Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ;


πηγή:
Κλέαρχος Τσαουσίδης
16/10/2014
=======================================================================

Δίνουν απόδειξη όσοι εξαγοράζονται;


Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέροντα ευρήματα για τις δυνατότητες διερεύνησης της ροής βρόμικου πολιτικού χρήματος κι ας παλαμακίζουν οι επικεφαλής της κυβέρνησης θεωρώντας ότι «στριμώχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω ότι σέβομαι απόλυτα την κ. Κουτζαμάνη, πρώτον για τον αξιοπρεπή τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα εναντίον της σχόλια από τα γνωστά φασιστοειδή και δεύτερον για την αυστηρότατη προς τους εισαγγελείς της χώρας εγκύκλιο για τη συμπεριφορά προς τα ζώα.

Η κομματική εκμετάλλευση, από κυβερνητικούς αξιωματούχους, της παρέμβασης της κ. Κουτζαμάνη της δίνει, φαντάζομαι, το δικαίωμα να καλέσει και αυτούς για να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στα όσα μια εφημερίδα καταγράφει και άπειρες ιστοσελίδες αναπαράγουν εδώ και μέρες. Άρα, εκτός από τον κ. Σκουρλέτη, που απλώς αναφέρθηκε στο δημοσίευμα, καλώς κλήθηκαν να καταθέσουν δημοσιογράφοι. Ελπίζω να ακολουθήσουν πολιτικοί όλου του φάσματος και επιχειρηματίες.

Αλλά, αλήθεια, πώς περιμένει η Δικαιοσύνη να αποδειχθεί το καταγγελλόμενο;

Για να διαπιστωθεί αν υπήρξε μεταστροφή ψήφου (όχι κατ' ανάγκην εξαγορά) υποθέτω ότι πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Ώς τότε;

Υποθέτει η αξιότιμη εισαγγελέας ότι αν -παραδείγματος χάρη- εξαγοραστεί η βούληση ενός βουλευτή, αυτός θα το ανακοινώσει ή θα κόψει απόδειξη;

Η πολιτική επιβίωση ενός βουλευτή που γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα μείνει εκτός νυμφώνος λόγω εξαέρωσης του κόμματός του, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αποτελεί εξαγορά εφόσον ενταχθεί στα ψηφοδέλτια κόμματος που ώς τα τώρα κατήγγειλε; Δεν έχει συμβεί;

Ποιος δημοσιογράφος θα αποκαλύψει την πηγή του για τέτοιο θέμα (και εδώ υπάρχει ίσως ηθικό πρόβλημα);


Κόντρα στον χρόνο

Φοβούμαι ότι η κ. Κουτζαμάνη, για τους λόγους που προανέφερα, έχει τον χρόνο εναντίον της. Ώς την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (με 180, 175 ή... 75, όπως μας είπε ο σοφός Πάκης Παυλόπουλος) έχουμε τέσσερις μήνες. Χρόνος λιγοστός για διεξοδική έρευνα, αλλά συνάμα και πολύς αν σκεφτούμε πως μόνον το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει ή όχι τις υποψίες. Άρα;

Την Τρίτη είχαμε και τη δήλωση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. και κορυφαίου νομικού Φώτη Κουβέλη ότι «υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και σε συγκεκριμένες επίσης ομάδες συμφερόντων».

Θα ζητηθεί από τον κ. Κουβέλη, όταν προσέλθει να καταθέσει, να εξηγήσει τι εννοεί;

Επιπλέον, τώρα που η Δικαιοσύνη αποφάσισε να παρέμβει στα λεγόμενα πολιτικών προσώπων, ακόμη και αμετροεπών (ή δημοσιογράφων) μήπως θα πάρουν σειρά:
* Η προχτεσινή δήλωση Πάγκαλου: "(...) ξέρετε ότι στη Marfin το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τρεις ανθρώπους (...);"

* Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σ. Βούλτεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει «ένοπλες συνιστώσες» και ότι η εκλογική αλλαγή θα φέρει «τραπεζική κατάρρευση»;

Φαντάζομαι πως ναι, διότι αυτά τα λεχθέντα είναι απείρως πιο σοβαρά από το αν ένας πολιτικάντης θα πάρει κάπου στα Κεϊμάν μερικά εκατομμύρια και το πολύ - πολύ να βρεθεί το όνομά του έπειτα από χρόνια σε ένα usb που θα έχει σφηνώσει στο γραφείο πολιτικού αρχηγού.

Η εξαγορά βουλευτών δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε ότι στη χώρα μας δεν συμβαίνουν τέτοια.

Απλώς, ούτε κάποιοι σημερινοί ή πρώην υπουργοί έδιναν απόδειξη στη Siemens για τα δώρα ή δωράκια που λάμβαναν (βάλ' τε ερωτηματικό στον χρόνο), ούτε τα κόμματα βρήκαν -μολονότι κάνανε τα ταμεία τους... «φύλλο και φτερό»- πολλά εκατομμύρια που σύμφωνα με την προφανώς αναξιόπιστη γερμανική Δικαιοσύνη έλαβαν από γερμανικές εταιρείες. Ούτε έγιναν τέτοια πράγματα το 1965, την περίοδο που την αποκαλούν Αποστασία ακόμη κι οι αποστάτες, το 1980, το 1990!

Μια προσωπική μαρτυρία που αδυνατώ να τεκμηριώσω: βουλευτής της Ένωσης Κέντρου, με σοσιαλιστική προέλευση, στενός φίλος του πατέρα μου, εκβιαζόταν να ψηφίσει για πρωθυπουργό τον Τσιριμώκο τη μέρα που ο ίδιος ο χαρισματικός σοσιαλιστής ηγέτης, κατήγγειλε στη Θεσσαλονίκη, σε ομιλία του στον θερινό κινηματογράφο «Ηλύσια» (στην πλατεία Αριστοτέλους), τους «κατεψυγμένους» υποψήφιους πρωθυπουργούς του παλατιού! Ο βουλευτής κατάφερε να βρει το κουράγιο να τους στείλει στον διάολο και προτίμησε να χάσει το σπίτι του, μένοντας αξιοπρεπής. Πώς να το αποδείξω; Οι παλιοί σοσιαλιστές της Θεσσαλονίκης ξέρουν.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου