Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κ.ΚΑΝΑΒΟΥΡΗΣ:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΙΖΑ


Αν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να ανατριχιάσεις από τρόμο και οργή βλέποντας τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθησαν Έλληνες πολίτες λίγα μόλις μέτρα από το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, τότε η σήψη σ' αυτή τη χώρα έχει προχωρήσει πολύ βαθιά!
Αν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή αντιεξουσιαστής ή οποιοδήποτε άλλο "παρείσακτο" είδος στη "δημοκρατία" τους για να εξοργισθείς από τις νομιμοποιητικές αιτιάσεις της καταστολικής κτηνωδίας στις οποίες επιδόθηκε αυτός ο Δένδιας, τότε κάτι βαθύτατα και γι' αυτό επικίνδυνα σάπιο έχει εγκατασταθεί στην αγλαϊσμένη χώρα μας.
Αν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο παρεμφερές "υποκείμενο" για να ανατριχιάσεις βλέποντας έναν πάνστολο και πάνοπλο συμμορίτη των ΜΑΤ να χρησιμοποιεί την τεχνική των ναζί επί Κατοχής, κρατώντας μια γυμνή (με την έννοια της εντελώς απροστάτευτης ύπαρξης) κοπελίτσα δίκην ανθρώπινης ασπίδας προστασίας του, τότε, ναι, το δηλητήριο του φασισμού κυλάει στις φλέβες της δημοκρατίας. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος αλήτης έχει γραμμένη στην πλάτη του τη λέξη "Killer", φονιάς.
Αν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι παρεμφερές (και προφανώς δεν περιλαμβάνω τη ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία λογικώς εχόντων των πραγμάτων θα έπρεπε να έχει απομείνει μόνο με τα μέλη της ηγετικής της ομάδας, του ήρωα Ψαριανού συμπεριλαμβανομένου), αν επαναλαμβάνω χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να ανατριχιάσεις με τα διάσημα της παρακρατικής ΜΑΒΗ, τα οποία υπερηφάνως επωμίζεται ο αλήτης με το βαρύ ραβδί, ο οποίος πληρώνεται από το ελληνικό κράτος, έχοντας συλλάβει έναν γιατρό, εχθρό του λαού, τότε το πολίτευμα παραπαίει επικίνδυνα στο όριο της κατάργησής του. Αν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια παραφυάδα του κακού για να εξοργισθείς όταν, μόνοι αυτοί, εισαγγελείς και ανακριτές θεωρούν αξιόπιστους μάρτυρες τους μασκοφόρους της καταστολής, τους χαφιέδες και τους πληρωμένους (πάντοτε από την Ελληνική Δημοκρατία) προβοκάτορες και στέλνουν αθώα παιδιά είτε στη φυλακή προφυλακίζοντάς τα είτε στα δικαστήρια με βαρύτατες κατηγορίες, ακολουθώντας -αυτοί οι ανεξάρτητοι- τις πολιτικές επιλογές των πατρόνων τους (και όχι των προϊσταμένων τους), αν για όλο αυτό το όργιο κατάλυσης κάθε ψυχικής, νοητικής και αισθηματικής συνάφειας της δημοκρατίας, χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να το συνειδητοποιήσεις και να το πολεμήσεις, τότε έχεις κιόλας εθιστεί στην αποφορά της σάπιας σκέψης, της σάπιας πράξης, της σάπιας σιωπής και η δημοκρατία κακοφορμίζει με άλματα μεγαλύτερα κι από τα λογικά χάσματα που φέρνουν τον φασισμό μέσα στα σπίτια μας.
Αν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να εκμανείς βλέποντας όλους αυτούς τους Καραγκιόζηδες να πανηγυρίζουν και να θεωρούν νίκη κάθε καινούργιο στρίψιμο της βίδας στη μέγγενη που πνίγει τον ελληνικό λαό, μαζί με το παρελθόν του και γι' αυτό μαζί με το μέλλον, τότε ας μην ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Ας κοιτάξουμε να προλάβουμε τα χείριστα γιατί τα χειρότερα είναι κιόλας εδώ.
Μάλλον όμως είναι λάθος να μιλάμε για Καραγκιόζηδες και μάλλον θα μας έκανε μήνυση ο Καραγκιόζης που τον συσχετίζουμε μ' αυτά τα αισχρότατα και ασύστατα και ανυπόλυπτα υποκείμενα (ανδράρια και γύναια), μ' αυτά τα τομάρια, τα νεκρά τομάρια τα κυνηγημένα και πυροβολημένα από την εξουσία που υπηρέτησαν, τα νεκρά τομάρια τα στρωμένα στα πόδια της κάθε καλλιπάρειας καλισφύρου και καλλιπύγου Μέρκελ. Μήνυση που λες θα μας έκανε ο Καραγκιόζης αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο και όχι σκιά ενός θεάτρου των σκιών. Αλλά και πάλι γιατί να μας μηνύσει; Μήπως κι όλοι αυτοί είναι υπαρκτά πρόσωπα; Μήπως κι αυτοί δεν είναι μέλη ενός φρικτού θιάσου των σκιών, σκιές όμως φτιαγμένες όχι από φως αλλά από τα μέσα κι από τα έξω τους σκοτάδι; Σκιές είναι που υποχρεώνονται, οικεία βουλήσει εθελοδουλείας μάλιστα, να εφευρίσκουν καθημερινά τον εαυτό τους. Τον εαυτό τους, για να συνεννοούμεθα, γιατί περί προσώπου, ούτε λόγος να γίνεται. Οπότε καθημερινά πρέπει να εφευρίσκουν τη σκιώδη πραγματικότητα που τους επιτρέπει να ζήσουν, καταβροχθίζοντας την πίκρα των άλλων, καταβροχθίζοντας την απελπισία των άλλων, καταβροχθίζοντας την πολύπλαγκτη αιμοδοσία των άλλων, προς την ίδια τη ζωή, καταβροχθίζοντας την πραγματική πραγματικότητα μέσα στο είδωλο της τηλοψίας της που όλα τα χωράει, όλα τα χωνεύει και όλα τα ξερνάει μέσα στο φοβικό χάος του καθενός. Κι αλίμονό μας να χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να το δεις.
Αλίμονό μας αν χρειάζεται η ένταξη στο συγκεκριμένο -και μόνο αυτή- για να αντιληφθείς το αυτόδηλο, το πασιφανές αυτονόητο: Ότι η δημοκρατία βαρύτατα κινδυνεύει. Ότι η ζωή μας, πραγματικά και συμβολικά, κινδυνεύει. Ότι ο αστυνομικός συμμοριτισμός είναι απλώς ο ένστολος βραχίονας της καθεστωτικής δημοσιολογίας (είτε από χυδαία υποκείμενα της κυβερνοπραξίας, -είτε από αισχρά πληρωμένους -όχι αναγκαστικά σε χρήμα- διανοούμενους αβαθείς και τυχαίους και γι' αυτό εύκολης χρήσεως, είτε από εκλεκτά μέλη της χειραγωγικής δημοσιογραφίας), για τη δημιουργία υποκυπτικού κλίματος μέσα στην κοινωνία.
Με άλλα λόγια, θέλω να πω ότι οι συμμορίες που υπερασπίζεται ο Δένδιας είναι το πολιτικό ισοδύναμο της ασυδοσίας του καθεστώτος και η βαριά προσπάθεια να νεκρωθεί η αισθητική της πρόσληψής του. Δεν χρειάζεται να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να το καταλάβεις.
========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου