Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-(Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ)



Σχόλιο του Άγγελου Καλοδούκα. Αναδημοσίευση από την προσωπική του σελίδα στo Facebook

Οι σύντροφοι που παλεύουμε για τις αξίες της Αριστεράς και εξακολουθούμε να είμαστε οργανωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ ζούμε πραγματικά πρωτόγνωρα πράγματα…

Χτες μια συντρόφισσά μου μετέφερε την εξής αξιοσημείωτη εμπειρία:
Συζητάω με στέλεχος των τσιπρικών και βουλευτή. 

Του λέω: 
-«Πως είναι δυνατόν να βγω στον κόσμο και να υποστηρίξω μια κυβέρνηση που υπογράφει και εφαρμόζει πλειστηριασμούς κατοικιών, ομαδικές απολύσεις κατάργηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων;».

Μου απαντάει:
-«Δεν φταίει η κυβέρνηση του Τσίπρα! Η κυβέρνηση είναι ενάντια στα μνημόνια! Να βγεις στο κίνημα και να παλέψεις ενάντια στο νέο μνημόνιο! Το κίνημα να ανατρέψει το νέο μνημόνιο!». 

Του λέω: 
-«Η κυβέρνηση Τσίπρα, που υποστηρίζεις σύντροφε ότι πρέπει να στηρίξουμε γιατί είναι αριστερή, θα υπογράφει και θα εφαρμόζει μνημόνια και εμείς, το κόμμα, θα παλεύουμε σε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα των μνημονίων αλλά ταυτόχρονα να μην ανατρέψουμε την κυβέρνηση που τα ψηφίζει και τα εφαρμόζει; Θες να μας ρίξεις στα ναρκωτικά;”». 

Η συντρόφισσα σταμάτησε τη διήγηση της σηκώνοντας τα χέρια ψηλά σε μια έκφραση αγανάκτησης και απελπισίας. 

Εξαιρετικά! Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… 

Ο απόλυτος σουρεαλισμός; Αυτό πράγματι προτείνουν οι τσιπρικοί; 

Όχι, είναι η απάντηση. Ο σουρεαλισμός ή το θέατρο του παραλόγου έχει ανατρεπτική, ριζοσπαστική λογική. Εδώ, στη λογική των τσιπρικών δεν υπάρχει ίχνος ριζοσπαστισμού. Υπάρχει μόνο η τριλογία της μετάλλαξης, του μεγάλου μετασχηματισμού:

Ι. Στάδιο Πρώτο -η επιχειρηματολογία του απόλυτου παραλογισμού. 
Αυτό που περιέγραψε η συντρόφισσα. Στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό του είδους: «Μα είναι δυνατόν να μας θεωρούν μαλάκες;».

ΙΙ. Στάδιο δεύτερο -η «ισορροπημένη επιχειρηματολογία». 
«Το μνημόνιο είναι κακό, αλλά έχει θετικά σημεία. Έχει πράγματα που θα τα κάναμε και από μόνοι μας. Πάταξη της φοροδιαφυγής, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, διαφθορά. Αν κάνουμε με αποφασιστικότητα αυτά θα αντισταθμιστούν τα αρνητικά του μνημονίου». 

ΙΙΙ. Στάδιο τρίτο -η «ολοκληρωμένη αλήθεια»
«Τελικά το πρόβλημα δεν είναι μνημόνια-αντιμνημόνια. Όλα αυτά είναι φτηνός λαϊκισμός. Το πρόβλημα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, να παράγουμε ανταγωνιστικά στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από μνημόνια και τον εναγκαλισμό των ξένων, μόνο έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια». 

Πρόκειται για την πορεία, τη συνταγή, όλων των προηγούμενων μνημονιακών κομμάτων που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν καρμπόν και όσοι χαράζουν την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τα προηγούμενα μνημνονιακά κόμματα, βέβαια, συντρίφτηκαν εκλογικά και κοινωνικά. Αλλά και τι έγινε; Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, πάντα ελπίζεις ότι «αυτή τη φορά τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά». 

Αλλά… ως γνωστό: 


Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου