Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ EURO


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:19/1/2012



Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, που είναι η Γαλλική εκδοχή περί δημοκρατίας, δεν έχει καμία σχέση με την άμεση δημοκρατία των αρχαίων Ελλήνων και αντιπροσωπεύει ότι πιο αντιδραστικό στην εποχή μας. Μια ματιά στο σημερινό Ελληνικό 
Κοινοβούλιο αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την αντιπροσωπευτικότητά της. Το Πασόκ, που έχει τους περισσότερους βουλευτές σήμερα στη βουλή,  εξακολουθεί να κυβερνά μέσα από μια δήθεν συμμαχική κυβέρνηση και δεν τολμά ούτε να ψελλίσει τη λέξη εκλογές γνωρίζοντας  ότι η κοινοβουλευτική του δύναμη μετά την εκλογική διαδικασία δεν θα είναι ούτε το 1/3 της σημερινής. Γαντζωμένο στην εξουσία, με κοινοβουλευτική δύναμη αναντίστοιχη της σημερινής, αποδεικνύει ότι έχει πάψει προ πολλού  να είναι κόμμα. Το σημερινό Πασόκ είναι πια επάγγελμα και μάλιστα από τα πιο προσοδοφόρα στη σημερινή πτωχευμένη Ελλάδα. Είναι λάθος της τρόικας που μαζί με τα άλλα επαγγέλματα που μας ζητάει να ανοίξουμε (ταξί, φορτηγά, δικηγόροι κλπ ) δεν βάζει και αυτό.
 Σε μια Ελλάδα που ένας μαθητής πριν δύο μήνες λιποθύμησε στο σχολείο του και όταν οι δάσκαλοί του τον πήγαν στο νοσοκομείο έπαθαν σοκ από την διάγνωση των γιατρών: υ – πο – σι – τι – σμός. Τους το είπε και το ίδιο το παιδί όταν απαντώντας στην ερώτηση των γιατρών με σκυμμένο το κεφάλι τους είπε ότι «δεν είχαν κάτι στο σπίτι για να φάει». Από τότε είχαμε και άλλα περιστατικά λιποθυμιών από υποσιτισμό. Αυτή η διάγνωση δεν μας έστειλε στο 2004 που συχνά μας λέει ο καλοθρεμμένος και πάμπλουτος υπουργός των οικονομικών (2.300.000 καταθέσεις σε 19 τράπεζες) αλλά στο 1944. Τότε τα παιδιά στη χώρα μας με τα πεταγμένα από τις κόγχες 
μάτια τους ζητιάνευαν ένα κομμάτι ψωμί και- τι σύμπτωση- με την χώρα μας κάτω από την στρατιωτική μπότα των Γερμανών, όπως  και σήμερα, με τους Γερμανούς οικονομικούς επικυρίαρχους.  Ο ιατρικός επιστημονικός όρος καλύπτει και κουκουλώνει μια από τις πιο άγριες έννοιες, την πείνα. Το έμαθε η υπουργός Παιδείας (Lady Fotocopy) που είναι μάνα. Και τι έκανε; Τίποτα. Το έμαθε και ο υπερφίαλος υπουργός των Οικονομικών, ναι για τον Βενιζέλο μιλάω, που πάσχει από διάρροια λέξεων και δυσκοιλιότητα ιδεών, και τι έκανε; Ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις Τράπεζες. 
Αν αύριο  καταλήξει (έτσι θα πουν στα τηλεοπτικά δελτία τα παπαγαλάκια τους) ένα παιδί από υποσιτισμό, θα πει κανείς από τους νυν κυβερνώντες ότι πέθανε από την πείνα;  Ποιος θα το πει;  Η κυρία που «αλλάζει» την εκπαίδευση; Ο πολυδιαβασμένος και υπερτιμημένος κύριος, που σπούδασε νομικά και ορκίστηκε στην προάσπιση των νόμων και του Συντάγματος που τώρα  τσαλαπατά; Ο διάδοχος της γνωστής φαμίλιας και αποτυχημένος πρωθυπουργός; Ο νυν διορισμένος πρωθυπουργός, που κρατούσε επί 13 χρόνια την καθηγητική του έδρα στο Πανεπιστήμιο αδρανή, για να εξασφαλίσει ακόμη μια σύνταξη; Ή ο πρόθυμος να τον υποστηρίξει πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τις 300.000 ετήσια αμοιβή αλλά καθόλου πρόθυμος να την περικόψει; Σταματώ εδώ.
Στη χώρα μας κάποιες άλλες εποχές εξίσου δύσκολες ένα γουρούνι τάιζε, πόδενε και φώτιζε το σπίτι μας. Στη σημερινή Ελλάδα εκατό γουρούνια ξεζουμίζουν δέκα εκατομμύρια Έλληνες  σπρώχνοντάς μας στην πείνα, την εξαθλίωση και την εθνική ταπείνωση.
Και το περίεργο είναι ότι γέμισαν σε εποχή σκληρής λιτότητας τα κανάλια με εκπομπές μαγειρικής λόγω του  φτηνού κόστους παραγωγής τους. Το γκουρμέ  μας μάρανε, τρομάρα μας.
 Ας μην απορούν λοιπόν οι νυν κυβερνώντες για τον θυμό, την οργή αλλά και το μίσος που δείχνουν οι πολίτες.  Η οργή, ο θυμός και το μίσος ανθρώπινα συναισθήματα είναι και τακτικά εκδηλώνονται. Άλλωστε με την λέξη θυμό (μήνιν)  αρχίζει το Ομηρικό Έπος της Ιλιάδας . «Μνιν ειδε, θεά, Πηληιάδεω χιλος ολομένην …..»
Η χώρα μας καταστρέφεται. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Καταστρέφεται εσκεμμένα και μεθοδευμένα. Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική της Ε.Ε και του ΔΝΤ απέναντι σε μια χώρα που έχασε τον έλεγχο της δημοσιονομικής κατάστασης.
ΥΓ 1. Για τις Αγγέλας το γινάτι μία χώρα πήγε στράφι.
ΥΓ 2. Το  2011 ήταν η χρονιά που η πολιτική συνάντησε το γιαούρτι. Το 2012 τι;
ΥΓ 3. Τι είπε στέλεχος του Πασόκ μετά την ομιλία του Γ.Παπανδρέου: «Μόλις τελείωσε η Βουλή των εφήβων». Τώρα τα λες που «Δρυός πεσούσης Πας ….. Γιάννενα»

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου