Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ- (ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΑΣΤΑΝΗ)

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΑΡΗ.


Τον Άρη δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά. Με "συνάντησε" όπως μου είπε μέσα από τις στήλες της τοπικής εφημερίδας της Μυτιλήνης, το "ΕΜΠΡΟΣ", που κάπου - κάπου αρθρογραφώ και εκτίμησε την  "παρρησία" του λόγου μου όπως μου είπε.
Μου έστειλε το πρώτο e-mail.
Άρχιζε με το "Επιτέλους Σύντροφε σε βρίσκω" και τελείωνε με το "ο Αγώνας Συνεχίζεται"
Στο τέλος του e-mail είχε επισυνάψει δύο αδημοσίευτα ποιήματά του και μου ζητούσε την γνώμη μου, πριν τα δημοσιεύσει. Του είπα την γνώμη μου - δεν νομίζω ότι πρόλαβε να τα δημοσιεύσει-  και από τότε είχαμε αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες και ανταλλάσσαμε απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση.
Τον Άρη τον ξέρω πολύ καλά μέσα από το ποιητικό του έργο, από την στάση του απέναντι στη ζωή και από την αριστερή του στάση στα τελευταία δύσκολα χρόνια.
***************************************************
Στις 11/3/2012 είχα γράψει ένα μικρό σημείωμα στο blog  του Κεραμιδόγατου για την παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής "Τα ταξίδια μου".
Είχα γράψει τότε χωρίς να του το πω:


Ο δικός μας Άρης.

Σεμνός, ταπεινός μακριά από τα περιφερόμενα καρναβάλια που αλληλοσυγχαίρονται δημοσίως, μας «μιλάει» όπως αυτός ξέρει, με τα ποιήματά του.

Τα ταξίδια του είναι μέρος και των δικών μας πνευματικών αναζητήσεων.

Για μένα είναι ο Άρης της πρώτης γραμμής. Ο Άρης που μάχεται ενάντια στην αντίληψη (φραγκολεβαντίνικη) που στέλνει στα αμπάρια όσους αγωνίζονται και στο κατάστρωμα όσους κρύβονται και παραδίδονται.

Με απεριόριστο σεβασμό στο έργο σου, αλλά και για τη στάση σου απέναντι στη ζωή.

Καλή συνέχεια……..

         Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος
***************************************************

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:


***************************************************

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. 

ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.

ΒΑΣΙΛΗΣ






***************************************************
Έφυγε από τη ζωή ο Άρης Ταστάνης, ένας γνήσιος αγωνιστής του πνεύματος και της ζωής



Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την απώλεια του Άρη Ταστάνη

Ο Άρης Ταστάνης θα ζει για πάντα στις καρδιές μας μέσα απ’ τα ποιήματα και τα κείμενά του


Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εκφράζει τη βαθιά θλίψη των μελών και στελεχών του κόμματος για την απώλεια του Άρη Ταστάνη, ενός γνήσιου αγωνιστή του πνεύματος και της ζωής, σταθερά προσηλωμένου στις αξίες της Αριστεράς, της δημοκρατίας και στους αγώνες του λαού μας. Ο Άρης Ταστάνης ήταν ένας δικός μας άνθρωπος. Πάντα μπροστάρης στο κίνημα για τα δικαιώματα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες και με πλούσια συγγραφική δράση. Τα κείμενά του, εκφράζουν ένα βαθύ ανθρωπισμό και μια γνήσια αγάπη για τη ζωή για την οποία πάλεψε μένοντας στο αναπηρικό καροτσάκι για πάνω από 35 χρόνια.

Ο Άρης Ταστάνης θα είναι πάντα κοντά μας γιατί πάνω απ' όλα αφήνει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, με βαθιές ρίζες στη Λέσβο, και τους δημοκρατικούς αγώνες.

Στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε όλους τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.




Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

                                  ***************************************************

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 60 ετών ο Άρης Ταστάνης, ένας γνήσιος αγωνιστής του πνεύματος και της ζωής, σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της Αριστεράς, της Δημοκρατίας και στους αγώνες του λαού. Ο Άρης Ταστάνης μέχρι και χθες συγκέντρωνε υπογραφές και προωθούσε καταγγελίες για τις περικοπές που επιβάλλονται στις δομές Υγείας, ενώ σε όλη τη ζωή του, γνώριμη φιγούρα με το αναπηρικό καροτσάκι του, ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, των κινητοποιήσεων, των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Έπασχε από «μυϊκή δυστροφία των άκρων», καθηλωμένος από 22 ετών. Από παιδί γνώριζε καλά όλες τις αρνητικές πτυχές του νοσηλευτικού συστήματος και της κοινωνικής μέριμνας επανένταξης.
Ο Άρης Ταστάνης θα είναι πάντα κοντά μας, γιατί πάνω απ’ όλα αφήνει ένα πλούσιο πνευματικό έργο, με βαθιές ρίζες στη γενέτειρα γη του, τη Λέσβο, και τους δημοκρατικούς αγώνες. Από τα πρώτα του βήματα στην ποίηση, το έργο του γίνεται αποδεκτό, ενώ ο Τάσος Λειβαδίτης θα γράψει το 1977 στην «Αυγή» για τις πρώτες του εκδόσεις («Πίσω από τους γυάλινους τοίχους» και «Αιολικά»), ότι είναι «ο Θεόφιλος της ποίησης».
Την ποιητική του διαδρομή σημαδεύουν τα πάθη και οι αγώνες των καθημερινών ανθρώπων. Μαζί πάντα, και ο νόστος και η θύμηση της Αιολίδας. 14 ετών οργανώνεται στη «Δ.Ν. Λαμπράκη». Το 1974, στο «Ρήγα Φεραίο». Το 1980 γίνεται μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 1985, Διεθνής Αμνηστία. 1981, Επιτροπή Συμπαράστασης Πολιτικών Προσφύγων και Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών. Το 1983 εκδίδει το λαογραφικό περιοδικό «Τα Παρακοιλιώτικα» και το 2002, το πολιτιστικό περιοδικό «Γλυφάδα Άνω - Κάτω». Έχει δημοσιεύσει 11 έργα, ποιήματα και διηγήματα, από το 1976 έως σήμερα.
Συνεργάτης τού «Ε» επί χρόνια ο Άρης, θα μας λείψει. Θα τον θυμόμαστε.
Η κηδεία του Άρη Ταστάνη θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 4 μ.μ., στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πλατεία Καραϊσκάκη Άνω Γλυφάδας. Αντί για στεφάνια, ο Άρης θα ήθελε να προσφερθούν χρήματα για σκοπούς υπέρ των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
ΠΗΓΗ: ΕμπροςΝΕΤ
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου