Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ


Καταπλέουν, έρχονται, επέρχονται, επιπίπτουν επί δικαίους - και όχι φυσικά επί αδίκους. Για τα νέα μέτρα ο λόγος, με άγνωστο ακόμα αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ - η κυβέρνηση μιλάει για 11,9, είναι βέβαιο όμως ότι θα είναι πολύ περισσότερα-, αλλά απολύτως γνωστές και αναμενόμενες πηγές άντλησής τους. Και ακόμα γνωστότερες και αναμενόμενες επιπτώσεις όχι μόνο στην κατολίσθηση της οικονομίας και της χώρας, αλλά και στη ραγδαία κατακρήμνιση της αξιοπιστίας των κομμάτων που συγκυβερνούν και συναποφασίζουν.
Διότι, έχουμε και λέμε: Πρώτον, άλλα, εντελώς άλλα όμως, υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό για να πάρουν την ψήφο του. Είναι βαρετό να τα θυμίζει κανείς, αλλά από την άλλη δεν γίνεται ούτε να ξεχαστούν ούτε να τους συγχωρεθούν. Ο Σαμαράς είχε ευαγγέλιο τα ισοδύναμα και την επαναδιαπραγμάτευση, ο Βενιζέλος τα ισοδύναμα και την τροποποίηση και ο Κουβέλης τα ισοδύναμα και την απαγκίστρωση. Τελικώς έριξαν όλοι μαζί στον καλό το μύλο που όλα τα αλέθει εκατομμύρια ψήφους κατά του Μνημονίου, για να βγάλουν ένα πακέτο-έκτρωμα. Αυτό που λίγο - πολύ ξέρουμε.
Δεύτερον, έκαναν φύλλο φτερό και το δικό τους κυβερνητικό και δεσμευτικό, υποτίθεται, πρόγραμμα. Λίθον επί λίθου δεν άφησαν από τις δεσμεύσεις της τρικομματικής, με βάση τις οποίες πήραν ψήφο εμπιστοσύνης. Ποιος κόκκινες γραμμές και ποια πράσινα άλογα - στο τέλος εξαναγκάστηκαν να το ομολογήσουν δημοσίως ότι κι αυτές οι δεσμεύσεις ήταν για το θεαθήναι. Δυστυχώς η εξελισσόμενη πραγματικότητα μας υποχρέωσε να παρεκκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα μας, ανακοίνωσε θλιμμένος όπως πάντα ο Φώτης Κουβέλης. Στην κουρελαρία των προεκλογικών δεσμεύσεων προστέθηκε έτσι και το κυβερνητικό πρόγραμμα.
Τρίτον, στη γενική απάτη που στοιχειοθετεί αυτή η απόσταση -τι απόσταση δηλαδή, για χάος πρόκειται- μεταξύ λόγων και έργων, δεσμεύσεων και πράξης, ήρθε να προστεθεί και το καλαμπούρι του διαγωνισμού ποιος είναι πιο τρυφερός με τους αδύναμους και πιο ευαίσθητος με την πληγωμένη κοινωνία. Ο ένας διεκδικεί την τιμή ότι έσωσε τα δώρα των αγροτών, ο άλλος ότι διαφύλαξε τα επιδόματα των αναπήρων, διάφοροι βουλευτές διαφωνούν δημοσίως με διάφορα θραύσματα του πακέτου. Εν γένει στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί μια ωραία ατμόσφαιρα, μέχρι να φτάσει η ώρα να πουν το μεγάλο ναι. Ναι σε όλα μάλιστα - τελεία και παύλα.
Τώρα στην απάτη ετοιμάζονται να προσθέσουν τον εκβιασμό - άμα αρχίσει κανείς να δρα πολιτικά με όρους ποινικούς, δεν σταματάει πουθενά. Εκατό μέτρα σε ένα άρθρο, και ή τα δέχεται κανείς όλα ως έχουν, ή παίρνει τον δρόμο της αποστασίας, της ανατροπής της κυβέρνησης, της εθνικής μειοδοσίας σε κρίσιμες ώρα και μπλα-μπλα-μπλα. Τους δικούς τους βουλευτές ετοιμάζονται να εκβιάσουν, αν δεν το καταλάβατε. Να τους υποχρεώσουν να αφήσουν τη συνείδησή τους έξω από την αίθουσα της Βουλής και να ψηφίσουν με βάση τη συνείδηση του Τόμσεν. Εκεί έχουμε φτάσει εν ονόματι της αξιοπιστίας.
Επιβολή μιας πολιτικής κατεδάφισης με μέσα κατεδάφισης - περί αυτού πρόκειται. Σκίζονται για την τιμή του πολιτικού συστήματος, αλλά επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την πολιτική απατεωνιά και τον κοινοβουλευτικό εκβιασμό. Σκίζονται για τον ρόλο της Βουλής και τη μετατρέπουν σε οίκο επιβολής τετελεσμένων. Σκίζονται για τη δημοκρατία και τη μετατρέπουν σε μηχανισμό κυριαρχίας των δανειστών. Σκίζονται για την αξιοπιστία της Ελλάδας και δεν τους περνάει από το νου ότι η αξιοπιστία μιας χώρας όλο και έχει κάποια σχέση με την αξιοπιστία εκείνων που την κυβερνούν. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ιπτάμενος στο εσωτερικό και τζέντλεμαν στο εξωτερικό.
Κατόπιν όλων τούτων, παραμένει ένα ερώτημα: Εντάξει, ας πούμε ότι το ψήφισαν το πακέτο τους. Χωρίς κανενός είδους λαϊκή συναίνεση και κόντρα στην εκλογικά εκφρασμένη λαϊκή βούληση. Χωρίς να κρατούν ούτε τους κοινοβουλευτικούς τύπους - άσε την ουσία. Χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους για τις λαϊκές αντιδράσεις, όπως η τελευταία απεργία. Πώς στο Θεό τους φαντάζονται ότι θα το εφαρμόσουν; Πώς περιμένουν να αποδώσουν τα μέτρα τους; Και τι καλό μπορεί να προκύψει από ένα πλήρως αναξιόπιστο εξαιτίας τους πολιτικό σύστημα με την κοινωνία απέναντί του - απελπισμένη, οργισμένη και απρόβλεπτη;
Ας ετοιμάζονται ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας - αυτό είναι το μόνο φως στο τούνελ που μας έχουν χώσει…
========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου