Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

Όλο το έθνος προσκυνά...κάστανα και παντόφλες

Πηγή:

 Σε ναό του Αγρινίου οι πιστοί προσκύνησαν ένα…κάστανο που είχε ευλογήσει πριν 27χρόνια ο Παΐσιος. Το είχε βράσει ο ίδιος ο αγιορείτης μοναχός που είχε υπηρετήσει εκεί ως στρατιώτης!Στην Αργολίδα είχαν τεθεί σε προσκύνημα τα γυαλιά του, το ίδιο σκηνικό με τις σαγιονάρες (old time classic μοντέλο που χορηγεί ο στρατός) του αγιοποιημένου μοναχού στη Λεμεσό.  Στη  Λαμία, ένας νεκρός Μητροπολίτης περιφερόταν νεκρός στο θρόνο του, «γονατίζοντας» τα κοινωνικά δίκτυα ενώ σε άλλα μέρη γίνονται παρακλήσεις για να βρέξει, διανέμονται αγιασμένα στυλό σε υποψήφιους εξετάσεων κλπ …
Δεν πρόκειται για ευφάνταστο τρολάρισμα αλλά για ειδήσεις που ξεπερνούν τις σατυρικές στήλες. Η εργαλειοποίηση αγίων, που συντηρεί ένα παράλληλο σύμπαν με προφητείες, θαύματα, ιστοσελίδες, αφιερώματα όσο και τα υπόλοιπα θρησκοληπτικά αφηγήματα συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα μεταφυσικής και προκατάληψης –και μια οικονομία- που απευθύνεται σε ένα έθνος «ψεκασμένων» και συνομωσιολόγων.
Η Εκκλησία, αυτή που αφορίζει ομοφυλόφιλους με αγρυπνίες, που εύχεται καρκίνους σε πολιτικούς και καταδιώκει –με την αμέριστη συμπαράσταση του «βαθέως κράτους»- τον… Παστίτσιο, εκμεταλλεύεται την κρίση για να εντείνει έναν ακραίο και επικίνδυνο θρησκευτικό ριζοσπαστισμό κα να αυξήσει την παρέμβασή της στα πολιτικά πράγματα.
Το πολιτικό σύστημα (το όλον, όπως φαίνεται) την παρακολουθεί σιωπηλό, να αντικαθιστά υπουργούς και να ελέγχει τομείς του κράτους. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία προς το Μεσαίωνα, πολύ σύντομα θα συζητάμε αν θα πρέπει να αποσυρθεί ο Δαρβίνος από την Εκπαίδευση.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου