Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Hannibal ante portas-(29/4/2010)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 29/4/2010


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ

  «Η δανειοδότηση θα γίνει με τους δικούς μας όρους, η ΕΕ έχει υποβοηθητικό ρόλο.  Στο ΔΝΤ συμμετέχει η
Ελλάδα και όχι η ΕΕ»: Ντομινίκ Στρός Καν, πρόεδρος του ΔΝΤ, με ύφος επικυρίαρχου και σοσιαλιστής, παρακαλώ, για να μην ξεχνιόμαστε. Ο Αννίβας προ των πυλών. Δεν ήρθε, τον έφεραν. Χαίρονται γνωρίζοντας ότι,  από τα λεφτά που θα μας  δανείσουν μέσα σε τρία χρόνια από την τραυματισμένη και ημιθανή Ελλάδα, θα
κερδίσουν 2,5 δις Euro. Τα δάνεια δεν είναι δώρα και συνοδεύονται πάντα με σκληρούς όρους .Το ΔΝΤ λειτουργεί πια ως οιονεί κυβέρνηση . Η παρέμβασή του δεν περιορίζεται στην οικονομία,  αλλά χτυπάει το ίδιο το πολιτικό  σύστημα. Δεν είναι μακριά η εποχή που θα ανακρίνει υπουργούς, θα καταρτίζει προσχέδια νόμων, θα νομοθετεί απολύσεις και μειώσεις μισθών.
Θα ζήσουμε μια δεύτερη μεταπολίτευση σαφώς πιο βίαιη και ρυθμιζόμενη από τρίτους. Το παράξενο είναι ότι οι ισχυροί της ΕΕ έβαλαν μπροστά το ΔΝΤ να κάνει την βρώμικη δουλειά. Το ίδιο έκαναν σε μια σειρά από χώρες – μέλη ΕΕ - όπως στη  Ρουμανία, στην Ουγγαρία, και στη Λετονία: Τις κατάστρεψαν όλες. Τώρα κάνουν το ίδιο σε μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, την Ελλάδα. Αυτά για να ξέρουμε για ποια ΕΕ μιλάμε. Το ΔΝΤ δεν επιβάλει μόνο σκληρούς όρους οικονομικής αναδιάρθρωσης. Θα επιχειρήσει να φτιάξει εκ νέου τον κοινωνικό χάρτη, επιβάλλοντας ανατροπές. Από εδώ και πέρα οι λαϊκές  διεκδικήσεις θα σκοντάφτουν στο τείχος της «επιτήρησης». Θα προωθήσει υβρίδια κυβέρνησης Παπανδρέου με τεχνοκράτες στα «επικίνδυνα» υπουργεία, που θα δίνουν λογαριασμό μόνο σε αυτό. Άλλωστε κυβέρνηση, όπως μέχρι τώρα ξέραμε, δεν θα υπάρχει. Θα υπάρχουν μαριονέτες, που το ΔΝΤ θα ρυθμίζει την κάθε κίνησή τους. Ειδικά από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχει κατ’ ουσίαν υπουργός Οικονομικών. Θα είναι εκτελεστικό όργανο του ΔΝΤ και θα κάνει ότι λεει αυτό. Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την αυλή της και τους τεχνοκράτες της σπρώχνουν την κοινωνία στο νάρθηκα. Αυτό το σύστημα υποδούλωσης είναι ο περιβόητος μηχανισμός που θα μας οδηγήσει στο «απάνεμο λιμάνι» κατά την ρήση του πρωθυπουργού. Ας θυμηθούμε την επιμονή του για το άλλο απάνεμο λιμάνι στη λύση του Κυπριακού, που λεγόταν «Σχέδιο Ανάν» και οι Κύπριοι το απέρριψαν. Έχει προϊστορία ο νυν πρωθυπουργός σε αποτυχημένες προβλέψεις, καλό είναι να μην το ξεχνάμε. Πολλοί αναρωτιούνται που είναι το Πασόκ. Δεν θα το βρείτε πουθενά. Έτσι όπως  έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, Πασόκ δεν υπάρχει.  Μάλλον είναι η αρχή του τέλους του. Στον 5Ο όροφο της Ιπποκράτους(Γραφεία του Πασόκ) έπεσαν καρεκλιές, με τους συνδικαλιστές του να λενε στον νυν γραμματέα του Σ.Ξενίδη ότι δεν βάζουν πλάτη σε αυτή την κατάσταση και να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Παπανδρέου με την αυλή του. Η οργή τους στράφηκε και κατά του Αν.Λοβέρδου, υπουργού Εργασίας που τον χαρακτήρισαν «υπουργικό υβρίδιο στην εποχή του ΔΝΤ.» Από την άλλη η ΝΔ κατακρίνει λαϊκίστικα το Πασόκ,  ελπίζοντας να επαναληφθεί το «Σύνδρομο της Ουγγαρίας»,  όπου κατέρρευσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση ελέω ΔΝΤ. Καθένας με τον καημό του. Αλήθεια ο πρώην σεμνοταπεινός πρωθυπουργός μας, ο επιτυχημένος Κωστάκης, που έδωσε την σκυτάλη της διακυβέρνησης της χώρας μας στον άλλο επιτυχημένο Γιωργάκη, πού βρίσκεται; Είναι άσχετος με όσα συμβαίνουν αυτή την χρονική στιγμή στην χώρα;.
Πολλοί μιλάνε για τη σπίθα που θα ανάψει το φυτίλι της κοινωνικής εξέγερσης.
Πολλές φορές στην Ιστορία οι ισχυροί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Μια ματιά στην ανθρώπινη διαδρομή μας δείχνει ότι ήταν γεμάτη από μονόδρομους, που στην πορεία τινάχθηκαν στον αέρα.
ΥΓ: Κλάους Μαζούχ (εκπρόσωπος  της ΕΚΤ στη  Αθήνα). «Με 770 Euro τον μήνα ο συνταξιούχος δεν περνάει άσχημα στην Ελλάδα.» . Φέρτε τον μαζοχιστή Μαζούχ (Γερμανός θα είναι) δώστε του και 700 Euro να ζήσει τον μύθο του στην Ελλάδα. Όλα τα είχαμε οι  Μαζούχ μας έλλειπαν.
Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος (Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου