Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


   πηγή:
Κώστας Καίσαρης

1- Ο πόλεμος με την Τουρκία είναι θέμα ημερών

ΠΟΤΕ δεν εξέλιπαν από τη μικρή αλλά υπερήφανη αυτή χώρα οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες. Οι οποίοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Όπως ο πρώην Νομάρχης, αλλά πάντα μεγάλος Έλληνας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Με αφορμή την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να ιδρύσει πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ο υπερήφανος αυτός Μακεδόνας το πήγε ένα ακόμα βήμα παραπέρα: με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, ζήτησε τη μεταφορά της πρωτεύουσας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προκλητικότητα των Τούρκων, των Αλβανών και των Σκοπιανών.

Και γιατί όμως στη Θεσσαλονίκη κι όχι εκτός Ελλάδος; Να μεταφερθεί η πρωτεύουσα της Ελλάδος σε ξένο έδαφος.
Στην Τουρκία. Να δηλωθεί ως πρωτεύουσα η ελληνική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη. Τσίπρας, Παππάς και Φλαμπουράρης να μεταφερθούν εκεί. Να γλυτώσουνε από τους ενοχλητικούς που πάνε στο Μαξίμου και ζητάνε ρουσφέτια και να δουλέψουνε με την ησυχία τους. Αν όχι στην Κωνσταντινούπολη, να μεταφερθεί η πρωτεύουσα της Ελλάδος στα Τίρανα. Καρφί στο μάτι των Τουρκαλβανών.

Μια καλή ιδέα επίσης θα ήταν Σκόπια. Να κυματίζει υπερήφανη η ελληνική σημαία στο άντρο των ψευτομακεδόνων. Αν τα βάλεις κάτω όμως, η καλύτερη λύση είναι να μεταφερθεί η ελληνική πρωτεύουσα στο Μεγάλο Μήλο. Στη Νέα Υόρκη. Ποιος απ' αυτούς τους ξυπόλητους, Τούρκους, Αλβανούς και Σκοπιανούς, θα διανοηθεί να πειράξει την Ελλάδα; Όταν, με πρωτεύουσα τη Νέα Υόρκη, θα είμεθα κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.
  
Έτσι πάει. Η μία γελοιότητα φέρνει την άλλη. Στα καλά των καθουμένων πάει ο Τσίπρας και κάνει γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Για ποιον λόγο; Και με ποια σκοπιμότητα; Τρέχα γύρευε. Κι ανεβαίνει ο ίδιος προσωπικά απάνω και τους πλακώνει στο δούλεμα: «Η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης». Και γιατί η Βόρεια κι όχι η Νότια Ελλάδα; Αυτοί κάτω από το αυλάκι στο πηγάδι κατουρήσανε;

Και για να μη νομίζουνε ότι τους δουλεύει, δεσμεύθηκε και εις διπλούν μάλιστα: «Θα είμαι στη Θεσσαλονίκη κάθε 15 μέρες». «Δεν θα είμαι περαστικός επισκέπτης αλλά μόνιμος κάτοικος Θράκης». Τα βλέπει αυτά ο Ψωμιάδης, παίρνει θάρρος και ζητάει να μεταφερθεί η πρωτεύουσα στη Θεσσαλονίκη. Κι έχει απόλυτο δίκιο. Εμείς, σου λέει, ήρθαμε στην Αθήνα να παραμυθιάσουμε τους δικούς σας; Όχι. Εσείς γιατί ερχόσαστε στη Θεσσαλονίκη και παραμυθιάζετε τους δικούς μας ψηφοφόρους.

Ξεφύγαμε όμως. Η κατάσταση είναι λίαν σοβαρή και δεν σας κρύβω ότι από την πλευρά μου έχω πάρει όλα τα απαραίτητα μετρά. Η δεξαμενή με το πετρέλαιο είναι γεμάτη. Έχω κάνει επίσης κουμάντο και για βενζίνη. Στην αποθήκη υπάρχουν κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, τενεκέδες με λάδι και φάρμακα κλπ. Αν δεν το γνωρίζετε, ο πόλεμος με την Τουρκία είναι θέμα ημερών. Ζήτημα είναι αν θα προλάβουμε να κάνουμε Χριστούγεννα. Και δεν το λένε αυτό ούτε ο Πιτ Παπαδάκος ούτε η Λίτσα Πατέρα. Το είπε μετά λόγου γνώσεως ο άλλος μεγάλος Έλληνας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Που είναι και η δουλειά του άλλωστε: «Ο Ερντογάν (φωτό) δεν έχει άλλη λύση από το να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα». Κι ακολούθως το έκανε πενηνταράκια: «Η μισή χώρα τον αμφισβητεί. Την άλλη μισή την έχει κλείσει φυλακή. Χρειάζεται κάτι πατριωτικό προς τα εμπρός. Στην Τουρκία δεν είναι νίκη να φτάσουν στο Ιράκ, να πάρουν τη Συρία ή να φτάσουν στο Αζερμπαϊτζάν.Νίκη για την Τουρκία είναι η οποιαδήποτε νίκη εις βάρος της Ελλάδος». 

Επιδέχεται αμφισβήτησης αυτή η επιστημονική ανάλυση;
Κάντε κουμάντο, λοιπόν, γιατί ο καιρός γαρ εγγύς.
 Όσο για το ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο, δεν το θέλει ο Καρατζαφέρης. Αυτοί που του δίνουν βήμα το χρειάζονται. Αυτά.
 **********************
EΡΩΤΗΣΗ: Αφού στην ΑΕΚ βιάζονται για το γήπεδο, γιατί ζητάνε αναβολή στο δικαστήριο για το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής;
*****************************
2- Τον περιμένει ο Καμμένος,  ντυμένος με στολή κυνηγού και αρματωμένος
ΕΧΟΥΝ γνώση όμως οι φύλακες. Το πολιτικό προσωπικό είναι στις επάλξεις. Ο Αλέξιος Τσίπρας, πριν εγκαινιάσει το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και πριν αναχωρήσει για την Αβάνα, για την κηδεία του συντρόφου Φιντέλ, είχε φροντίσει να στείλει αυστηρή προειδοποίηση: «Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται».
Αν τολμάει ο Ερντογάν, ας κουνηθεί. Τον περιμένει ο Καμμένος, ντυμένος με στολή κυνηγού και αρματωμένος.

Και μη νομίζετε ότι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά την Ήπειρο, όπου είχε περιοδεύσει την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος, ξεκίνησε για 48άωρο τουρ στα Βαλκάνια.

Χθες στη Σόφια, σήμερα στο Βελιγράδι. Και μεμονωμένα, όμως, ένα προς ένα όλα τα στελέχη του κόμματος είναι στις επάλξεις του αγώνα. Η πάντα κομψή Όλγα Κεφαλογιάννη όχι μόνο έλαμψε με την παρουσία της στη χοροεσπερίδα της Νομαρχιακής της Λάρισας αλλά έκλεψε και την παράσταση. Όταν έσυρε τον χορό στον πεντοζάλη και στον συρτό.

Ο δε Βασίλης Κικίλιας έκανε περατζάδα στην Ερμού και μοίραζε φυλλάδια και τριαντάφυλλα. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Άνετος, χαμογελαστός, χαλαρός, χωρίς γραβάτα, δυο μέτρα άντρας, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των κοριτσιών για φωτογραφίες. Τι άλλο να κάνει;

3- Άμα σε έχει πάρει  ο κατήφορος,  δεν είναι εύκολο να φρενάρεις.
ΑΠΟ πού κι ως πού προκαλεί έκπληξη η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη; Το αναμενόμενο ήτανε αυτό που είδαμε. Το φυσιολογικό. Μιας ομάδας που την έχει πάρει η κάτω βόλτα κι εδώ και σαράντα μέρες σέρνεται. Άμα σε έχει πάρει ο κατήφορος και κουτρουβαλιάζεσαι, δεν είναι εύκολο να φρενάρεις.

Αν στα δυο παιχνίδια με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο κερδίζεις το ένα με την ψυχή στο στόμα, θα κερδίσεις τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη; Αν υπάρχει όμως ένας στον Παναθηναϊκό που δεν το βάζει κάτω, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Βράχος ακλόνητος. Κατ' αρχάς, πρέπει να του αναγνωριστεί ότι, παρά το γεγονός ότι έχει μείνει μόνος του στον Παναθηναϊκό, αφού κανένας άλλος δεν βάζει λεφτά, δεν φείδεται εξόδων.


Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έκανε δεκτό το αίτημα το προπονητή να παραμείνει για όλη την εβδομάδα η ομάδα στο ξενοδοχείο και να επιβαρυνθεί το ανάλογο κόστος. Ο Γιάννης Αλαφούζος ταυτόχρονα είναι ένας μεγάλος μαχητής. Όπως ενημέρωσε τα εκατομμύρια των «πράσινων» οπαδών, αν η Νova δεν πληρώσει τα λεφτά που χρωστάει, την Κυριακή στο ματς με τον ΠΑΟΚ οι πόρτες της Λεωφόρου θα είναι κλειστές. Θα μου πείτε τώρα (αν χρωστάει η Νova) υπάρχουν συμβάσεις.
Υπάρχουν δικαστήρια αρμόδια για να λύσουν τις διαφορές. Διαταγές πληρωμής. Ασφαλιστικά μέτρα. Όχι. Αυτά είναι για τους αφελείς. Για τα κορόιδα. Για τις άλλες 15 ομάδες που κάνουνε τουμπεκί και δεν βγάζουνε άχνα. Ο Αλαφουζος είναι μαχητής. Δίνει το δίκιο στον εαυτό του μόνος του και το παίρνει μόνος του. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι υπερήφανος. Οι πρακτικές Κολομβίας δεν θα περάσουν.
 ****************************
«Είμαστε καλή ομάδα. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας τον τελευταίο μήνα»
- Αντρέα Στραματσόνι
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου