Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" : ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΒΡΩΜΙΣΕ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΩΣ ΖΟΜΠΙ


Εφημερίδα Η Αυγή: Το πτώμα βρώμισε, ήρθε η ώρα να ταφεί για να μην κυκλοφορεί ως ζόμπι.

πηγή:
Blog:  Οι εποχές των τεράτων
Δημήτρης Μπελαντής

Τα πρωτοσέλιδα της Αυγής με τον Ομπάμα έγραψαν Ιστορία. «Είναι η Δικαιοσύνη, ηλίθιε». Από τον πρόεδρο της μαύρης αστικής τάξης των ΗΠΑ, που συναίνεσε να δολοφονούν οι λευκοί μπάτσοι τους φτωχούς αφροαμερικάνους εν ψυχρώ στον δρόμο των πόλεων των ΗΠΑ. Τον Ομπάμα της Ουκρανίας και του Μαιντάν , της διάλυσης της Λιβύης, της έμμεσης στήριξης στον ISIS και στην διαβόητη συριακή αντιπολίτευση, της ανακίνησης του Ψυχρού Πολέμου, του ανοίγματος του δρόμου στον Τραμπ.. Καρφί δεν μου καίγεται που ήταν ένας αφροαμερικάνος πρόεδρος, δήθεν ο γιός των σκλάβων.

Ήταν ένας στρατηγός του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σαν όλους τους άλλους. Όσο για την Αυγή, θα έπρεπε να κάνουμε μια καμπάνια για να κλείσει αυτή η εφημερίδα, να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, να την μποϋκοτάρουμε νόμιμα με κάθε δυνατό τρόπο

. Η εφημερίδα των κρατικών και μονοπωλιακών διαφημίσεων, της ανύπαρκτης κυκλοφορίας, του σαπισμένου πολιτισμικού φιλελευθερισμού, του εξυπνακίστικκου και ουσιαστικά ημιμαθούς και αγράμματου με την βαθύτερη έννοια σαρκασμού απέναντι σε ό,τι κινηματικό γεννιέται, των πουλημένων διανοουμένων και δημοσιογράφων της τέως Αριστεράς, η εφημερίδα που ταυτίζει στην συνείδηση του λαού την Αριστερά με την ωμή νομή της εξουσίας, τον φτηνό κρατισμό, την ακραία εξώνηση, την χατζηαβάτικη υποτέλεια στην αμερικανοκρατία και στην ευρωπαιστική γερμανοκρατία, η εφημερίδα των μεταμοντέρνων φιλοσόφων και πανεπιστημιακών που διασκεδάζουν κυνικά και επιχαίρουν με την καταστροφή των λαϊκών τάξεων, που μιλάνε για πατρίδα ή για τάξη και ουσιαστικά βγάζουν χολή πίσω από τον «ψευτοκομμουνιστικό» βαθυστόχαστο οίστρο τους.

Από την εφημερίδα που υποστήριξε τον Νίκο Μπελογιάννη στο στρατοδικείο το «1951`-1952 στην ομώνυμη ρεπλίκα της του σύγχρονου «Στρατηγέ μου , ο στρατός σας» του 2016 και της ζητιανιάς για την αμερικανονατοική υποστήριξη, ένα μεγάλο χάσμα. Δεν χρειάζεται καν τον Νίκο Φίλη ως αρχισυντάκτη για να είναι τόσο συμβιβασμένη, τόσο εκσυγχρονιστική/ευρωπαιστική και τόσο απόμακρη προς την λαϊκότητα και προς τις αξίες της Αριστεράς.
Πρέπει να φτιάξουμε άμεσα μια πρωτοβουλία με το αίτημα ‘Κλείστε αυτήν την εφημερίδα τώρα». Κάτι σαν το Βήμα και τα Νέα το 1965, τις εφημερίδες των αποστατών. Μην παίζετε άλλο πια με τα τραύματα αυτού του τόπου και αυτού του λαού , με την αγωνία του για ζωή, με τα ηρωικά σύμβολα μιας πορείας που γνώρισε τα Ιουλιανά, το Πολυτεχνείο , την Μεταπολίτευση, το εργατικό κίνημα μιας μεγάλης εποχής, τον ένδοξο και αναγκαίο αντιιμπεριαλιστικό και όχι σοβινιστικό αντιαμερικανισμό.

Γιατί να μην κλείσουμε και τις δεξιές ή πασοκικές εφημερίδες? Μα, απλούστατα, αυτές λένε αυτά που έλεγαν πάντα, δεν μας κοροϊδεύουν τόσο αδυσώπητα και τόσο κυνικά. Και ήταν αμερικανόφιλες δομικά, δεν αναγνώρισαν τις χαρές της υποτέλειας το 2014. .

Θα μου πείτε , είσαι προσωπικά εμπαθής. Κοιτάξτε. Προσωπικά, η Αυγή από το 1981 που μπήκα στον Ρήγα και ήταν η κομματική μου εφημερίδα μου ήταν τελείως αδιάφορη, με έναν μικρό βαθμό ενόχλησης κάποιες φορές. Ελάχιστες φορές την πούλησα ως νέος του ΚΚΕ Εσωτερικού, όπως την έπαιρνα, την αποθήκευα απούλητη ή την πέταγα.

Χαρακτηριστικά ήταν τα άρθρα της κ. Ελίζας Παπαδάκη, που κατηγορούσαν το 1982 το ΠΑΣΟΚ…. για αριστερισμό προς τους υγιείς επιχειρηματίες (υπόθεση Τσάτσων κλπ). Αυτά θα ενέπνεαν ένα αριστερό αγωνιστή , έναν νεολαίο εκείνης της εποχής? Τώρα πια, ναι, πολιτικά είμαι εμπαθής , το δέχομαι μετά από τριάντα χρόνια σοσιαλδημοκρατικής χαμέρπειας και ενάμιση χρόνο χυδαίου φιλελεύθερου ξεπουλήματος.
Γιατί να αδιαφορώ που το μαφιόζικο κεφάλαιο και το κράτος του, και η «αριστερή» παρέα που τους εκπροσωπεί, σπάνε πλάκα μέσω των διαφόρων οχημάτων τους με την Ιστορία και τους αγώνες της Αριστεράς λες και απευθύνονται σε «χαχόλους»?
Η πρόταση είναι σοβαρή για όποιον/αν νομίζει ότι είναι χρήσιμη. Μόνο κάποιοι χαζοδομιστές πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός δεν χρειάζεται πρόσωπα και εφημερίδες και υποκειμενικότητες και άλλα μέσα και οχήματα για να προχωρήσει. Ας στρέψουμε το κριτικό ενδιαφέρον μας οργανωμένα και σε αυτά τα πρόσωπα και θεσμούς που κάνουν την «βρώμικη δουλειά».. Ας τους χαλάσουμε την ωραία πρόσοψη.
  ……………………………………..

 Όχι απλά συμφωνώ με τον αγαπητό φίλο και σύντροφο Δημήτρη Μπελαντή, αλλά υπερθεματίζω…

Να συμπληρώσω απλά πως η κατάντια της Αυγιανής ,εκτός του ότι πλέον δεν διαφέρει κατ’ελάχιστον από φυλλάδα τύπου Κουρή, έφτασε στον πάτο με το να αναπαράγει ακόμα και τις αθλιότητες του ομοφωνικού φασίστα Νικολόπουλου, που σαν ‘Ζούγκλα’ στοχοποιούσε δημόσιο λειτουργό αποκαλύπτοντας ‘προσωπικά δεδομένα’..

Μια φυλλάδα,
που είχαν το θράσος να αποκρύπτουν ακόμα και την ύπαρξη Off-shore, μια φυλλάδα, που παίρνει απολύτως δυσανάλογες τραπεζικές επιχορηγήσεις, σε σχέση με την κυκλοφορία της, μια φυλλάδα, που όχι απλά στοχοποιεί αντιφρονούντες, αλλά τους συκοφαντεί με απόπειρες δολοφονίας προσωπικότητας και μέσα υπάρχουν από φανατικοί εθνικιστές ακροδεξιοί σαν τον Δ.Χρήστου με πρωτόγονο αντικομουνισμό που θυμίζει εθνικοφροσύνη του 50, ως τους Καρτερούς- μιλάμε για σχολή πια αυριανισμού- που έχουν βγει από τις πλέον λασπιάρικες σελίδες του Μανιαδακικού ‘Ριζοσπάστη’ του Μεταξά.Πέραν του ότι σταθερά παρουσιάζει την ζοφερή εικόνα του τόπου ως Νέο Παράδεισο

Τελευταίο κρούσμα φυσικά ήταν η πλήρης διαστρέβλωση πρωτοσέλιδου της Αυγής , του 1959 σχετικά με την υποδοχή του Αϊζενχάουερ, που υιοθέτησε τις συκοφαντικές προς τον Γλέζο κακοήθειες του γνωστού Σαραντάκου (και παρά την λιτή και δωρική απάντηση -διάψευση του Γλέζου) ,για να δικαιολογήσει την παντελώς ραγιάδικη υποδοχή του Ομπάμα.
Την φυλλάδα την έχω κόψει φυσικά εδώ και χρόνια (ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ) ,μιας και υποβιβάζει σε κάθε επίπεδο την πολιτική και την αξιοπρέπεια..
              ……………………………………..
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου