Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO: ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


πηγή:
20/3/2016

Δεν πρόκειται να τους σώσει κανένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και καμία πίστωση χρόνου – Πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η μνημονιακή παρωδία του κυβερνητικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πλησιάζει στο τέλος. 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – με πιο πρόσφατη αυτή της Alco για το Πρώτο Θέμα – δείχνουν τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει με γοργούς ρυθμούς στα «παλιά» - προ μνημονίων - ποσοστά του και οι ΑΝ.ΕΛ. αναμένεται να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη...

Η οργή και η απογοήτευση του ελληνικού λαού για τους κάκιστους χειρισμούς της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης αποτυπώνεται πλήρως στην δημοσκόπηση της Alco. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο!
Κανείς πλέον δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του. 

21% των ερωτηθέντων προτιμούν να γίνουν εκλογές παρά το δυσμενές timing για μια τέτοια διαδικασία, ενώ μόνο το 22% πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

38% των ερωτηθέντων επιθυμούν να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση αφού βλέπουν ότι η χώρα βουλιάζει υιοθετώντας υποτακτικά τις λάθος επιλογές που υπαγορεύουν οι δανειστές στα πειθήνια όργανα της κυβέρνησης.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν τις εξής διακυμάνσεις:

Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Η δημοσκοπική κατρακύλα του κυβερνητικού σχηματισμού έχει τρομάξει τους επιτελείς του πρωθυπουργού οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο με την ελπίδα να ανατρέψουν τα δεδομένα, περιμένοντας ενδεχομένως ένα θαύμα...

Με δεδομένο ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχουν ηττηθεί σε όλα τα επιπεδα των διαπραγματεύσεων (οικονομικό, προσφυγικό, εθνικά θέματα), το μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί πλέον μόνο σε μια γενναία ρύθμιση του χρέους, ικανή να αλλάξει το κλίμα στην ελληνική κοινωνία και στο εκλογικό σώμα.

Κάτι τέτοιο βέβαια είναι όνειρο θερινής νυκτός, αφού άπαντες γνωρίζουν πώς η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν θα αφορά το συνολικό κεφάλαιο του χρέους, αλλά την επιμήκυνσή του. 

Η ηρωϊκή έξοδος για το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, φαντάζει πλέον μονόδρομος και προσδιορίζεται χρονικά στο φετινό καλοκαίρι το οποίο θα είναι εξίσου θερμό πολιτικά, με το περσινό... 
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου