Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ GRUP YORUM -(VIDEO)


Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
" GRUP YORUM"

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ GRUP YORUM!

Σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία, με τη σύλληψη και φυλάκιση των μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum.

Το συγκρότημα, από την ίδρυσή του το 1985, έχει συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή της χώρας, εκφράζοντας μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, τον πόθο του λαού της Τουρκίας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική απελευθέρωση. Για τη συμβολή του αυτή έχει δεχτεί κατά καιρούς διώξεις από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ μόλις πριν ένα μήνα αστυνομικοί εισέβαλαν σε χώρο όπου πραγματοποιούσε συναυλία και κατέστρεψαν τα μουσικά όργανα.

Χθες, απαντώντας στην άθλια αυτή επίθεση, τα μέλη του συγκροτήματος πραγματοποίησαν νέα εκδήλωση με τα σπασμένα μουσικά όργανα και ακολούθησε η σύλληψή τους.

Είναι προφανές πως οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις ενάντια σε ένα μουσικό συγκρότημα συνιστούν συνολικότερη επίθεση κατά της ελεύθερης πολιτιστικής έκφρασης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του τουρκικού και κουρδικού λαού.
 Καλούμε όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού στη χώρα μας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων καλλιτεχνών.




===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου