Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΠΟΛ ΜΕΙΖΟΝ (ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ): ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ


Το δημοψήφισμα έδωσε στο «όχι» ποσοστό μεγαλύτερο του 60% και αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτό το δημοψήφισμα συνέβη, λέει ο δημοσιογράφος του Channel 4, Paul Mason.

«Αυτοί είναι οι υποστηρικτές του «ναι», Άνγκελα Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σοσιαλιστές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο επικεφαλής τους ο Μάρτιν Σούλτς, όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί καθώς και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, εκτός από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και τον μικρό σύμμαχό του από τη δεξιά πτέρυγα τους ΑΝΕΛ» λέει ο Paul Mason.

«Όλοι όσοι προανέφερα μόλις απογοητεύτηκαν από το αποτέλεσμα«, λέει ο γνωστός δημοσιογράφος. «Όχι μόνο επειδή το ένα τρίτο των αριστερών που πολέμησαν του Ναζί στον πόλεμο, κατέβασαν την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη αλλά επειδή η αριστερή παράταξη νίκησε μέσω της κοινωνίας. Αυτοί που επίσης ψήφισαν «ναί» στις ευρωπαϊκές προτάσεις είναι οι συντηρητικοί και φιλελεύθεροι ψηφοφόροι αλλά και η σκληρή γραμμή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Άρα κάτι πρέπει να γίνει», λέει ο δημοσιογράφος.

Όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν στην Ελλάδα ότι εάν ψηφίσει «όχι» θα τους πετάξουν έξω από το ευρώ λέει ο Mason, μπορεί να νιώθουν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν θέση στην ευρωζώνη, αλλά εάν το κάνουν αυτό θα πετάξουν έξω από την Ευρώπη και τους συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους.

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να βοηθήσουν με έκτακτο δάνειο το άνοιγμα των τραπεζών, να συμβάλουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά και να αρχίσουν οι συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι ευρωπαίοι πρέπει να κατανοήσουν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωζώνης εκφράστηκε η δύναμη των πολιτών.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου