Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ



Με αφορμή μια δοκιμασία : Η Άννα Βαγενά, το Αιγαίο και … οι Τούρκοι


Μάνος Στεφανίδης

Οι αγρότες και τα αιτήματά τους και το επίπεδο των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και οι χρόνιοι τακτικισμοί-εκβιασμοί προς τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνουν και πως προσλαμβάνονται οι έννοιες «λαός» και «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Είναι λοιπόν απολύτως αδιάφορα για όλους εμάς τους υπόλοιπους και τα παράπονα και τα προβλήματα των αγροτών όταν εξακολουθούν να αρνούνται τη φορολόγησή τους εις βάρος του συνόλου. Ούτε βέβαια θα νομιμοποιούσε οποιοσδήποτε εχέφρων το εξακολουθητικό, σχεδόν τραμπουκικό ακτιβισμό τους που επί δεκαετίες παραλύει συστηματικά τη χώρα και μάλιστα χωρίς συνέπειες. Ο εθνικός μας τσαμπουκάς!

Είναι όμως εξίσου ενοχλητική και αυτή η παντός καιρού και Πασόκ κυρία, η ευνοημένη από όλες τις καταστάσεις που το ξεφωνητό και η αποδοκιμασία να είναι το ελάχιστο που τής αξίζει. Δεινή, καθεστωτική προπαγανδίστρια απεκάλεσε τον Τσίπρα, Χριστό της Αριστεράς. Sic! Τον Τσίπρα του τρίτου μνημονίου, των κάπιταλ κοντρόλ, της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και της προδοτικής συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

Μοιραίος πλέον άνθρωπος για την μοίρα του τόπου ο Τσίπρας, είναι παντελώς ακατάλληλος και να διαπραγματευτεί και να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα μας. Πειθήνιος στις εντολές των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον έφερε, με την υπογραφή του, Τούρκους πράκτορες στα αποστρατικοποιημένα, υποτίθεται, νησιά, «πρόσφερε» 6 δις της ΕΕ στον Ερντογάν, και μοίρασε χωρίς διαπραγματεύσεις και de facto ενέργειες το Αιγαίο. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Τουρκίας στη διπλωματική σκακιέρα δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν. Ένα όμως είναι σίγουρο: Η γείτων θα επωφελείται μεθοδικά από κάθε ελληνικό λάθος ή παράλειψη.

Επικίνδυνος πλέον ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δρα χωρίς εξειδικευμένους συμβούλους και με τους ολίγιστους υπουργούς του, τον Κοτζιά και τον Ξυδάκη να μην τολμούν να διαφωνήσουν στις σπασμωδικές αποφάσεις του. Η επιτευχθείσα συμφωνία και ανεφάρμοστη πρακτικά είναι και αλυσοδένει την χώρα με υποχρεώσεις που την υπερβαίνουν και γεμίζει τον ήδη προβληματικό κρατικό μηχανισμό με χιλιάδες (!) ξένους τοποτηρητές-επιτρόπους. Τα αποτελέσματα για την ξεχαρβαλωμένη οικονομία, την κοινωνική συνοχή, τον τουρισμό ακόμη και την ναυτιλία θα είναι καταστροφικά.

Τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία που προκάλεσαν ή διατηρούν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία -λόγω κουρδικού- η Γαλλία αλλά και οι υπερεθνικές πολεμικές βιομηχανίες, καλείται να πληρώσει η αθώα, «αριστερή» Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι νίπτουν τας χείρας τους και οι εχθροί μας τρίβουν τα χέρια τους.

Ποτέ άλλοτε , μεταπολιτευτικά, δεν βρέθηκε η χώρα σε δεινότερη θέση, με τον ξένο παράγοντα να λύνει και να δένει. Όπως τότε, πριν την τουρκική εισβολή, στην Κύπρο. Την οποία οι «πατριώτες «της κυβέρνησης λησμόνησαν πλήρως!
Και βέβαια συμβαίνει το εξής οξύμωρο : Αντί να παίρνει η Λευκωσία διπλωματική γραμμή και μαθήματα από την Αθήνα, η Αθήνα οφείλει να παρακολουθεί την στρατηγική της Μεγαλονήσου !

Τυχοδιωκτισμός, λαϊκισμός, άγνοια κινδύνου, εγκληματικός ερασιτεχνισμός ιδού τα βασικά γνωρίσματα της κυβέρνησης Σύριζα. Και τα χειρότερα έπονται …

Ή, όπως θα έλεγε και η κυρία Βαγενά «Ουυύ» !
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου