Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

11,5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PALMOS ANALYSIS


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ
4-8/10/2014


ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ


Με  βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, οι έδρες κατανέμονται ως εξής: 

ΣΥΡΙΖΑ:              35,5%         150 
ΝΔ:                      25,0%          71
ΠΟΤΑΜΙ:             7,5%            21
ΠΑΣΟΚ:               6,5%            18
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:     6,0%            17
ΚΚΕ:                    5,0%            14
ΑΝΕΛ:                  3,0%              9

ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑ: 11,5%
Σημείωση: Ο υπολογισμός των εδρών, με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, βασίζεται αφενός στο ποσοστό που λαμβάνει κάθε κόμμα που εισέρχεται στο Κοινοβούλιο (που ξεπερνάει δηλαδή το όριο του 3%), αφετέρου στο συνολικό ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Κοινοβουλίου (που δεν ξεπερνούν δηλαδή το όριο του 3%). 
Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τις έδρες του πρώτου κόμματος και το ποσοστό που χρειάζεται για την επίτευξη της αυτοδυναμίας (151 έδρες), αυτό εξαρτάται τόσο από το ποσοστό του κόμματος αυτού, όσο και από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων εκτός Κοινοβουλίου. Συνεπώς, ανάλογα με το συνολικό ποσοστό των κομμάτων εκτός Κοινοβουλίου, το ποσοστό του πρώτου κόμματος για την επίτευξη της αυτοδυναμίας μπορεί να πέσει στο 35% ή και να ανέβει πάνω από το 40%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ
4-8/10/2014

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
Mε ποσοστό 29,8% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Στη δεύτερη θέση η ΝΔ με 20,4%. Οι αναποφάσιστοι έρχονται... τρίτη δύναμη με ποσοστό 8,8% ενώ το 6,9% των πολιτών επιλέγουν «άλλο κόμμα». Στο 5% βρίσκεται πλέον η Χρυσή Αυγή με το Ποτάμι να την ξεπερνά με ποσοστό 5,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,8% ενώ οι ΑΝΕΛ παίρνουν ποσοστό 2,3%. Στο 1,7% βρίσκεται το ΛΑΟΣ ενώ η ΔΗΜΑΡ παίρνει μόλις 0,4%. Λευκό ή άκυρο ρίχνει το 3,1% των ερωτηθέντων, το 4,2% δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα ψηφίσουν ενώ το 3% λένε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης καθώς το 66% των ερωτηθέντων απαντά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές. Το 23% απαντά ότι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα είναι η ΝΔ. 

πηγή:
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου