Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:(15/10/2009)-Ο Νεοφιλελευθερισμός στο Νο 2


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 15/10/2009
 
ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ

Ο Φουτζιμόρι είναι ο πρώην πρόεδρος του Περού, που το 1992 έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Για να γνωριστούμε με αυτόν τον κύριο πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο βιογραφικό του ή μάλλον στο

ΦΟΥΤΖΙΜΟΡΙ
ποινικό του μητρώο. Το δικαστήριο της Λίμα τον έχει καταδικάσει σε κάθειρξη 6 ετών για παγίδευση τηλεφώνων και δωροδοκίες πολιτικών της αντιπολίτευσης , δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Επίσης έχει καταδικασθεί σε 25 χρόνια φυλάκιση για απάτη, για κατάχρηση εξουσίας , για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για διαφθορά και κυρίως σαν αυτουργός για μαζικές δολοφονίες πολιτών. Εγκατέλειψε το Περού για να γλιτώσει από τις παραπάνω ποινές το 2000. Με την πολιτική του οδήγησε το Περού σε εξαθλίωση και το εξουθένωσε οικονομικά. Η διακυβέρνησή του ήταν ένα σκάνδαλο που έχει μείνει γνωστό σαν Fujishock (Φουτζισόκ). Άλλωστε είναι γνωστό ότι τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ που υπαγορεύει εκ των πραγμάτων τις πολιτικές του ΔΝΤ) όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα πειραματίζονται με ακραία οικονομικά μοντέλα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (η φράση “χώρα μπανανία” αυτές εννοεί) επιβάλλοντας δικτάτορες τύπου Φουτζιμόρι για τον απόλυτο έλεγχό τους. Την κυρία Έλενα Παναρίτη μπορεί να μην την ξέρατε μέχρι τώρα , αλλά προφανώς την μάθατε.

ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ
Φρόντισε για αυτό ο Γ.Παπανδρέου (σημερινός Πρωθυπουργός) που την τοποθέτησε στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Επικράτειας του κόμματός του. Φυσικά εξελέγη και τώρα βρίσκεται στην σύνθεση της σημερινής Βουλής. Σημαίνον στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας(το άντρο του Νεοφιλελευθερισμού) με θητεία στο Περού. Θα μπορούσε και η κα Παναρίτη να σας γνωρίσει τον Φουτζιμόρι , γνωρίζονται άλλωστε πολύ καλά , αλλά καλύτερα να τον γνωρίσετε μέσα από το συγγραφικό της έργο. Τρία χαρακτηριστικά βιβλία της είναι αφιερωμένα στον Φουτζιμόρι. 1) “Τίτλοι Ιδιοκτησίας : Το θαύμα του Περού” 2) “Το Φαινόμενο Φουτζιμόρι:Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης Δημοκρατίας” 3) “Στρατηγικές Ιδιωτικοποίησης” με παράδειγμα το Περού. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το νέο της βιβλίο με τίτλο “Ευημερία δίχως όρια” και υπότιτλο “Δημιουργώντας αγορές ακινήτων με εμπιστοσύνη”. Το πρόλογο τον γράφει ο Φράνσις Φουκουγιάμα , ο κατ’ εξοχήν υπέρμαχος του νεοσυντηρισμού. Είναι αυτός που βιάστηκε να μιλήσει για το “Τέλος της Ιστορίας” με την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού Σοσιαλισμού. Πανηγύριζε την κατάρρευση των ιδεολογιών και την επικράτηση της Φιλελεύθερης κοινωνίας. Βλέπετε η χρεοκοπία της εναλλακτικής λύσης , άφησε τον καπιταλισμό χωρίς αντίπαλο. Και ρωτώ τώρα εγώ:Τι γυρεύει η αλεπού στα γουναράδικα;. Με τι κριτήριο την έβαλε ο Γ.Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο του Πασόκ;. Είχαμε την προηγούμενη άστοχη επιλογή του με την τοποθέτηση των δικών μας ακραίων νεοφιλελεύθερων, του Μάνου και του Ανδριανόπουλου στα ψηφοδέλτια επικρατείας του Πασόκ το 2000 και τώρα μας εκπλήσσει με την τοποθέτηση της κυρίας Παναρίτη στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Τεχνοκράτες τύπου Παναρίτη υπήρχαν και θα υπάρχουν υπηρετώντας Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς (καμία δουλειά δεν είναι ντροπή) , σε εκλόγιμες όμως θέσεις Σοσιαλιστικών Κομμάτων τι δουλειά έχουν; Ή μήπως έχουν ;
Δημόσιο έλλειμμα ασανσέρ
Ο κ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας άλλαξε μέσα σε μία βδομάδα τρεις φορές τις εκτιμήσεις του για το ύψος του δημόσιου ελλείμματος.

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
Από το 10% το πήγε στο 9% ,για να το ανεβάσει τελικά στο 12%. Είναι προφανές ότι ο κ. Προβόπουλος είναι γνώστης του πραγματικού δημόσιου ελλείμματος και οι αποκλίσεις στις εκτιμήσεις του εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Μετά την συνάντησή του με τον Γ.Παπανδρέου ,όπου διαπιστώθηκε “συναντίληψη” και έκλεισε και το θέμα της αντικατάστασής του, διευκολύνει την νέα κυβέρνηση να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τριετή περίοδο χάριτος και με ανεβασμένο τον πήχη του δημόσιου ελλείμματος να νομιμοποιήσει τα δυσάρεστα οικονομικά μέτρα που θα πάρει. Με το πέρασμα του χρόνου το δημόσιο έλλειμμα θα εμφανιστεί στην πραγματική του διάσταση, όχι υπερτιμημένο όπως τώρα και θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι το μείωσε. Αυτό το παιχνιδάκι των αριθμών κάποτε πρέπει να λάβει τέλος.
ΥΓ. Ύφεση και το 2010 προβλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ . Καλά το προεκλογικό πρόγραμμα του Πασόκ δεν το έχουν διαβάσει;

Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος (Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου