Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ (10-11/10/2015): Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ Η ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ.



Του ΙΟΡΔΑΝΗ ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

H Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο (10-11/10), έμοιαζε με ''νεκρό σώμα'', μου έλεγε παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολούθησε τις εργασίες της.'' Τίποτα'' μου ανέφερε, ''δεν θύμιζε τις παλιές Κεντρικές Επιτροπές με τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις, τις ζυμώσεις και την ένταση που τροφοδοτούσαν οι διαφορετικές απόψεις και τα διαφορετικά κείμενα''.

Τώρα άκρα του τάφου σιωπή, παρ' ότι αυτή η ΚΕ πραγματοποιήθηκε σε πολύ κρίσιμη περίοδο με το Κόμμα και την κυβέρνηση να είναι αντιμέτωπα με την χειρότερη φάση στην μνημονιακή κρίση που διανύει η χώρα.

Και όμως στην Κ.Ε κυριάρχησε μνημονιακό σιωπητήριο και μια παγερή απολίτικη συναίνεση. Όλοι/ες ακολουθούν και παρακολουθούν το κυβερνητικό μνημονιακό τέρας και τρίβουν τα χέρια τους που απηλλάγησαν, επί τέλους, από τα ''αριστερίστικα'', τάχα, βαρίδια.

Είναι πρωτότυπο και καινοφανές ότι Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Μπαλτάς απεφασίσθη(!) να συμμετέχουν ex oficio(!), χωρίς να εκλεγούν(!), στη νέα Πολιτική Γραμματεία. Αντί το Κόμμα να ελέγχει την κυβέρνηση, η κυβέρνηση και το κράτος θα ελέγχουν το κόμμα μέσω ''τοποτηρητών'', που εκφράζουν βασικές κομματικές ομάδες. Οι δύο εξ αυτών είναι εκ των ''αρχιτεκτόνων'' του ''αριστερού'' τρίτου μνημονίου και ο τρίτος μόνιμος ''Προεδρικός'', που από παλιότερα εξωραΐζει ''μαρξιστικά'' τη συνεχή αναδίπλωση και τώρα τη μνημονιακή μετάλλαξη.

Νέος Γραμματέας εξελέγη, χωρίς αντίπαλο(!) ο Παναγ. Ρήγας, κατορθώνοντας, έστω και μόνος υποψήφιος, να χάσει το 25% των ψήφων στην Κ.Ε. Καμιά έκπληξη. Ο Παν. Ρήγας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Μάλλον, μόνο αυτός, θα μπορούσε να είναι Γραμματέας σε ένα μνημονιακό, μεταλλαγμένο σχηματισμό, αφού είχε δώσει πολυετείς εμπαθείς εξετάσεις, αν και μέτριες σε επιδόσεις, ενάντια στην Αριστερή Πτέρυγα, όπως με πληροφορούν γνωρίζοντες από τα μέσα τα τεκταινόμενα.

Να μην ξεχάσω και μια όχι εντελώς ασήμαντη λεπτομέρεια. Στην Π.Γ εισήλθε μετά βαΐων και κλάδων, μαζί με πολλούς άλλους που διατυμπάνιζαν μέχρι πρότινος με ιδιαίτερη μισαλλοδοξία την αριστερή τους αδιαλλαξία και ο Αντώνης Κοτσακάς, γνωστός από τη διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την Κ.Ε και από το Κόμμα ένα νέο μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, πράγμα που υποτίθεται ότι τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χωρίς, τα ''αριστερά'' βαρίδια που δεν επέτρεπαν στο Κόμμα να απογειωθεί!

Το άνοιγμα στην ''κοινωνία'' του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην πράξη το γενικό προσκλητήριο εισβολής στο κράτος κάθε ''πικραμένου'' και πληττόμενου από τη νέα μνημονιακή λεηλασία.

Το άνοιγμα στην κοινωνία του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η χαριστική βολή στο παρελθόν του και η είσοδος στο ενιαίο και αδιαίρετο αμαρτωλό σύμπλεγμα κόμμα – κράτος- κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να περιθωριοποιήθηκε αλλά η Πασοκοποίηση καλά κρατεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο συνεχιστής της στην χειρότερη εκδοχή της. Το κράτος είναι το παν και η κρατικοποίηση του κόμματος και της κοινωνίας είναι το μέσο για μια εξουσία, η νομή της οποίας έχει καταστεί, πολύ γρήγορα και πρόωρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοσκοπός.

Σε λίγο θα ψάχνουν ποιοι στην Π.Γ και στην Κ.Ε δεν είναι στην κυβέρνηση, στη Βουλή ή το κράτος.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου