Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:ΤΟ CD ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟ

ΤΟ CD ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Καλοκαίρι του 2012, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών: 
- «Κύριε Παπακωνσταντίνου, ήρθε ένας διπλωματικός σάκος από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας».
- «Α, θα είναι το γιδοτύρι Βουργουνδίας, που είχα ζητήσει να μου στείλει η Κριστίν».
- «Δεν είναι γιδοτύρι, κ. υπουργέ, είναι cd, dvd ή κάτι τέτοιο».
- «Ώπα της, θα έχει τίποτα τζιβιτζιλίκια του Στρος Καν από κρυφές κάμερες σε ξενοδοχείο, ρίχτο επειγόντως στο λάπτοπ να γουστάρουμε!» (το ρίχνουν στο λάπτοπ).
- «Κύριε υπουργέ, εδώ δεν έχει, όχι Στρος Καν, ούτε καν, καν-καν. Κάτι ονόματα βλέπω και κάτι αριθμούς»
 - «Τι ανωμαλίες είναι αυτές; Καλά, γράψε το σε ένα στικάκι κι άμα φύγω από το υπουργείο, θα το αφήσω στον Διώτη που είναι και μερακλής».
Μερικούς μήνες αργότερα, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.  Διώτης λαμβάνει φάκελο που γράφει απ' έξω «Λίστα Λαγκάρντ». Ανοίγει τον φάκελο, βρίσκει ένα στικάκι, το ρίχνει στο λάπτοπ και αρχίζει να κραυγάζει έντρομος: 
- «Έλα Χριστέ και Κύριε! Ονόματα Εβραίων, με κάτι περίεργους αριθμούς από δίπλα! Τι είναι αυτά, Καμπάλα, Σολομωνική, τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών; Κάποιοι έχουνε βάλει στο μάτι την ελληνορθοδοξία. Κάτσε να το στείλω στον υπουργό μας τον Βαγγέλη, που είναι και άνθρωπος της Εκκλησίας».
Την επόμενη μέρα, ο Ευ. Βενιζέλος λαμβάνει φάκελο που γράφει απέξω «Λίστα με Οβραίους», τον ανοίγει και βρίσκει μέσα ένα στικάκι.
- «Αμάν αυτός ο Διώτης, όλο καταθλιπτικές ταινίες του Σπίλμπεργκ μού στέλνει. Χάθηκε ένας Ψάλτης, ένας Λεζές, ένας Βούρος; Δε βαριέσαι, θα την πάρω την ταινία στο σπίτι να τη δω με την ησυχία μου». Παίρνει ο υπουργός το στικάκι στο σπίτι, το βάζει στο συρτάρι, το βρίσκει η σύζυγός του, το ρίχνει στο λάπτοπ, γράφει τα καινούργια επεισόδια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, μπλέκονται οι Εβραίοι με τον σουλτάνο, γίνεται τουρκοϊσραηλινή σύρραξη και πάνω στην αναμπουμπούλα μπουκάρουμε και παίρνουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά.
Και το πρωτότυπο cd της Λαγκάρντ τι απέγινε; Την ημέρα που έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Παπακωνσταντίνου στον Βενιζέλο, είχανε κάνει το cd σουβέρ για το ποτήρι του νέου υπουργού, το είδε ο αενάως πεινασμένος  Ευάγγελος, το πέρασε για χαλβαδόπιτα τυλιγμένη σε ασημόχαρτο και το τραγάνισε εν ριπή οφθαλμού. Και καλά, κ. Παπακωνσταντίνου, αφού χάσατε το cd, γιατί δεν δώσατε στον διάδοχό σας έστω ένα στικάκι; Εγώ παρέλαβα cd, δεν θα παραδώσω στικάκι!
                                                                           ΑΥΓΗ 26/10/2012
========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου