Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΛΑΞ;

Κανένας υπουργός δεν είναι βλαξ! Όλοι οι υπουργοί είναι εξ ορισμού, εκ φύσεως και ως εκ του αξιώματός τους πανέξυπνοι. Διαθέτουν αυτό που η επιστήμη ονομάζει «θεσμική ευφυΐα». Με το που θα γίνουν υπουργοί, με το που θα απλώσουν το χέρι τους στο Ευαγγέλιο και θα τους ορκίσει ο Αρχιεπίσκοπος, το Πνεύμα κάθεται επί των κεφαλών τους, όπως κάθισε και επί των κεφαλών των μαθητών του Κυρίου την Πεντηκοστή. Μερικοί γλωσσολαλούν κι' όλας, με κορυφαίο παράδειγμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που με το που υπουργοποιήθηκε άρχισε να μιλάει ξαφνικά σε εβδομήντα γλώσσες ofshore. Κι ας λέει ο Μπρεχτ ότι «άμα γεννιέται ένα παιδί, όλη η φαμίλια εύχεται έξυπνο να γίνει. Εγώ, που με την εξυπνάδα μου ρήμαξα τη ζωή μου, ελπίζω ο γιος μου αγράμματος να μείνει και φτωχός στο πνεύμα. Έτσι θα ζήσει γαλήνια κι ωραία σαν υπουργός της κυβέρνησης». Τι περιμένεις, κομμουνιστής ήταν.
Η απρεπής και ολίγον βλάσφημη συζήτηση δεν θα γινόταν ποτέ από εμάς, αν η κ. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ δεν είχε ισχυρισθεί δημοσίως ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί παράδειγμα βλακείας». Οποία απογοήτευσις! Να σε αποκαλεί δημοσίως βλάκα, όχι ο έσχατος συριζαίος, αλλά μια κορυφαία πανεπιστημιακός και μάλιστα βυζαντινολόγος. Ποιον, εσένα, που παίζεις το Βυζάντιο στα δάχτυλα, που μιλάς τρεις φορές την ημέρα με τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, που μόλις βγουν τα ψάρια έξω από το τηγάνι, θα είσαι ο πρώτος που θα πάρει μεζέ. «Η κ. Αρβελέρ με παρεξήγησε», ψέλλισε ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός και βγήκε σκυφτός από την Κερκόπορτα.
Κι όμως, η κ. Αρβελέρ κάνει λάθος. Ο Άδωνις δεν είναι βλαξ. Ο Άδωνις είναι αρκετά έξυπνος, ώστε να πουλάει για χρόνια στους αδαείς βιβλία που προφητεύουν την ταχεία απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης, μέχρι και βιβλία με ιατρικές συνταγές αρχαίων Ελληνοσύρων μάγων πουλούσε κι αν πεθάνει κανένας τηλεθεατής, δεν πειράζει, θα μας χαρίσει έναν καινούργιο το Mega. Αρκετά έξυπνος για να χωθεί εγκαίρως στο ΛΑΟΣ, να γίνει βουλευτής και μετά να πουλήσει στην αρμόζουσα τιμή τον μέντορα και κουμπάρο του Γιώργο Καρατζαφέρη. Αρκετά έξυπνος για να προλαμβάνει τις επιθυμίες των εφοπλιστών, όταν ήταν υφυπουργός Ναυτιλίας, και για να κάνει τα χατίρια των κλινικαρχών, τώρα που έγινε υπουργός Υγείας.
Έχει βέβαια και τις κακές του στιγμές. Όπως τότε που δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Σαμαρά είναι η δεξιότερη των τελευταίων σαράντα ετών, δεξιότερη δηλαδή και από την κυβέρνηση του Ιωαννίδη. Ή όταν αποκάλυψε ως υπουργός Υγείας ότι εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα ή όταν έβαλε στοίχημα δημοσίως με έναν γιατρό ή όταν απείλησε τους εργαζόμενους της πολυκλινικής πως θα τους δείξει τι εστί βερίκοκο. Μην ανησυχείτε, όμως. Όλα τούτα δεν είναι παρά παροδικές εκλάμψεις βλακείας.
ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"-10/9/2013
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου