Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ " ΝΑΙ " ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ



Μαρία Σαράφογλου, το χρυσό βατόμουρο

 της προπαγάνδας


πηγή:
Νίκος Μωραΐτης


Η προπαγάνδα θέλει πτυχίο.

Αν εξαιρέσεις την περίπτωση Μπογδάνου, η οποία ανάγεται σε ιατρικού τύπου αναλύσεις και όχι δημοσιογραφικού, σε όλες τις άλλες εκδοχές έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες του είδους. Δεν μπορεί πχ να μην παραδεχτεί κανείς ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, η Όλγα Τρέμη, ο Παύλος Τσίμας, ο Άρης Πορτοσάλτε ξέρουν πολύ καλά πώς να παίζουν το παιχνίδι του εκφοβισμού. Έχουν το κύρος του φόβου, το μέγεθος του διπλωματούχου προπαγανδιστή.

Ανάμεσά τους, σε αυτή την τόσο κρίσιμη προεκλογική εκστρατεία ενόψει δημοψηφίσματος, αναδείχθηκε ένα «γατάκι» της προπαγάνδας, η Μαρία Σαράφογλου.

Δεν ξέρω πώς απέκτησε τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις, δεν ξέρω πώς έφτασε να λέει και το κεντρικό δελτίο του σταθμού για μία περίοδο, πριν το κατακρημνίσει σε τηλεθέαση και φωνάξουν άρον άρον πίσω την Όλγα Τρέμη να το περισώσει.

Ικανή να εκφωνεί τις ειδήσεις, εντελώς ανίκανη να κάνει την οποιαδήποτε ερώτηση, την έβαλαν να διαχειριστεί κομμάτι της προεκλογικής προπαγάνδας του σταθμού και τα έκανε ρόιδο.

Στη συνομιλία της με τον ηθοποιό Κλέωνα Γρηγοριάδη, εκτόξευσε την ατάκα της χρονιάς. Όταν ο ηθοποιός διαμαρτυρήθηκε επειδή το MEGA δεν τηρεί αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στους καλεσμένους του «ναι» και του «όχι, εκείνη είπε αυτολεξεί:
«Δε φταίω εγώ αν όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ του ναι».
Με το συντριπτικό 61,3% υπέρ του «όχι» και ένα χάρτη στον οποίο ούτε ένας νομός δεν χρωματίστηκε με το χρώμα του «ναι», η Μαρία Σαράφογλου έχει γίνει το viral ανέκδοτο της ημέρας.

Το να εκτελείς τη διατεταγμένη υπηρεσία χρειάζεται και ένα χάρισμα. Στον πανικό τους, τα κανάλια δεν άφησαν τον εκφοβισμό στους επαγγελματίες του είδους αλλά την ανέθεσαν σε κάθε υπάλληλό τους: σε αυτόν που σπρώχνει τον συνταξιούχο, σε αυτόν που του τραβάει το μικρόφωνο, σε αυτόν που εκπέμπει άγχος για την ικανοποίηση του αφεντικού και όχι τη σιγουριά που θέλει η προπαγάνδα.

Για να το θέσω διαφορετικά, η προπαγάνδα θέλει δραματικούς ηθοποιούς και η Μαρία Σαράφογλου έπαιξε το ρόλο της κερδίζοντας το χρυσό βατόμουρο της προπαγάνδας.

Ο χάρτης της Ελλάδας με το χρώμα του «όχι» από άκρη σε άκρη, είναι αφιερωμένος στη θεατρική της μνήμη.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου