Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Πολλά μπορείς να προσάψεις στον Φώτη Κουβέλη, μέχρι και Μερκελιστή μπορείς να τον πεις πάνω στην έξαψη των πολιτικών παθών, δεν μπορείς όμως να μην ομολογήσεις επί του φοβερού βήματος ότι είναι έντιμος. Πανέντιμος για όλα.
Πριν από μερικές εβδομάδες ο εντιμότατος κ. Κουβέλης ανέθεσε στους Μπίστη-Μαργαρίτη & CO να καταθέσουν πρόταση για τη συνεργασία της ΔΗΜ.ΑΡ. με το ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τον Βενιζέλο ότι το ζήτημα είναι τελειωμένο. 
Ο εύπιστος Βαγγέλης πίστεψε τον έντιμο Φώτη και έστειλε στο φόρουμ διαλόγου τρεις ολάκαιρους εκπροσώπους, αριθμός τεράστιος, αν σκεφτείς ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν απομείνει τρεις κι ο κούκος ο μονός. Έλα μου όμως που όταν η Κοινοπραξία Μπίστη-Μαργαρίτη έφερε την πρόταση, ο Κουβέλης την απέρριψε διαρρήδην: Σιγά μην ανοίξω παρτίδες με τον σεσηπότα Βενιζέλο, ειδικά τώρα που καταφτάνει και η Λίστα της Λαγκάρντ από τη Γαλλία.
Κατόπιν τούτου, ο Ευάγγελος έμεινε μονάχος να περιμένει τη Λίστα, σαν την Ιουλιέτα που περίμενε τον Ρωμαίο στο μπαλκόνι της Βερόνα. Κι όταν ήρθε η Λίστα, το ίδιο κιόλας βράδυ, ο εντιμότατος Φώτης πήρε τηλέφωνο τον Σαμαρά και του πρότεινε να συστήσουν αμέσως προκαταρκτική επιτροπή που θα καίει τον Παπακωνσταντίνου και θα σώζει τον Βενιζέλο. Και γιατί δεν αποτέλειωσε ο εντιμότατος Φώτης τον ετοιμόρροπο Βαγγέλη; Διότι για να υπάρχει ο Κουβέλης, πρέπει να υπάρχει και η κυβέρνηση Σαμαρά και για να υπάρχει η κυβέρνηση Σαμαρά, πρέπει να είναι ζωντανός ο Βενιζέλος. Για να είμαστε ακριβείς, ο Βενιζέλος πρέπει να είναι νεκροζώντανος, να περιφέρεται σαν ζόμπι, με το ξεφτιλίκι της Λίστας να πετάει πάνω από το κεφάλι του, όπως πετάνε τα όρνεα πάνω από τους ετοιμοθάνατους γαϊδάρους στα αλώνια.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για να κρατάει δηλαδή τον Βενιζέλο στο κουτάλι του παπά, ο εντιμότατος Φώτης αρνείται να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσφέροντας μέγιστη υπηρεσία στον Σαμαρά, που θέλει να μιλάει με τον θεό χωρίς οχλήσεις. Το σχέδιο της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι μακιαβελικό: Στηρίζουμε τη Ν.Δ., ώστε να υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, και την βαφτίζουμε και φιλοευρωπαϊκή, για να μπορούμε να την φέρουμε στο σπίτι να γνωρίσει τη μαμά. 
Η Ν.Δ. κυριαρχεί στον χώρο της Δεξιάς κι εμείς κυριαρχούμε στον χώρο της διαλυμένης Κεντροαριστεράς, με μικρά μεν ποσοστά, αλλά με το κύρος του προέδρου μας υψηλό. Τόσο υψηλό που να εξασφαλίζει τη μόνιμη συμμετοχή στις μνημονιακές κυβερνήσεις και κυρίως στα μεγάλα ντηλ του μέλλοντος.
Δεν τον ξαναλέμε Τσιριμώκο, γιατί ο συγχωρεμένος ο Ηλίας θα γυρίζει στον τάφο του σαν αμνός ανήμερα της Λαμπρής. Με το δίκιο του ο άνθρωπος.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου