Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ


πηγή:
Γράφει ο Φελίξ

Είσαι μια Περιστέρη που πετά στον ουρανό.


Ο τάφος στην Αμφίπολη δεν είναι του Αλέξανδρου. Δεν είναι ούτε της γοργόνας της αδερφής του. Είναι κάποιου Μακεδόνα στρατηγού όπως ομολόγησε η κυρία Περιστέρη στην Ανατροπή του Πρετεντέρη ανατρέποντας τις προσδοκίες.

Τα ευρήματα της Αμφίπολης είναι χωρίς αμφιβολία σημαντικά. Μόνο που η κυρία Περιστέρη έκανε αρκετά λάθη, εκτός από το σημαντικό να αφήσει την μεταφορά των επιστημονικών πληροφοριών και κυρίως των εντυπώσεων, στην Άννα Παναγιωταρέα. Η κυρία Περιστέρη κινδυνεύει ενώ έχει κάνει μια αρκετά σοβαρή ανακάλυψη να εισπράξει ειρωνία και καγχασμούς εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών που καλλιέργησε.

Συνοπτικά τα λάθη της είναι τα εξής:
Γοητεύτηκε περισσότερο με τους προβολείς που έπεσαν πάνω της παρά με την ανακάλυψη. Δέχθηκε να παίξει το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης και της μιντιακής υπερβολής αντί να μείνει στα αυστηρά επιστημονικά δεδομένα.

Απέκλεισε την επιστημονική κοινότητα και τους συναδέλφους της από την ανασκαφή και προτίμησε να προωθεί σχεδιαγράμματα και 3D "επιτυχίες" του Υπουργείου Πολιτισμού. Αντιμετώπισε εχθρικά τις απόψεις των αρχαιολόγων που από νωρίς έλεγαν πως δεν είναι ο τάφος του Αλέξανδρου.

Δίχασε την επιστημονική κοινότητα όχι λόγω των προβληματισμών που δημιουργούσαν τα ευρήματα αλλά με τις επιλογές της που ανακάλυπταν εσωτερικούς εχθρούς και κακόβουλους συναδέλφους. Και τέλος επέτρεψε στην Παναγιωταρέα να τραβάει σέλφι με τις Καρυάτιδες μόνο και μόνο επειδή αυτές δεν μπορούσαν να μιλήσουν. Η κυρία Περιστέρη, μάλλον αναγκάζεται να προσγειωθεί ξεπουπουλιασμένη.
 
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου