Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Πρόεδρος σφουγγαρόπανο.(25-3-2010)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 25/3/2010


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ



ΡΟΜΠΟΙ-ΜΠΑΡΟΖΟ
 Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι ξένο και μακρινό
για την πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών ,δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς. Αυτό που συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες είναι ότι μια κλίκα γραφειοκρατών στις Βρυξέλες, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με ισχυρότατα οικονομικά συμφέροντα , νομοθετεί και επιβάλει κανόνες οι οποίοι στρέφονται κατά του κόσμου της εργασίας. Αυτή η γραφειοκρατική ελίτ εκφράζει κύρια τράπεζες και κάποια οικονομικά λόμπι και λειτουργεί κάτω από νεοφιλελεύθερες ιδέες και λογικές. Το μόνο που τους ενδιαφέρει σαν εκπρόσωποι της κομισιόν είναι να στηρίζουν και φυσικά, αν χρειαστεί, να διασώσουν το τραπεζικό σύστημα που εξυπηρετούν. Ο Ευρωπαϊσμός ποτέ δεν ήταν ενιαίος. Υπήρχε και υπάρχει δεξιός και αριστερός Ευρωπαϊσμός. Η Ευρώπη δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πεδίο αγώνων μέσα και έξω από τους θεσμούς της. Το δυστύχημα για την Ευρώπη είναι ότι σε συνθήκες συναίνεσης μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Συντηρητικών, όπως τώρα,  ο νεοφιλελευθερισμός επικρατεί σαν πολιτική επιλογή στον Ευρωπαϊκό χώρο.  Όλα τα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που κυβερνούν στις χώρες της ΕΕ, μηδέ εξαιρουμένου και του δικού μας Πασόκ, για να κρατηθούν στην κυβέρνηση πέταξαν την ιδεολογία τους σαν περιττό βάρος ασπαζόμενα τον νεοφιλελευθερισμό. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να εξελιχθεί η ΕΕ σε  «Φάρμα των ζώων», τα «γουρούνια» να πληθαίνουν και να δημιουργούνται  προϋποθέσεις για εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες. Για άλλη μια φορά οι ισχυροί της Ευρώπης Μέρκελ και Σαρκοζί διόρισαν μετριότητες στην ΕΕ, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ,κατεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα της ηγεσίας της . Πρόεδρο της ΕΕ διόρισαν τον Ρομπόι και υπουργό Εξωτερικών μια χωρίς προσόντα Εγγλέζα βαρώνη. Όταν ρώτησαν την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν ο νέος πρόεδρος της ΕΕ και η κυρία βαρόνη ως υπουργός εξωτερικών, η απάντησή της ήταν κοφτή:«το βασικό είναι να μην λένε βλακείες». Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να συμβεί ότι συνέβη πριν λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όταν ο Νάιτζελ Φαράζ πρόεδρος του Βρετανικού κόμματος Ανεξαρτησίας [UKIP] απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΕ Ρομπόι του είπε: «Όταν η ΕΕ διόρισε τον πρώτο πρόεδρό της τον περασμένο Νοέμβριο, ελπίζαμε ότι αυτός θα ήταν μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας. Ένας πολιτικός για 500 εκ. πολίτες, που θα άξιζε μισθό μεγαλύτερο από εκείνον του προέδρου Ομπάμα. Φοβάμαι όμως ότι αυτό που έχουμε όλο κι όλο είστε εσείς. Δεν θέλω να φανώ αγενής, αλλά να ξέρετε ότι έχετε προσωπικότητα σφουγγαρόπανου και εμφάνιση κατώτατου ταμία τράπεζας. Τρέφετε απέχθεια ακόμα και για την ιδέα ύπαρξης των εθνικών κρατών. Ίσως γιατί κατάγεστε από το Βέλγιο, το οποίο φυσικά, είναι μια μη- χώρα.». Η αποσύνθεση της ΕΕ συνεχίζεται …….
Το τίμημα των Ολυμπιακών αγώνων.
Πόσο στοίχισε η Εθνική υπερηφάνεια; Πριν από έξι χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνθηκαν υπερήφανοι για την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων. Μέσα στον ξέφρενο ενθουσιασμό δεν είδαν το κόστος της όλης διοργάνωσης, που ξαφνικά τριπλασιάσθηκε ,χωρίς φυσικά να ενοχλεί κανέναν. Τότε πολλοί λίγοι έφερναν στο προσκήνιο θέματα κόστους, ντόπας και χορηγών. Να θυμίσω μερικούς όπως τα κόμματα της αριστεράς αλλά και κάποιους πολιτικούς σαν τον αείμνηστο Μιχάλη Παπαγιαννάκη που προφητικά και ανοιχτά έλεγε τότε: «πρόκειται για ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία έχουν σχέση με την αύξηση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος της χώρας. Το κόστος θα είναι τελικά τριπλάσιο απ’ ότι είχαμε υπολογίσει.» Άκουγε τότε κανείς; Επισήμως το κόστος υπολογίζεται γύρω στα 11,2 δις. Φυσικά ανεπίσημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Εξεταστική επιτροπή για την διαχείριση αυτών των χρημάτων θα συστηθεί; Κάποιοι μας «ανάγκασαν» και κάποιοι δέχθηκαν να πληρώσουν πανάκριβα, άχρηστα όπως αποδείχθηκε τελικά συστήματα ασφαλείας ,όπως πχ το περίφημο σύστημα ασφαλείας της Siemens το C4I . Κάποιες κυρίες με πανάκριβα ταγέρ και αρχηγικές πολιτικές βλέψεις θα μας πουν κάτι για τα παραπάνω; Θα απολογηθούν κάποιοι γιατί μας φόρτωσαν μια σειρά από εγκαταστάσεις που δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε και έχουν καταντήσει ερειπιώνες. Θα την πληρώσουν κάποιοι που έφεραν εξ αιτίας και του παραπάνω γεγονότος την χώρα σε καθοδική οικονομική πορεία, διογκώνοντας το έλλειμμα της και επιτείνοντας την σημερινή κρίση; Μήπως κάποιοι από τους παραπάνω πρέπει να παρελάσουν από εξεταστική επιτροπή;
ΥΓ. Η ΕΣΗΕΑ έδωσε άδεια στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που απεργούσαν, να μεταδώσουν τη συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ «λόγω σοβαρότητας». Ούτε τη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων μετέδωσαν ούτε τον ….ψεκασμό του Μανώλη Γλέζου από τα ΜΑΤ. Η γελοιοποίηση της σοβαρότητας. Χαίρετε.
Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος (Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου