Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ


«Μα για ποιον δουλεύει, επιτέλους, η τρόικα;», αναρωτιέται κάθε βράδυ από το δελτίο του Μega ο Ιωάννης Βαπτιστής Πρετεντέρης. Θα σας απαντήσουμε εμείς, κύριε Γιάννη μας, αλλά φορέστε πρώτα την ειδική στολή σας, διότι θα πέσετε από τη στρατόσφαιρα, σαν τον Αυστριακό αλεξιπτωτιστή. Η τρόικα, κύριε Γιάννη μας, αλλά και οι τρεις θλιβεροί υπαλληλίσκοι της που μας κυβερνάνε, δουλεύουν για τις τράπεζες κι αν δεν πιστεύετε εμάς, πιστέψτε τα γεγονότα.
Από τις εκλογές μέχρι σήμερα, η Πειραιώς έχει πάρει την Αγροτική και τη Γενική, η Alpha την Εμπορική, η Εθνική τη Eurobank, η Eurobank το Golden Hall και οι δύο μαζί πιθανότατα το ΤΤ. Και επειδή οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις γίνονται για να μειωθεί το κόστος εργασίας, θα περικοπούν δραστικά οι αποζημιώσεις για όσους παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ, διάταξη σχεδόν φωτογραφική για τους υπό απόλυση τραπεζοϋπαλλήλους. Πρόκειται για δωράκι δεκάδων εκατομμυρίων, τα οποία θα προστεθούν στα 550 που θα έπρεπε να επιστραφούν από τα δισ. που είχαν πάρει το 2008 και τελικά θα πληρωθούν από το Δημόσιο και από τους πολίτες και σε τουλάχιστον άλλα τόσα που θα εξοικονομήσουν σε βάθος ολίγων ετών από τη μείωση κατά 7% στα κέρδη των Α.Ε. Υπενθυμίζουμε, τέλος, σε όσους το ξέχασαν, ότι από τη δόση των 31,5 δισ., που θα την πληρώσουμε με το αίμα μας, τα 24 θα πάνε στις τράπεζες.
Κι όλα αυτά μοιάζουν με πάπιες που πλατσουρίζουν σε ειδυλλιακές λιμνούλες, αν συγκριθούν με την υπό εκκόλαψη επαναφορά των πλειστηριασμών, που θα οδηγήσει στην άμεση κατάσχεση δεκάδων χιλιάδων σπιτιών τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτες κατοικίες. Να με θυμηθείτε: Αν οι τρεις θλιβεροί υπαλληλίσκοι τολμήσουν να επαναφέρουν τους πλειστηριασμούς, δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούνε.
Σας πικράναμε, κύριε Γιάννη μας, και θα σας πικράνουμε ακόμη περισσότερο, όταν σας πληροφορήσουμε ότι για τις τράπεζες δουλεύουν και το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., που χρωστάνε 240 εκ. στην ΑΤΕ, δηλαδή στον κ. Σάλλα. Και για να πιείτε και την τελευταία σταγόνα του ποτηρίου, σας λέμε ευθαρσώς ότι για τις τράπεζες δουλεύετε κι εσείς, δηλαδή οι όμιλοι των ΜΜΕ, που χρωστάνε περί το 1 δισ. και που όταν ακούνε κάποιον να λέει κακιά λέξη για το τραπεζικό σύστημα, αντιδρούν όπως αντιδρούν οι μουσουλμάνοι όταν ακούνε κακιές λέξεις για τον Μωάμεθ.
Δεν πειράζει, κύριε Γιάννη μας, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.
Γιώργος Πρετεντέρης

========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου