Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ κ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

1)  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ



Όπως και να το κάνουμε, το να κοιμάσαι σε χαρτόκουτο σε αρχαιοπρεπές υπαίθριο θέατρο είναι άλλη αίσθηση και αποδεικνύει ότι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι δανειστές μας ζούσαν σε σπηλιές. Η φωτογραφία είναι από την Πλ. Κουμουνδούρου και αν προσέξει κανείς, θα διακρίνει και ένα αναπηρικό καροτσάκι...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2) Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΛΟΥΜΠΕΝ 
          ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ
Όταν, προ ολίγων μηνών, ο Αλ. Τσίπρας είχε αναφέρει τον όρο "ομερτά" μιλώντας στη Βουλή, είχαν πέσει όλοι πάνω του -προεξάρχοντος του κ. Βενιζέλου- να τον φάνε. Θεώρησαν τον όρο "ομερτά", τον κανόνα σιωπής της Μαφίας δηλαδή, λέξη που απάδει προς το Κοινοβούλιο και τους πολιτικούς.

Χθες, από του βήματος της Βουλής, η "ομερτά" έσπασε με κάθε επισημότητα ή, εν πάση περιπτώσει, "εξεπέμφθησαν" τα προσήκοντα μηνύματα. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος εξανέστη που γράφουν τα blogs ότι η σύλληψη του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης αποτελεί πλήγμα για τον ίδιο. Και αντέδρασε καρφώνοντας -από του βήματος της Βουλής πάντα- τον ΛΑΟΣ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του οποίου ήταν ένας άλλος εκ των συλληφθέντων, αλλά και την Εκκλησία στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο συλληφθείς δημοσιογράφος είναι "στέλεχος" του παραεκκλησιαστικού χώρου. Άρα τι λέει ο κ. Βενιζέλος; Ότι "αν με εμπλέξετε, θα σας πάρω μαζί μου".
Την ιστορία στη Θεσσαλονίκη αρκετοί τη θεωρούν εσωπασοκικά "αντίποινα" στην υπόθεση Καπελέρη στην Αθήνα.
Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση του κυκλώματος "προστασίας" και οικονομικών εκβιασμών, αν συνδυαστεί με τις εξελίξεις και στο μέτωπο της κατάχρησης των πόρων του δήμου, με πρωταγωνιστή τον τέως δήμαρχο της Ν.Δ., και την καταδίκη Ψωμιάδη για "εξυπηρετήσεις" σε "αναξιοπαθούντες" ιδιοκτήτες βενζινάδικων, δείχνει την ατμόσφαιρα σήψης στην οποία έχει βυθίσει τη Θεσσαλονίκη η κυβερνώσα λούμπεν εθνικοφροσύνη. Οι άνθρωποι που θεωρούσαν μπίζνα να δανείζουν με 10% τον μήνα είναι λογικό να αντιμετωπίζουν με κατανόηση τα επιτόκια και τα επιχειρήματα της τρόικας.
Και την αντίληψη αυτή τη βλέπουμε να προβάλλεται ως επίσημη ιδεολογία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ: "Εκβιασμός, τοκογλυφία, ξέπλυμα χρήματος, πατριδοκαπηλία".
Ακόμα περισσότερο, το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα περιεκτικό φωτογραφικό ενσταντανέ, μια εικονογραφημένη περίληψη για τον τρόπο με τον οποίο μια αόρατη αλλά απτή ιδιωτική επιχειρηματικότητα, με "εταίρους" τα καθεστωτικά κόμματα, αξιοποιεί κράτος και παρακράτος για να απομυζεί την κοινωνία.
                                 

                     Γ.Κ. ¨ΑΥΓΗ"-20/1/2012
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου