Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


πηγή:
Στέλιος Κούλογλου

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί την τρόικα. 


Τα χρειάστηκαν οι τροικανοί χθες. Όσο περνούσε η ώρα και δεν εμφανιζόταν η ελληνική αντιπροσωπεία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο δυνάμωναν ο φόβος και η αγωνία τους: όπως είχαν προαναγγείλει διάφορα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμαζόταν να τους δείξει την πόρτα και καθυστερούσε ακριβώς για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Οι στυγνοί εκπρόσωποι των δανειστών έβγαλαν έναν στεναγμό ανακούφισης όταν έμαθαν ότι η καθυστέρηση δεν αφορούσε το διώξιμο τους από την χώρα και την έναρξη του αντιμνημονιακού αντάρτικου από τον κ. Σαμαρά. Ο πρώτος γύρος της σκληρής διαπραγμάτευσης είχε καθυστερήσει γιατί ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τα πήρε στο κρανίο βλέποντας τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη να καταφθάνει κοτσονάτος για να πάρει μέρος στην συνάντηση, χωρίς να τον καλέσει κανείς. Ο Γκίκας τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος με την σειρά του πήρε τηλέφωνο στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθεί για το καπέλωμα. Ο Βαγγέλης ήταν επίσης έξαλλος και ζήτησε αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Ήταν η σειρά του τελευταίου να παρέμβει σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για την τύχη της χώρας στιγμή. Ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στον Χαρδούβελη και του είπε σε αυστηρό τόνο ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι απαραίτητος στις διαπραγματεύσεις και έπρεπε να κλείσει το θέμα. Του είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να συγκρίνουμε τον Χρύσανθο που γνωρίζει το θέμα με κάποιον άσχετο από το ΠΑΣΟΚ, στιλ Πρωτόπαππα, που μόλις βλέπει τροικανό «τρέμει από τα δύο μέτρα».

Αργότερα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε το επεισόδιο δηλώνοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «είναι ευπρόσδεκτη η παρουσία των συμβούλων του πρωθυπουργού σε μια διαπραγμάτευση. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ». Δεν είναι σαφές αν η δήλωση του ανώνυμου στελέχους του υπουργείου εγκρίθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Το βέβαιο είναι ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ήταν σε άλλο μήκος κύματος καθώς  διέψευσε το επεισόδιο, περίπου ως προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ! Συμπέρασμα: αντί να συγκρουστούν με την τρόικα, είχαν συγκρουστεί μεταξύ τους. Τέτοιες σκηνές, δεν βλέπει κανείς ούτε στον «Χοντρό και τον Λιγνό».

Έτσι κάπως τελείωσε ο πρώτος γύρος των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Η τελευταία ζήτησε και χθες μια σειρά σκληρά μέτρα, αλλά δεν έπαψε ούτε στιγμή να είναι τρομοκρατημένη. Όχι βέβαια από την κατά φαντασία διαπραγμάτευση του Σαμαρά. Αλλά από το γεγονός ότι θα πρέπει να συνομιλεί με μια τόσο παραπαίουσα κυβέρνηση. 
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου