Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ PALI MISKA

πηγή:
N. Ago

Ο Κουτσούμπας, έτσι όπως τον βλέπω και ακούω, είναι η ενσάρκωση του Pali Miska. Ο Pali Miska, υπήρξε αρχικά ξυλοκόπος και μετέπειτα οδηγός φορτηγού, τον οποίο, ο Enver Hoxha τον έκανε υπουργό και μέλος του Πολύτ Μπυρό, στη δικτατορική Αλβανία. Μέχρι το 1990, έζησε στο λεγόμενο «Μπλοκ των Ηγετών» στα Τίρανα, μια κλειστή περιοχή στην καρδιά της πρωτεύουσας, με βίλες και με ηγεμονικές ανέσεις για τους πιο στενούς συνεργάτες του δικτάτορα.

Όσες φορές μιλούσε ο Pali Miska, ο κόσμος, αν και υπό σκληρή δικτατορία, γελούσε μαζί του. Κρυφά, βέβαια, αλλά γελούσε. Τα δε ανέκδοτα που κυκλοφορούσαν για εκείνον, τα θυμάμαι μέχρι σήμερα.
Ήταν ένας Κουτσούμπας. Και ο Κουτσούμπας, αν ήταν Αλβανός στην εποχή του Χότζα και μέλος του Κόμματος, σίγουρα θα ήταν στο «Μπλοκ των Ηγετών». Και θα γελούσαμε και με αυτόν.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


3 σχόλια:

  1. Σου σου έχουν πετάξει το ξεροκόμματο του να κριτικάρεις τον Κουτσούμπα και το ΚΚΕ που στο κάτω κάτω της γραφής μόνο αλήθειες σου λέει , Αντίθετα εσύ δεν τα βάζεις με τους ισχυρούς και τους συμβιβασμένους που υπογραφούν νέα μνημόνια, και τα αποδέχεσαι και τα καταπίνεις όλα αυτά
    Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες, με το να υπογραφούν μνημόνια.
    Απλώς φίλε οι επαναστάσεις δεν γίνονται με μικροαστική ανυπομονησία ουτε κατά παραγγελία , πρέπει να τις θέλει ο λαός γιαυτό όλα γίνονται με κόπο και χρόνο
    και όχι με υστερίες.
    Αξίζει όμως να ασχοληθείς με το τι σημαίνει πολιτική απατεωνιά, άλλο δηλαδή να ψηφίζεις ό λαός (5/7/2015) και άλλο να υπογράφεται μετά λίγες μέρες από την κυβέρνηση , γιατί έτσι σου έχουν πετάξει την καραμέλα για Ιεχωβάδες και από την άλλη καταπίνεις καμήλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές το ΚΚΕ δικαιώθηκε για ακόμα μια άλλη φορά Διότι με οξυδέρκεια προέβλεψε τα παπατζίδικα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κάλπικο τρόπο που θα διαχειρίζονταν το δημοψήφισμα,. Όλα αυτά οδήγησαν τελικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπογράψει με τους δανειστές, ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο., ΑΠΛΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ , όσους πίστεψαν και επένδυσαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ και όσου καλλιέργησαν την αυταπάτη για αριστερή κυβέρνηση (π.χ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΠΑΜ και .λοιποί) ) , Η προοπτική είναι με το ΚΚΕ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή ένωση με κοινωνική ιδιοκτησία, μονομερή διαγραφή του χρέους, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με μηδενική ανεργία , όλα αυτά θα οδηγήσουν σε πραγματική πρόοδο την Ελλάδα σε ευμάρεια και ευτυχία τους Έλληνες πολίτες μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα της υποταγής στους δανειστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛAIKH ENOTHTA Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ
    «εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγαν από το ΚΚΕ, αφού πρώτα προσπάθησαν να το διαλύσουν, έδωσαν χέρι βοηθείας στην ΕΕ, στην ΟΝΕ συκοφαντούσαν συνεχώς τον σοσιαλισμό».
    Οι ίδιοι, έδωσαν χέρι βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στον παροπλισμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος, δεχόμενοι και διαδίδοντας αυταπάτες, ενώ ταυτόχρονα σε όλη τη διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στήριζαν την κυβέρνηση.
    «Ούτε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ούτε καν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κάποιες ανάσες ανακούφισης δέχθηκαν και αυτοί και η κ. Κωνσταντοπούλου» δεν ψήφισαν μεν το τρίτο μνημόνιο, αλλά συνέχισαν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Ακόμη υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Λαφαζάνη έχει την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
    Θα λέγαμε άλλαξε ο Μανολιος που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς , Οπωσδήποτε ΟΧΙ
    Με το ΚΚΕ μαζί στον αγώνα κατά των μνημονίων και της Ε.Ε για μια Ελλάδα χωρίς εκμεταλλευτές, αξιοποιώντας τον πλούτο της Ελλάδας στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας και σε ισότιμες συνεργασίες με όλες τις χώρες, όλα αυτά θα οδηγήσουν σε πραγματική την Ελλαδα κα σει ευτυχία του Ελληνες πολίτες, για μια κοινωνία με αξιοπρέπεια και περηφάνια και ομορφιά μακρυα από τα τσιράκια και τους πολιτικούς απατεώνες που μας κυβερνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή