Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ: ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γράφει: Ο Προβοκάτορας ο Είρων
Τι είναι αριστερά; Μην είναι οι κοινωνικοί αγώνες, μην είναι ο Μαρξ κι ο Έγκελς; Μην είναι η πάλη για ισότητα, για αξιοπρέπεια; Μην είναι οι εξορίες στα Μακρονήσια, στον Αη Στράτη και αλλού; Μην είναι τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ; Αυτά κι άλλα πολλά θα ήταν η αριστερά  αλλά όταν αυτή γίνεται κυβερνώσα ξεφτιλίζει και το κόκκινο χρώμα της. 
Γίνεται περικοπές μισθών και συντάξεων μετατρέπεται σε ιδιωτική υγεία και παιδεία γιατί προέχει η «σωτηρία» της χώρας και το ξεπούλημα της στους διεθνείς νταβατζήδες. Τιμωρεί όσους φωνάζουν εναντίον της και συνδιαλέγεται με την σκληρή νεοφιλελεύθερη παρέα και τους δοσίλογους για το καλό των αριστερών. Αυτά κι άλλα πολλά ιδεώδη αγωνιστικά μας διδάσκει ο Φι-Φι-Κος (μην ψάχνετε αποκρυπτογράφηση. Τα αρχικά του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ είναι: Φώτης – Φανούρης – Κουβέλης). Αποσχίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν το σύστημα πίστευε ότι έτσι θα σταματούσε την όποια εκλογική άνοδό του, έγινε δοχείο για να μαζέψει αυτός τους δυσαρεστημένους Πασόκους, προέβαλε λόγο αντιμνημονιακό για να παγιδέψει όσους αντιστεκόντουσαν στην τρόικα και τα μέτρα της μέχρι τις εκλογές. Τότε άρχισε να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. 
Ασχολήθηκε μόνο με την αριστερά. Κατακεραύνωνε τα κόμματα της αριστεράς και έγινε ένας πρώτης τάξεως προπαγανδιστής του μνημονίου (για το καλό της χώρας). Μετά τις εκλογές έτρεξε να πάρει μέρος στην κυβέρνηση των δοσίλογων. Κανείς δεν μπόρεσε να το καταλάβει αυτό, όταν τα «κουκιά» των άλλων δύο έβγαιναν για το σχηματισμό κυβέρνησης. 
Έτσι στο μυαλό γεννώνται χιλιάδες σκέψεις με κυρίαρχη το ερώτημα. Πόσα και γιατί χρωστάει στο σύστημα ο Φι-Φι-Κος και τα ξεπληρώνει έτσι; Δεν σκέφτηκε ούτε την υστεροφημία του. Πέταξε χρόνια πορείας (έστω και νηφάλιας) στο χώρο της αριστεράς. Και βέβαια πλαισιώθηκε από πλειάδα «αστέρων» που φλερτάρουν ανοιχτά με τον νεοφιλελευθερισμό. Όταν ακούς τον Μαργαρίτη τύφλα νάχει ο Γιακουμάτος κι η Παπακώστα ωχριά μπροστά στη Γιανακάκη. Όσο για τους Πασοκολεβέντες που βρήκαν στέγη στου Φι-Φι-Κου τι να πει κανείς. Κε Οικονόμου εσείς που διαχωρίσατε από νωρίς τη θέση σας στο μνημόνιο ως βουλευτής του Πασόκ και οι Έλληνες σας τοποθετήσαμε ψηλά τώρα τι άλλαξε; Τα μνημόνια και τα επαχθή μέτρα που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ είναι πιο ευκολοχώνευτα; 
Δεν είδα ούτε άκουσα να αντιδράτε σε κάτι και κάπου. Κε Μανιτάκη εσείς, άξιος συνταγματολόγος, που έχετε ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά για απολύσεις και εφεδρείες στο Δημόσιο, τι θα κάνετε τώρα; Θα εφαρμόσετε τις εντολές της Τρόικας ή θα παραιτηθείτε υπερασπιζόμενος την επιστημονική σας άποψη; Κι εσείς Κε Ρουπακιώτη; Εργατολόγος με περγαμηνές (μόνο η αναφορά του ονόματός σας στα εργατικά σωματεία έφερνε αισιοδοξία για νικηφόρα αποτελέσματα σε εργατικές διενέξεις), πρόεδρος του ΔΣΑ επιτυχημένος πως ψηφίζετε στο Υπουργικό Συμβούλιο την εξόντωση του λαού; 
Αλλά πέρα από τα επιφανή στελέχη – συνεργάτες το τι έχει μαζευτεί στη ΔΗΜΑΡ δεν περιγράφεται.  Πόσο αριστερή συμπεριφορά είναι όσα καταμαρτυρούνται για την υφυπουργό Υγείας Κα Σκοπούλη; Ακόμη κι αν υπάρχει ίχνος αλήθειας (αυτά τα περί ευθέων αναθέσεων και χρηματισμό του έργου του συζύγου της από Φαρμακευτικές εταιρίες ) κυρ Φι-Φι-Κο  μου δεν θα έπρεπε να έχεις ζητήσει την αντικατάστασή της; Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να το δείχνει. Η αριστερά στη φιλοσοφία της μάχεται κατά της λαμογιάς, αν και κάμποσα λαμόγια προσπαθούν να ορθοποδήσουν στο χώρο της. Τι να πω για την αριστερή σας ευαισθησία, όταν το καλοκαίρι έβγαινε εκείνο το ακατονόμαστο, ο εκπρόσωπος τύπου ντε, να πυροβολήσει την αθλήτρια για τα ρατσιστικά της σχόλια στο Twitter, και δεν καταλάβαινε ο περιγέλαστος ότι αντί να βρυχάται ότι με δική σας πρωτοβουλία άνοιξε το θέμα θα έπρεπε να σιωπά όταν η ηγεσία του κόμματος όχι μόνο κάλυψε, αλλά φρόντισε και να εκλεγεί βουλευτίνα η Ρεπούση, η οποία με το βιβλίο της παραποίησε την ιστορία με το συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης, προσβάλλοντας όλους αυτούς που ακόμα και σήμερα πενθούν τις χαμένες πατρίδες και δεν έχουν στραγγίξει στα μάτια τους τα δάκρυα για το πένθος των δικών τους ανθρώπων που τους είδαν να σφαγιάζονται μπροστά τους. (Ευτυχώς τότε δεν είχαμε champion league γιατί θα μπορούσε να εμπλέξει και τους χουλιγκάνους της φιλοξενούμενης ομάδας). Αλλά μια και αναφέρθηκα στον εκπρόσωπο τύπου (το παιδί φαίνεται πάει για μεγάλα πράγματα) άντε βρε η ώρα η καλή και στα δικά μας οι λεύτεροι. Αφού γνώρισες την κόρη του Μπακογιάννη και σε παρουσίασε και στον παππού, ο οποίος όπως μαθαίνω σε ενέκρινε και πρόεδρος στη ΝΔ τώρα. Αφού απ’ το Πασόκ δεν πήρατε τα αναμενόμενα, ίσως τσιμπήσετε το κάτι τις απ’ τη ΝΔ τώρα που αρχίζουν κι εκεί τα πανηγύρια. ΔΗΜΑΡ είπατε ότι σημαίνει δημοκρατική αριστερά. Τι πλεονασμός είναι αυτός; Η αριστερά προϋποθέτει ότι είναι δημοκρατική. Θέλει να το λέει μόνον όποιος έχει αμφιβολίες ότι είναι αριστερός. ΔΗΜΑΡ κανονικά σημαίνει «Δεν  ΉΜουν ΑΡιστερός). Και αλλάξτε τίτλο. Γιατί το σύστημα ούτως ή αλλιώς το βοηθάτε. Όμως επειδή ο κόσμος έχει ξυπνήσει δεν μπορείτε λόγω της συμπεριφοράς σας να σπιλώνετε την αριστερά. Είναι προσβολή για όλους τους αριστερούς να χρησιμοποιείτε αυτή την λέξη στον τίτλο σας. Ούτως ή αλλιώς νεοφιλελεύθεροι του κερατά είσαστε κι αυτό δεν καμουφλάρεται πίσω από επικοινωνιακά παιχνίδια που κάνει μπρός στις τηλεοπτικές κάμερες ο κυρ Φι-Φι-Κος. Το κόκκινο χρώμα δεν σας πάει. Μέχρι και οι κόκκινες γραμμές που είχατε χαράξει ξεθώριασαν. Η μόνη κόκκινη γραμμή που έχει μείνει είναι μη φύγει ο κυρ Φι-Φι-Κος από την κυβέρνηση. Βρέστε άλλον τίτλο που θα σας εκφράζει και μη μας σπιλώνετε άλλο. Εμείς οι αριστεροί έχουμε μάθει να ξεμπροστιάζουμε τους ρουφιάνους και να παλεύουμε στα δύσκολα.
ΥΓ. Έμαθα ότι νοικιάζετε τη Μακρόνησο. Τι σημαίνει; Όταν μας συλλάβετε και μας στείλετε εκεί τι θα πληρώσουμε; Μόνο το all inclusive ή και τους δήμιους που θα μας φυλάνε;
                                         ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ
========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

1 σχόλιο:

  1. Το Δημοκρατική είναι ο περιορισμός του Αριστερά. Η παρατήρηση σας είναι εύστοχη. Η Αριστερά δεν έχει ανάγκη δημοκρατικού προσδιορισμού. Αλλά η συγκεκριμένη παράταξη έχει ανάγκη δημοκρατικού περιορισμού της προς τα αριστερά.Μπορεί να φθάνει τόσο αριστερά, ως εκεί που επιτρέπει η διακυβέρνηση της χώρας σε καθεστώς δημοκρατίας. Η διακυβέρνηση δεν είναι αστείο πράγμα, και φαίνεται ότι κι ο Αλ Τσιπρας το χει καταλάβει και ρίχνει νερό στον οίνο του μέχρι να του κάτσει κι αυτού και της αξιολογότατης παρέας του, για την οποία φυσικά θα πρέπει να αφιερώσετε δεκάδες στήλες σχολίων αν θέλετε να είστε δίκαιος με τα κόμματα της "δημοκρατικής" αριστεράς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή