Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:Η ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ


Η ΔΗΜ.ΑΡ. περνάει τις μέρες αυτές ένα πραγματικό δράμα -είναι να τη λυπάσαι. Από τη μια μεριά, ο Φώτης Κουβέλης εξακολουθεί να είναι θυμωμένος και τα όργανα του κόμματος μετέτρεψαν το εύλογο συναίσθημα του προέδρου σε σκληρή απόφαση: Δεν συναινούν σε καμιά αλλαγή στα εργασιακά, έστω και κάπως πειραγμένα μετά από της νύχτας τα καμώματα Στουρνάρα - τρόικας. Και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται επ’ ουδενί να τα ψηφίσουν.
Καλά και άγια ως εδώ. Αλλά το μπέρδεμα τους αρχίζει από τη στιγμή που ο Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να φέρει όλο το πακέτο -μαζί και το εργασιακό ξήλωμα- σε νομοσχέδιο ενός άρθρου. Take or leave it κατάσταση δηλαδή. Διότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θέλει να ψηφίσει τα άλλα, τα κατ’ αυτήν αναγκαία -περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα και λοιπά γνωστά και τρομερά. Το αισθάνεται ως εθνική ανάγκη, πώς το λένε. Ως υποχρέωση της κυβερνώσας Αριστεράς. Πώς όμως να τα ψηφίσει αν πάνε πακέτο με τα άλλα; Αυτή είναι η πρώτη πράξη του δράματός της.

Η δεύτερη πράξη είναι ότι επί της ουσίας νομοσχέδιο ενός άρθρου ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν καταψηφιστεί πάει να βρει τον Παπανδρέου ο Σαμαράς και τον Παπουτσή ο Δένδιας. Η ΔΗΜ.ΑΡ., όμως δεν στηρίζει μεν τα εργασιακά, στηρίζει όμως όχι μόνο όλα τα υπόλοιπα, αλλά και την κυβέρνηση -και την στηρίζει με όλη την έντιμη αριστερή ψυχή της. Τι θα κάνει λοιπόν; Θα ρίξει όσο εξαρτάται από αυτή την κυβέρνηση, εν ονόματι κάποιων εργασιακών δικαιωμάτων, ή θα ρίξει τα εργασιακά δικαιώματα εν ονόματι της κυβέρνησης;
Ως ΔΗΜ.ΑΡ. και μάλιστα σε δραματική θέση, λογικό είναι να αναζητά μια τρίτη λύση. Βολική. Να κοπεί το σχετικό πακέτο στα δυο και να έρθουν δυο άρθρα στη Βουλή. Ένα για να το καταψηφίσει και ένα για να το ψηφίσει. Και ψηφίζοντας το δεύτερο να εκφράσει και τη στήριξή της στην κυβέρνηση Σαμαρά, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει και το πρώτο που καταψήφισε. Εδώ όπως καταλαβαίνετε το δράμα δίνει τη θέση του στην κωμωδία: Ακόμα και στο κωμειδύλλιο μπορεί να πει κανείς, αν ασχοληθεί σοβαρά με το θεατρικό μέρος της υπόθεσης.
Χρειάζεται οπωσδήποτε τη συνδρομή κάποιων ειδικών στην παρούσα συγκυρία η ΔΗΜ.ΑΡ. Κατά προτίμηση ψυχιάτρων...

========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου