Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΡΟΚΑΝΙΣΑΜΕ ΤΟ MEGA, ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ ΟΛΟΥΣ


Ροκανίζοντας το ΜΕΓΚΑ


Πηγή:
Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Το δελτίο της διαπλοκής έγινε το επικοινωνιακό σύμβολο του καθεστώτος κι όταν ξεθωριάζουν τα σύμβολα ξεθωριάζει και το συμβολιζόμενο: Αυτό είναι και το πρίσμα υπό το οποίο πρέπει να δούμε και την παρέμβαση του Σαμαρά υπέρ του Πρετεντέρη.
Διώξαμε την ανκοργούμαν Τρέμη, διώξαμε και τον διευθυντή ειδήσεων Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε ο Πρετεντέρης, εντάξει, δύο στα τρία, δεν είναι κι άσχημα. Στην πραγματικότητα είναι πάνω από δύο στα τρία, γιατί και του Πρετεντέρη του μειώσανε το χρόνο παρουσίας στο δελτίο, τον δείχνουνε και από μακριά για να μπερδεύονται οι τηλεθεατές και να νομίζουνε ότι είναι κάποιος άλλος (σ.σ. το 11,3% νομίζει ότι είναι ο Κώστας Πρέκας και το 8,5% ότι είναι ο Μάκης Κουρής), οπότε το ποσοστό της επιτυχίας μας ανεβαίνει στο 75%, τουλάχιστον.

Μη νομίζετε και ο Πρετεντέρης, δεν στέκει πολύ καλά στα πόδια του, γι' αυτό βγήκε ολάκερος
Σαμαράς και τον υπερασπίστηκε στην Βουλή, μπας και τον σώσει από το φευγιό. Να σώσει το πιο πιστό ντόμπερμαν του καθεστώτος επιχείρησε ο Σαμαράς, στέλνοντας ταυτοχρόνως και κάποια κρυπτογραφημένα μηνύματα στα συνεταιράκια του της διαπλοκής. «Ο Λούκα Μπράτσι κοιμάται με τα ψάρια» και άλλα υπαινικτικά, που για να τα κατανοήσεις πρέπει να γνωρίζεις τη γλώσσα της Κόζα Νόστρα, της Μαφίας και της Ντραγκέτα μαζί.

Φάγαμε τους δύο, με τον καλό και τον τρίτο. Τους φάγαμε όλοι μαζί, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε σάιτ, μπλογκς, τουίτερ, φέισμπουκ, ένας ψηφιακός
στρατός που παρακολουθούσε κάθε κίνηση, κάθε φράση, κάθε ανάσα του δελτίου. Παρακολουθούσε κάθε ανάσα του ΜΕΓΚΑ και έβγαζε ραπόρτο, με σχόλια, με αστεία, με εικόνες, με βιντεάκια, με κράξιμο, να μην πέφτει τίποτα κάτω, να μαθαίνουν όλοι τα καμώματα του σφαγείου των 8. Αυτοί που έκραζαν το δελτίο του ΜΕΓΚΑ έφτασαν να είναι πολλαπλάσιοι από εκείνους που έβλεπαν το δελτίο και τούτο ήταν το μέγα χτύπημα σε ένα κανάλι που έχασε πρώτα την τιμή και υπόληψή του και κατόπιν έχασε και το κοινό του.

Τους φάγαμε όλοι μαζί, διότι μας εξανάγκασαν να τους φάμε. Ξεπέρασαν κάθε μέτρο, κάθε όριο, διέπραξαν ύβρη ασυγχώρητη. Το δελτίο του ΜΕΓΚΑ δεν έκανε απλώς προπαγάνδα, το δελτίο του ΜΕΓΚΑ εκτελούσε τα συμβόλαια του καθεστώτος. Με το που
έβαζε το καθεστώς στο μάτι τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, του υπαλλήλους, το δελτίο έσπευδε να συκοφαντήσει, να διασύρει, να εξαχρειώσει τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, τους υπαλλήλους. Έτσι στην ψύχρα, με την επιχειρηματολογία του Κεδίκογλου, με την ορολογία του Κεδίκογλου, λες και είχε πάρει χαρτάκι από τον Κεδίκογλου.

Και τα άλλα δελτία λίγο πολύ τα ίδια ήτανε, το δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ μάλιστα απέδειξε την παραμονή των ευρωεκλογών ότι είναι πιο αδίστακτο από το
αντίστοιχο του ΜΕΓΚΑ. Ίδια είναι πάνω- κάτω όλα τα δελτία κι όμως το δελτίο του Ψυχάρη, του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη ήταν εκείνο που είχε ταυτιστεί στα μάτια του κόσμου με το καθεστώς, ίσως επειδή ήταν του Ψυχάρη, του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη. Το δελτίο της διαπλοκής έγινε το επικοινωνιακό σύμβολο του καθεστώτος κι όταν ξεθωριάζουν τα σύμβολα ξεθωριάζει και το συμβολιζόμενο: Αυτό είναι και το πρίσμα υπό το οποίο πρέπει να δούμε και την παρέμβαση του Σαμαρά υπέρ του Πρετεντέρη.

ΥΓ: Η πρώτη συλλογή του αποπεμφθέντος διευθυντή ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ Χρήστου Παναγιωτόπουλου παρουσιάσθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και πλήθους υπουργών και βουλευτών, μελοποιήθηκε δε πάραυτα από συνθέτες μεγάλου βεληνεκούς. Κάτι μου λέει ότι η επόμενη συλλογή του ποιητού θα παρουσιαστεί μες την υπόγεια την ταβέρνα, μες σε καπνούς και σε βρισιές και θα μελοποιηθεί από τον Τάσο Μπουγά. Τι να κάνουμε, κύριε Χρήστο, Sic Transit Gloria Mundi.

===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου