρωτήσω την κ. Γεννηματά που είναι αρμοδία.
«Δεν ασχολούμαι, αλβανικές κουράδες είναι αυτές» συνέχισε ο κ. Μελισσανίδης και ζητώ συγγνώμη πρωί - πρωί για τη δυσοσμία. Τι ιδιαίτερο έχουν οι αλβανικές κ… δεν το ξέρω, ίσως όμως να είναι για τις κ… ό, τι είναι ο χαλβάς Φαρσάλων για τους χαλβάδες. «Με τσίου- τσίου και νεροπίστολα νομίζουν ότι θα έρθουν;» κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ο οποίος με το «τσίου - τσίου» εννοεί προφανώς κάποιο είδος υπερόπλου, που θα αντισταθμίζει το γλίσχρο νεροπίστολο. Το έχει πει άλλωστε και ο Αϊνστάιν: «Αν ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος γίνει με πυρηνικά, ο Δ' Θα γίνει με τσίου - τσίου».
Σε αντίθεση με τον κ. Μελισσανίδη, ο κ. Μαρινάκης επέλεξε να απαντήσει σε ήπιους τόνους: «Προφανώς δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου του οποίου η διαδρομή είναι γεμάτη βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς. Που είναι στρωμένη με καταδίκες για λαθρεμπόριο και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις για φοροδιαφυγή, αλλά που κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος». Και μετά από αυτή την ολομέτωπη επίθεση φιλίας, ο κ. Μαρινάκης καταλήγει: «Τα μόνα φώτα που ίσως χρειαστεί να κλείσει ο κ. Μελισσανίδης είναι τα φώτα ενός κελιού».
Φουρό, κουράδες, τσίου-τσίου, τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί, λαθρεμπόριο, εκβιασμοί, απειλές κατά ζωής, κατασχέσεις, φοροδιαφυγή, κελιά. Θαυμάστε το επίπεδο του επιχειρηματικού κατεστημένου που στηρίζει τη Δεξιά του Σαμαρά, απολαύστε την ευωδιά των άπλυτων που βγάζουν μόνοι τους στη φόρα. Εφοπλιστές με εκατοντάδες φοροαπαλλαγές, πετρελαιάδες που τους χαρίζουνε τα πρόστιμα, ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων που τους δίνουν τον κρατικό τζόγο, φανεροί ή αφανείς μέτοχοι ΜΜΕ. Εν μέσω κρίσης και απελπισίας, τζόγος, ποδόσφαιρο και ενημέρωση στα χέρια των επιχειρηματιών της Δεξιάς, στα χέρια της ίδιας της Δεξιάς.
Όπως έλεγε και το τραγουδάκι, φουστανάκι με καρό κι από μέσα το φουρό.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου