Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ:ΒΟΜΒΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ


ΒΟΜΒΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  
 κ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ 


1)-ΒΟΜΒΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ


-Καταλάβατε τώρα Τήνιοι τι εννοούσα λέγοντας πως ο Τσόκλης, ο Φυντανίδης και ο Ρουμελιώτης -ο παραλίγο πρωθυπουργός ντε- κάνουν μεταφυσικό κακό στο νησί;
*
-Επειδή πρόκειται για το κυρίαρχο δήθεν της avant-garde αισθητικής και του αριστερού φαίνεσθαι που έχει ξετινάξει τη μπάνκα της πατρίδας.
*
-«Πατριώτες» κατά δήλωση, συνεπείς μόνο με τις πλάτες των άλλων και βασικοί πυλώνες του συστήματος που μας έφερε ως εδώ.
*
-Εκατομμυριούχοι μεν αλλά υπεράνω πόθεν έσχες -δηλαδή πόθεν αίσχος.
*
-Αχ Μάγια, τι ψηφίζεις στη βουλή που δε θα ξαναδείς. Τα πάντα όλα μια μωροφιλοδοξία.
*
-Ευτυχώς που αυτή η κοινωνία της μούρης και η δημοκρατία των δήθεν κάπου εδώ τελειώνει οριστικά.
*
-Ένας ένας αποκαλύπτονται, ένας ένας εκπίπτουν οι τέως μύθοι, εκατοντάδες περιμένουν στη σειρά, δε θα πλήξουμε ούτε το 2012!
*
-Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος, Κουλούρης, Χρυσοχοΐδης, Forrest ΓΑΠ, Κωστάκης, Βουλγαράκης, Αλογό, Αβραμό είναι πρώην κύρια ονόματα που σήμερα κατάντησαν τα πιο σύντομα πολιτικά ανέκδοτα.
*
-Να γελάγαμε κιόλας! Σ' αυτόν τον τόπο της διαρκούς μελαγχολίας.
*
-Ιδού οι γυναίκες του Γιωργάκη του Μεγαλοδύναμου που κατασκεύασε υπάρξεις φτύνοντας στο χώμα: Άντα, Φώφη, Μαριλίζα, Άντζελα, Άννα, Μάγια, Μιλένα, Μπιρμπίλη. Να μην ξεχάσω και την απίθανη τέως υπουργό Τζάκου (τζάκια και ξυλόσομπες τουρλού-τουρλού, η αισθητική των Πασόκων).
*
-Τώρα όλος αυτός ο θίασος τι θα απογίνει; θα μπορούσε να ανεβάσει το έργο της Αγκάθα Κρίστι «Εννέα γυναίκες κατηγορούνται».
*
-Και μάλιστα σε μετάφραση Νίκου, του αδελφού συγγραφέα -ελέω Θανάση Νιάρχου- που διευθύνει τον Forrest ΓΑΠ από τα παρασκήνια.
*
-Τώρα όμως αυλαία, γέλια, χειροκροτήματα και... τον σκηνοθέτη! (τι κι αν για όλους εμάς το δράμα συνεχίζεται).
========================================================

*
2)-ΒΟΜΒΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ


-Οι άνθρωποι ξεβρακώνονται μόνοι τους. Το σύστημα αυτογελοιοποιείται γελοιοποιώντας παράλληλα όσους τόσα χρόνια το στήριξαν, ψηφίζοντάς το.
*
-Εννοώ τον κυρίαρχο λαό βεβαίως.
«Λαός», η πιο χύμα έννοια και κοινωνιολογικά και πολιτικά και φιλοσοφικά. Σε βαθμό που ρομαντισμός και μαρξισμός να μπλέκουν τα μπούτια τους. (Με την καλή έννοια).
*
-Ο Σημίτης που λέτε, αναστήθηκε από το πουθενά για να καταγγείλει το Μνημόνιο δυο χρόνια μετά την έλευσή του και να ψέξει τον Forrest ΓΑΠ ως ανίκανο. Τον άνθρωπο δηλαδή στον οποίο ο ίδιος έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής.
*
-Το άκρον άωτον του πολιτικού αμοραλισμού και της ηθικής καταβαράθρωσης.
*
-Ελπίζω πια να έχουμε καταλάβει ότι και ο Σημίτης υπήρξε το ίδιο ολέθριος σαν το Γιωργάκη και τον Κωστάκη.
*
-Οι οποίοι αυτοδικαίως ξανά απέκτησαν τα υποκοριστικά που τόσο τους πάνε (πάναι babylino).
*
-Το παρατηρήσατε; Ο κάθε πρώην πρωθυπουργός, ο κάθε πρώην υπουργός Οικονομίας είναι σήμερα ένας ανύπαρκτος. Ο «αόρατος άνθρωπος»...
*
-Και βέβαια ουδείς βλέπει της φυλακής τα σίδερα. Βλέπεις ο λαός είναι μεγάθυμος.
*
-Βγήκε και ο κυρ Χριστιανόπουλος στο μεϊντάνι, ενθουσιασμένος για τη σημασία που του δώσανε και παρότι δε ξέρει τίποτε και δε βλέπει τηλεόραση, μια χαρά τα χειρίζεται τα media .Καλύτερα κι απ' τον Κούγια.
*
-Πέταξε λοιπόν τις βόμβες του στη Τσαπανίδου, την οποία θεωρεί ανάξια για να της μιλάει αλλά της μίλησε και μάλιστα την περιφρονεί ενώ, λογικά, δεν τη ξέρει εφόσον δε βλέπει τηλεόραση και δε διαβάζει εφημερίδες. Σωστός ο άνδρας!
*
-Αν ήταν βέβαια κανένας φαντάρος, θα τον εκτιμούσε περισσότερο (Βρε καυλώστον!)
*
-Η Τσαπανίδου πάλι, εμβρόντητη, έβαλε τα κλάματα από υστερία επειδή άκουσε έναν λόγο που δεν ήταν προκατασκευασμένος ούτε προσαρμοσμένος στις διανοητικές αντοχές του Πορτοσάλτε.
*
-Ο λόγος ενός ποιητή αποδεικνύεται μέσα στη γενικότερη μιζέρια αντιτηλεοπτικότατα τηλεοπτικός. Σε σας μιλάω κ. Διαμαντάκου μου.
*
-Ο κυρ Ντίνος που λέτε, από όλες τις ιδιότητες του ινδάλματός του, του Καβάφη, πήρε μόνον δύο. Και μ’ αυτές πορεύεται αθώος (;) στον κόσμο των μετρίων οι οποίοι και τον αποθεώνουν όταν δεν τον λυπούνται ως ακίνδυνο.
*
-Η μία είναι η ακατασίγαστη κακία.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου