Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ -(VIDEO)- ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟ ΣΤΟ "Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ

«Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα» 
****************************************************************************

Σημαία των εθνικιστών Τσέτνικ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

****************************************************************************
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ SDNA 

ΚΑΙ 

ΤΟ VIDEO  ΑΠΟ ΤΟ XYZ Contagion
****************************************************************************

Οι φασίστες που μου στερούν τον πατριωτισμό

Το  ξέρω ότι ο πατριωτισμός και ο φασισμός δεν είναι το ίδιο πράγμα.  Αντιθέτως, στην πιο αγνή και ανόθευτη μορφή του, ο πατριωτισμός είναι το ακριβώς αντίθετο του φασισμού: Διότι στηρίζεται στην αγάπη, όχι στο μίσος.  

Τον πατριωτισμό που δεν έχει σημείο αναφοράς την υπεροχή της μίας πατρίδας απέναντι στην άλλη, αλλά μονάχα τις ομορφιές, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της δικής μου πατρίδας, ναι,  αυτόν τον πατριωτισμό θα τον περιέφερα ως παράσημο.

Ακόμη και στον αθλητισμό, όπου εξ΄ ορισμού υπάρχει ανταγωνισμός και  η  εθνική νίκη μιας  χώρας  συνεπάγεται την ήττα μιας άλλης, το ζητούμενο είναι  η χαρά. Να χαρείς επειδή νίκησε η Ελλάδα, όχι επειδή «πάτησε» τον αντίπαλο. 

Δύσκολα πράγματα, το ξέρω. Στην μεγαλύτερη στιγμή ίσως του ελληνικού αθλητισμού, στο Euro του 2004, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που βρέθηκε στις κερκίδες αλλά και εκείνου που βγήκε στους δρόμους πίσω στην Ελλάδα, τραγουδούσε : «Π..α στην πρεμιέρα, π…α και στον τελικό, δεν βάλατε μυαλό». Στους Πορτογάλους που αφενός δεν καταλάβαιναν, αφετέρου μας χειροκροτούσαν. 

Αυτά είναι που με ξενερώνουν. Οι φουστανελάτες περιγραφές και τα πειρατικά, οι «Λεωνίδες» στην κερκίδα, τα ανόητα συνθήματα για το βάρος του μορίου του τσολιά , οι δηλώσεις περί ελληνικού DNA, ή ακόμα και το αφόρητο κλισέ περί ελληνικής ψυχής,  η σταθερή έλλειψη σεβασμού στον εθνικό ύμνο των αντιπάλων,  η διάχυτη αίσθηση ότι κάθε ελληνική  επιτυχία είναι και η επιβεβαίωση της  κατ΄ φαντασίαν ανωτερότητας του λαού μας απέναντι σε όλο τον κόσμο που μας φθονεί και μας ζηλεύει. 

Αυτά και άλλα τόσα έχουν θέσει τον πατριωτισμό μου σε αδράνεια. Δε ν θα έπρεπε να τους επιτρέψω ασφαλώς. Δεν θα έπρεπε να τους  τον παραδώσω αμαχητί, ούτε τον δικό μου πατριωτισμό , ούτε και τον πατριωτισμό γενικά ως έννοια  στους φασίστες για να τον μολύνουν, να τον διαστρεβλώσουν και να τον καταντήσουν αποκρουστικό σαν τις ιδέες τους.
  
Κι ωστόσο φοβάμαι. Φοβάμαι  να αφεθώ σε πατριωτικά συναισθήματα γιατί φοβάμαι μην καταντήσω τόσο αντιπατριώτης όσο τα γελοία υποκείμενα που σήκωσαν στο «Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής το πανό για την Σρεμπρένιτσα...
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 

****************************************************************************
ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ  ΣΤΗΝ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ


****************************************************************************
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου